Pat copii - Detalii pretioase care fac somnul dulce si sanatos

Advertorial
Luni, 01 Octombrie 2018, ora 11:25
46948 citiri
Pat copii - Detalii pretioase care fac somnul dulce si sanatos

Cand se implinesc anii si vine vremea ca cel mic sa renunte la patut, pentru a fi transferat intr-un pat adevarat pe masura lui, gama de selectie disponibila in magazinele de profil poate fi un pic coplesitoare.

Prin sfaturile oferite de Drimus.ro, dorim sa va ajutam in acest demers de a identifica cel mai potrivit pat pentru copilul dumneavoastra.

Pat copii - cum sa faceti o alegere corecta?

Este bine cunoscut faptul ca somnul este vital pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a copiilor. Dupa o noapte buna de somn, acestia sunt mai energici si mai atenti. Prin urmare, este esential, pentru sanatatea si bunastarea tuturor, ca cei mici sa se poata bucura de un somn linistit si odihnitor.

Va prezentam in continuare cateva recomandari care va pot ghida in alegerea celui mai adecvat pat copii:

Pat copii - Siguranta in primul rand!

Siguranta este elementul primordial cand alegeti un pat pentru juniorul dumneavoastra. Desigur exista niste standarde in domeniu, dar este bine sa ascultati si de instinctul matern/ patern.

De exemplu puteti gasi numeroase paturi interesante, dar care sunt recomandate pentru copii de la 6 ani in sus. Daca aveti un copil mai mic, atunci cel mai bine ar fi sa va orientati spre un model in care el sa se poata urca singur, fara teama de a se accidenta. Acest lucru il va ajuta sa devina autonom si sa doarma profund, nefiind ingrijorat ca ar putea sa cada.

Sine laterale pentru protectie

Pentru siguranta copilului este indicat ca noul pat sa fie prevazut cu suporti laterali protectivi. Acestia impiedica rasturnarea si caderea copilului in timpul somnului si delimiteaza frumos spatiul efectiv de dormit. Protectiile laterale au si o componenta psihologica - ele il pot ajuta pe copil sa se adapteze mai usor la noul sau pat.

Nu faceti greseala de a gandi ca peretele poate inlocui o sina de protectie. Copilul poate ramane prins intre perete si pat. De aceea, chiar daca impingeti patul langa perete, nu renuntati la sina orizontala protectiva.

Constructie durabila

Unii copii mici se intorc des de pe o parte pe alta in timpul somnului. Patuturile firave, cu un design ravasitor, dar cu o constructie superficiala pot ceda rapid in fata miscarilor bruste. Cel mai sigur este sa investiti intr-un pat copii realizat dintr-un material fiabil, cu o finisare excelenta.

Elegant si functional in acelasi timp

Unul din cele mai evidente trenduri in materie de amenajare home & deco este de a crea spatii elegante si practice. Acest lucru se manifesta si in conturarea stilului camerelor de copii. De aceea paturile suprapuse, paturile extensibile (care se modifica pe masura ce copilul creste) si cele prevazute cu sertare pentru depozitare in partea inferioara se bucura de un succes fenomenal.

Spatiul destinat copiilor este in general prea mic pentru toate lucrurile pe care le au. De aceea, trebuie sa ganditi practic si inovator ca sa reusiti sa le oferiti spatiul pe care si-l doresc si de care au nevoie.

Pat copii cu sertar pentru depozitare

Cel mai adesea locuintele pe care le avem ne limiteaza din punct de vedere al spatiului. Chiar daca locuim la casa ori intr-un apartament mare, in general descoperim rapid ca nu avem suficient spatiu in camera copiilor. Aceasta tinde sa fie destul de aglomerata cu jucarii, rechizite, carti, hainute etc.

Ideea paturilor cu sertare inferioare pentru depozitare este absolut geniala. Dintr-o data spatiul neutilizat de sub pat devine functional si extrem de util. In plus efectul este unul de spatiu ingrijit si organizat, deoarecele sertarele sunt inteligent camuflate sub patul de dormit.

Tot mai multi parinti sunt de parere ca patul prevazut cu sertare depozitare este un must-have pentru camera copiilor. Puteti aseza aici tot ce aveti nevoie sa fie la indemana: puzzle-uri preferate, lenjerii pat curate, jucariile de plus care acompaniaza somnul copilului, cartea de povesti de seara etc.

Orice solutie de depozitare suplimentara este intotdeauna o idee excelenta, mai ales pentru camera juniorilor. Limiteaza aglomeratia si dezordinea din dormitor, ii invata sa fie independenti pentru ca exista un loc in care isi pot aseza lucrurile, dupa ce s-au jucat.

Pat copii tematic

Cele mai interactive si simpatice patuturi pentru copii au forma de masini de curse, camioane, masini de pompieri, caleasca de printesa si paradis al zanelor. E lesne de inteles ca cei mici vor fi incantati sa doarma in mijlocul acestor povesti.

