Britanicii stau sase luni din viata la coada

Joi, 26 Martie 2009, ora 12:11
1323 citiri
Britanicii stau sase luni din viata la coada

Britanicii isi petrec 67 de ore, respectiv aproape trei zile pe an, stand la coada. Intr-o viata de om, asta inseamna cam sase luni de asteptare in sir indian.

Un adult din Marea Britanie petrece cinci ore si 35 de minute stand la coada in fiecare luna, indiferent ca e vorba despre metrou sau supermarket, cel din urma fiind locul unde se pierde cel mai mult timp, relateaza The Telegraph.

169 de ore din viata sau cinci luni, doua saptamani si cinci zile, britanicii si le irosesc asteptand autobuzul sau trenul sau stand la coada pentru o bautura ori alimente.

Studiul, realizat pe un esantion de 3.000 de adulti britanici, de site-ul de licitatii online madbid.com, a scos la iveala faptul ca cel mai mult timp se pierde cu cumparaturile saptamanale, respectiv 53 de minute intr-o luna.

33 de minute se pierd la coada la haine si DVD-uri, iar 35 de minute pe luna sunt pierdute asteptand bautura intr-un bar. La banca sau posta se duc alte 27 de minute lunar, iar la bancomat inca 25 de minute.

Alte 43 de minute pe luna insumeaza asteptarea in gara sau statia de autobuz. Alte activitati, precum asteptarea pentru a intra in cabina de proba, cea la stop, in trafic, sau intr-o toaleta publica mai adauga 41 de minute la timpul irosit asteptand.

Un sfert dintre respondenti au declarat ca nu suporta aceasta asteptare. 85% dintre persoanele chestionate au admis ca incearca sa-si faca multe dintre indatoriri cu ajutorul Internetului, pentru a scuti din timpul pierdut la coada.

Majoritatea britanicilor, 88%, au recunoscut ca, de multe ori, sfarsesc prin a ajunge acasa cu sacosile goale, pentru ca isi pierd rabdarea la coada si renunta la sesiunea de shopping.

Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Parlamentul European a convenit asupra mai multor măsuri de a preveni comportamentul periculos la volan în străinătate, anunţă instituţia europeană într-un comunicat. Miercuri,...
Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps introduce o nouă funcționalitate menită să încurajeze utilizatorii să opteze pentru alternative mai ecologice la călătoriile cu automobilul, cum ar fi transportul în comun sau...
#timp petrecut coada, #supermarket, #trafic, #toaleta publica, #statie , #intalniri