La ce licee pot să se mai înscrie elevii care au rămas nerepartizați. Când are loc etapa a doua a admiterii

Vineri, 22 Iulie 2022, ora 05:02
2736 citiri
La ce licee pot să se mai înscrie elevii care au rămas nerepartizați. Când are loc etapa a doua a admiterii
Cererile de înscriere pentru cea de-a doua etapă de admitere la liceu se depun în perioada 1-3 august FOTO: Unsplash.com

Au rămas 409 locuri libere în liceele din Capitală și 1.216 elevi au rămas nerepartizați.

Dintre aceștia, 7 copii cu medii peste 9 și 3 cu medii peste 8 care au rămas nerepartizați în prima etapă pentru că nu au pus suficiente opțiuni.

Câte licee mai au locuri

În prezent, elevii au de ales locuri la 12 licee: trei sunt teoretice, dar private cu tarife care ajung și la peste 10.000 euro pe an. Restul de licee sunt tehnologice și oferă specializări ca mecanică, electric, turism și alimentație, estetică și igiena corpului omenesc.

În țară, județele cu cel mai mare procent de locuri rămase libere sunt următoarele: Ilfov (15.81%), Călărași (12.56%), Caraș-Severin (12.46%), Arad (12.02%), Mureș (10.37%), Mehedinți (8.91%).

Care e situația în Ilfov

În Ilfov sunt 159 de locuri libere în 16 licee. Lista o găsiți pe site-ul inspectoratului școlar Ilfov. Județul Giurgiu este singurul județ unde nu a rămas nici măcar un loc neocupat. În Constanța doar două locuri au rămas neocupate, iar în Alba, 12.

Cine se poate înscrie în etapa a II-a de repartizare

Cererile pentru a doua etapă pot fi depuse de cei care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, precum și de candidații care au fost respinși la licee. De asemenea, în aceeași categorie intră și elevii care nu au susținut Evaluarea Națională.

Pe 26 iulie are loc înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.

Calendar admitere

1-3 august 2022: Primirea cererilor de înscriere a candidaților care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaților care au fost respinși la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini și a candidaților care au susținut probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua, precum și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.

4-5 august 2022: Repartizarea candidaților în etapa a doua, de către comisia de admitere județeană / a Municipiului București. Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere județeană sunt deja Municipiului București, publicate pe site-ul inspectoratului școlar județean / al municipiului București și comunicate unităților de învățământ până la data de 11 iulie 2022.

6 august 2022: Transmiterea către Centrul național de admitere a rezultatelor repartizării prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Numărul românilor care au încercat cel puţin o dată în viață drogurile se apropie de 1,5 milioane, o creştere cu circa 50% faţă de cel mai recent raport oficial, a declarat marți, 23...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#liceu, #admitere liceu, #locuri libere, #elevi , #admitere liceu