Gusturile nu se discuta. Sunt parinti si copii care sunt atrasi ca un magnet de mobilierul foarte trendy, dar sunt si persoane care inclina balanta mai mult spre simplitate.

Alegeti tema potrivita pentru varsta copilului. Pentru o fetita care iubeste zanele si printesele preferati paturile tip caleasca Cenusaresei sau paradisul cu zanute.

Aveti un baiat pasionat de masini de curse, pompieri, camioane, animale? Alegeti stilul patului in functie de preferintele si preocuparile copilului (pat tip masinuta, pat tip caleasca).

Pat copii: Dimensiune si inaltime

Un pat mai mare poate fi practic si economic pentru ca cel mic va creste destul de repede. Pe de alta parte patuturile compacte, adecvate corpului si dorintelor celor mici ii pot convinge rapid sa doarma singuri.

Un pat prea inalt va fi dificil de folosit pentru statura mica a copilului. Acesta trebuie sa se urce si in pat si sa se dea jos cu usurinta, fara ajutorul unui adult. Acest lucru il va determina sa se bucure mai mult de noua sa postura de "copil mare" si ii va permite sa se ridice din pat chiar si in timpul noptii cand este somnoros.

Tipul saltelei

Saltelele ferme sunt bune pentru copii, pentru ca le sustin bine oasele in crestere. De altfel fermitatea saltelei este cel mai important lucru care asigura un somn sanatos si usor al copiilor in noul pat.

Pat copii supraetajat

De ce ati lua in considerare achizitionarea unui pat supraetajat? Unul din cele mai frecvente motive este existenta unui al doilea frate.

Cand sunt doi copii, patul supraetajat devine o necesitate si o solutie ideala pentru organizarea eficienta a spatiului. Dar exista si modele de pat copii supraetajat cu un singur loc de dormit: patul este pozitionat in partea superioara, iar spatiul de jos ramane pentru joaca si depozitarea jucariilor.

Parintii si copiii opteaza pentru un astfel de pat la inaltime datorita atractivitatii si aspectului deosebit: sunt versiuni optimizate cu scarita din lemn, tobogan, acoperis in forma de turn, spatii generoase cu sertare, dulapioare sau birouri. Orice copil pasionat de aventuri isi va dori un astfel de pat etajat.

Deci, patul suprapus reuseste cumva sa impace si dorintele copilului (mai mult decat un pat, un castel ce starneste incredibil imaginatia cruda) si pe cele ale parintilor (o organizare mai buna a spatiului, pe verticala).

Daca micutul dumneavoastra nu se lasa urnit din patutul cel vechi, una din metodele de succes pentru a-l convinge este sa-i oferiti un pat suprapus. Ii va placea foarte mult sa urce si sa coboare din acesta.

3 Sfaturi rapide pentru alegerea unui pat copii suprapus

Cei mai multi parinti sunt sceptici in prima instanta fata de ideea de a achizitiona un pat suprapus. Pana la un punct, ingrijorarea lor este justificata. Daca v-as ruga sa-mi spuneti ce imagine va vine in minte cand spun "pat suprapus", cel mai probabil ar fi vorba despre un camin sau o unitate militara.

La inceput parintii ar putea fi reticenti in privinta unui pat suprapus si si-ar putea pune intrebarea daca cel mic nu va avea dificultati in utilizarea sa. Cu toate acestea, exista vesti bune pentru toti acesti parinti care ar dori sa dea frau liber imaginatiei in alegerea patului celui mic, dar ceva ii retine.

Paturile suprapuse pentru copii au trecut printr-un proces de transformare uimitor in ultimii ani. Designerii au reusit sa faca din aceasta piesa de mobilier una desavarsita, extrem de sigura pentru cei mici.

Paturile suprapuse depasesc stadiul de monotonie in amenajarea camerei copiilor si au darul de a-i introduce rapid intr-o lume de basm.

- Masuri de siguranta. Grija pentru siguranta copilului capata un interes esential in alegerea patului suprapus. Optati pentru modele semi-inalte cu sine de protectie solide pentru a evita caderea

- Asigurati-va ca micutul dumneavoastra poate utiliza fara probleme un pat suprapus: poate urca si cobori cu usurinta scarile, intelege de ce nu se poate apleca sau de ce nu poate sari din pat etc.

- Paturile pentru copii: Intotdeauna alegeti un material de calitate. Indiferent de culoarea, aspectul si dimensiunile unui pat copii, toti parintii isi doresc in primul rand sa cumpere un model rezistent. Acest lucru limiteaza alegerile la variantele din lemn si metal. Recomandarea specialistilor se indreapta in general spre paturile suprapuse din lemn, pentru ca metalul este prea comercial, ascutit, alunecos sau rece. In definitiv paturile din lemn nu mai sunt atat de scumpe. Este optiunea suprema care nu se demodeaza niciodata si poate constitui o placere rustica a multor generatii viitoare. Acesta este unul din motivele pentru care mamele si tatii aleg pat copii suprapus lemn, in detrimentul celui din metal.

