Cum sa nu pari mai batrana decat esti

Sambata, 27 Martie 2010, ora 08:14
7174 citiri
Cum sa nu pari mai batrana decat esti

Ai observat vreodata ca oamenii pe care ii percepi ca fiind batrani scriu mesaje la telefonul mobil cu degetul aratator, in timp ce tinerii il folosesc pe cel mare? Sau ca o iesire intre fete, cam trecute, e drept, presupune o tinuta musai "animal print" si pantofi cu toc cui, care, chipurile, intineresc?

Daily Mail iti spune, pe baza unei carti recent lansate in Marea Britanie, de ce sa te feresti, pentru a nu te afla si tu, femeie tanara, in floarea varstei, in aceeasi situatie.

Eticheta legata de telefonul mobil Varstnicii tind sa vorbeasca prea tare la telefonul mobil, uitand ca micul gadget a ajuns atat de performant incat sa nu necesite modificarea vocii, indiferent de distanta la care se afla interlocutorul.

Cat despre soneria aleasa, fereste-te de cea clasica, ce o imita pe cea a telefonului fix. Si exerseaza pe taste, in asa fel incat sa poti scrie si cu alt deget decat aratatorul cand trebuie sa trimiti mesaje.

Viata de noapte Femeile care fac eforturi de a parea tinere, dar obtin exact efectul advers, asta daca nu cumva dau impresia ca au iesit la agatat tineri, care in comparatie cu ele par si mai tineri, tind sa aleaga o tinuta in care inevitabil se regasesc imprimeurile animale, indiferent ca e vorba de pantofii cu toc cui, haina sau bluza mulata si care dezveleste un pic cam prea mult din decolteu. Nimic nu denota mai multa disperare!

Si fiindca tot veni vorba despre decolteu, este exact zona ce ar trebui ascunsa oarecum, din moment ce la o simpla impreunare a mainilor, in fata, pielea se rideaza imediat, tradand varsta reala.

Tot damele cu pretentii de tinere gresesc razand prea tare, de parca n-au mai facut asta de multa vreme si s-ar putea sa nici nu mai aiba sansa de a o face.

Mai usor cu critica; remarcile rautacioase la adresa mai tinerelor rivale nu fac decat sa tradeze slabiciunea, invidia si nesiguranta.

Menopauza si bufeurile nu exista in conversatie De cand au devenit menopauza si bufeurile subiecte de conversatie la fel de facile ca si o discutie despre vreme? Gresita strategie daca iti doresti sa pari mai tanara.

Fara sutiene de marimea Statelor Unite Si, din pacate, totul se reduce la bani. Un sutien care sa-si faca treaba, sa sustina ce trebuie, dar sa fie totodata feminin, costa. Ai grija si la marime, mai bine cere ajutor intr-un magazin de specialitate decat sa te intrebe toata lumea cand te-ai ingrasat atat de tare incat colaceii de pe spate sau fata au devenit atat de vizibili.

Mama mare in vacanta Varstnicii care se respecta si "au cu ce" spun ca unul dintre cele mai bune lucruri in aceasta etapa a vietii este acela ca in sfarsit au timpul si libertatea de a calatori. Insa, fereste-te de cateva capcane, daca nu vrei sa fii perceputa ca "Mama mare in vacanta".

Nu-ti face rezervarile pentru transport si cazare cu prea mult timp inainte, in asa fel incat nici nu mai tii minte unde voiai sa mergi.

Rezista tentatiei de a te panica si de a planifica absolut totul. Chiar nu ai nevoie de 6 perechi de pantofi, de haine pentru orice fel de vreme sau de singura perna care il impiedica pe sotul tau sa sforaie. Si uita pentru totdeauna de borseta!

Chiar nu e nevoie sa speli toate rufele din casa inainte de a pleca si sa-ti platesti toate facturile. Si nici nu trebuie sa fii la aeroport cu 5,5 ore mai devreme.

Look de mamaie cu pretentii de fetiscana Cu siguranta stii ca este vorba despre dresul de culoarea piciorului, pantalonii cu elastic in talie, fardul bleu de ochi, eventual destul de puternic, si poseta dintr-o imitatie de piele care incearca din rasputeri, prea vizibil si prea disperat, sa para ca e din piele veritabila.

Petreceri cu iz de naftalina Exista si un mod gresit, batranicios, de a petrece. Si totul se trage dintr-o strategie complet gresita, inversata. Batranii tind sa petreaca zile intregi in bucatarie, gatind antreurile perfecte, si apoi sa serveasca totul cu un vin ieftin, eventual si prea cald, fixand inceputul petrecerii pentru ora 17.00, cand nici gainile nu intra in cuibar.

Tot ei, mai precis ele, petrec o saptamana facand casa sa arate ca un pahar de curat, insa nu-si acorda lor nici macar cateva minute. Iar odata inceputa petrecerea, nu te invarti ca un titirez culegand paharele si servetele tuturor si stricandu-le cheful!

Rezista tentatiei de a avea seturi complete Uita de setul de margele-bratara-cercei si poarta-le desperecheate sau in combinatie cu alte gablonturi. La fel procedeaza si cu compleurile din doua sau trei piese si chiar cu mobila de acasa. Pune fotoliul victorian, de pe vremea bunicii, langa noua ta canapea de la Ikea si bucura-te de senzatia de libertate pe care ti-o da un astfel de aranjament.

Nu-i mai mami pe toti! Daca nu vrei sa pari mai in varsta decat esti abtine-te sa-i "mamesti" pe toti. Nu-i mai intreba daca sunt siguri ca nu le va fi frig, daca si-au luat umbrela sau daca au fost la toaleta inainte de a iesi pe usa.

Replici de uitat Si lista e lunga, chiar daca cel caruia te adresezi e si el un adult. De la "Esti sigur ca nu-ti va fi frig?" pana la "Sa nu stai prea mult" sau "Sa nu exagerezi cu bautura!". "Te simti bine in pantofii aceia?" si "Te-ai spalat pe dinti?" sunt alte doua replici de care obligatoriu ar fi cazul sa te desparti.

Nu vorbi cu strainii! Probabil ca tinerii sunb 30 de ani au auzit de atatea ori in copilarie sintagma "Nu vorbi cu strainii!" incat in sfarsit o aplica. In cazul varstnicilor, lucrurile stau exact pe dos. Ar vorbi cu oricine, oricand, despre orice.

Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei a afirmat că este optimistă şi convinsă că bucureştenii doresc un primar dinamic, eficient, care să fie permanent pe teren, în mijlocul...
Firea la depunerea oficială a candidaturii pentru Primăria București: ”Propunem o colaborare cu toţi colegii de la sectoare, indiferent de culoarea politică” VIDEO
Firea la depunerea oficială a candidaturii pentru Primăria București: ”Propunem o colaborare cu toţi colegii de la sectoare, indiferent de culoarea politică” VIDEO
Gabriela Firea a declarat duminică, 28 aprilie, la depunerea candidaturii pentru un nou mandat de primar general al Capitalei, că ea şi echipa sa propun o administraţie dinamică şi o...
#cum sa pari tanara, #bunica la moda, #bunica tanara, #ascundere varsta , #intalniri