Cum il ajutati pe copil sa simta mai usor tranzitia de la patut la patul normal?

Doar pentru ca v-ati dat silinta si i-ati prezentat un nou pat de dormit, nu inseamna ca cel mic va fi incantat de schimbare. De fapt, daca nu sunteti atent, el poate ajunge sa considere aceasta schimbare ca fiind infricosatoare si nesigura. Iata cateva sfaturi care va pot ajuta:

- Pastrati rutina zilnica. Cel mai probabil pana la aceasta varsta copilul se conformeaza unei anumite rutine inainte de a se culca. Acest lucru ii asigura linistea de care are nevoie. Orice ati facut inainte de schimbarea patului, faceti in continuare in aceeasi maniera. Astfel copilul se va simti in siguranta si confortabil in noul sau pat.

- Nu renuntati la elementele de confort. Acestea se pot dovedi foarte eficiente pentru o tranzitie naturala, fara incidente neplacute. Daca cel mic are o paturica preferata sau un animal de plus preferat, lasati-l sa-l tina cu el in patul cel nou.

- Implicati copilul in procesul de achizitie si montare a noului sau pat. Aratati-i ce optiuni exista pentru noul sau pat si cereti-i opinia. Acest lucru il va ajuta sa se simta in siguranta si sa aiba mai mult control asupra situatiei.

- Nu fortati copilul sa accepte imediat noul sau pat. Aveti rabdare cu el. Daca el isi manifesta dorinta de a dormi intr-un pat nou mai mare la o varsta mai mica, este in regula. Daca are nevoie de o perioada mai lunga de acomodare este la fel de "in regula".

Paturi copii - Top 5 oferte de la Drimus.ro

1. Pat copii pentru copii HM Cinderella

Este in forma de caleasca, in culori de poveste: alb, roz, galben. Marginile sunt rotunjite, limitand astfel posibilele accidentari. Salteaua ferma este asezata pe o somiera lamelara, ceea ce ii permite acesteia sa "respire" in voie.

Patul creste pe masura ce fetita dumneavoastra inainteaza in varsta (de la 165 cm/ 140 cm interior pana la 205 cm/ 180 cm interior) . De aceea, reprezinta o investitie justificata pe termen mai lung.

2. Pat copii camion HM Digger / pat copii masina

Baietii se vor bucura nespus sa-si intregeasca minunata colectie de masini, cu o varianta mare, care ia forma patului in care se vor odihni in fiecare seara.

828 lei (verificati oferta actuala) este pretul pentru patul masina complet: cadrul din PAL melaminat care imita fabulos detaliile unui camion, somiera lamelara si salteaua ce ofera o sustinere adecvata pentru copii.

3. Pat copii cu tobogan HM Flo

Este fabricat din lemn de pin, cu finisaje de calitate, fara colturi sau margini ascutite care ar putea reprezenta un pericol pentru copii. Pentru urcare copilul poate folosi scara verticala tot din lemn si va fi incantat sa coboare dimineata pe tobogan.

Iata un pat - castel inedit si foarte practic - pentru ca in partea inferioara puteti amenaja un frumos loc de joaca sau pentru depozitarea lucrurilor utile. Acest spatiu este delimitat de perdelute colorate, care intregesc imaginea intregului castel - pat copii.

4. Pat suprapus pentru copii HM Sam / pat din lemn cu spatiu de depozitare, bariera de protectie, frumos colorat

Daca la punctul anterior discutam despre un pat suprapus pentru un singur copil, de data aceasta ne oprim la un model ideal pentru doi frati. Patul este fabricat tot din lemn de pin, iar sub patul de jos se afla doua sertare spatioase din lemn. Aici pot fi asezate lenjeria de pat, jucariile si orice alte lucruri utile pentru a fi la indemana in camera copiilor.

5. Patul pentru copii cu sertare HM Floro, cadru din lemn

Spuneam mai sus ca exista o preocupare tot mai mare pentru folosirea inteligenta a fiecarui centimetru din camera copiilor. Ei bine, acest pat intruneste toate caracteristicile unui model modern, extrem de ergonomic, sigur si placut pentru copii.

Este prevazut cu nu mai putin de 6 spatii pentru depozitare, fiecare avand dimensiune diferita. Pat din MDF alb, fix, de dimensiune 209x96x72 cm, HM Floro se potriveste cu usurinta atat intr-o camera de fata, cat si intr-una de baiat.

Pentru oferte speciale mobilier pentru copii, scaune de birou, birouri copii, pat copii tip masina, scaune de bar, paturi supraetajate, pat masina pompieri/ fire truck si alte solutii amenajarea camera copilului va asteptam pe drimus.ro.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#pat copil, #patut copil, #pat suprapus copii , #copii