Nu lasa dragostea sa devina razboi

Duminica, 29 Noiembrie 2009, ora 12:34
2129 citiri
Nu lasa dragostea sa devina razboi

In relatia de cuplu se ajunge mereu la dispute pe baza ideii ca unul iubeste mai mult decat celalat. Pentru ca dragostea nu este o competitie, trebuie sa gasiti modalitati simple si eficiente astfel incat fiecare din voi sa iubeasca mai mult, dar si mai constructiv.

Dragostea este capabila chiar sa aduca la un consens diferentele dintre noi, fie ca sunt ele ideologice sau sentimentale.

Femme Actuelle va da cateva sfaturi despre cum sa va alimentati sentimentele reciproc, sa va intelegeti unul pe altul si sa nu trasformati dragostea intr-o disputa.

1. Tine cont de asteptarile partenerului, dar si de ale tale

Pentru a face acest lucru trebuie sa purtati discutii cu privire la nevoile, opiniile si viziunile fiecaruia. Luati in considerare, de asemenea, propriile asteptari si ascultati de propriile dorinte.

In incercarea de a mentine acest echilibru intre asteptarile fiecaruia veti evita sa dati nastere la frustrari. Nu trebuie insa sa fiti de acord cu orice si sa faceti concesii cu orice pret.

2. Nu te lasa dus de val

Disputa este adesea o explozie de acuzatii. Cu toate acestea, pentru ca mesajul pe care vrei sa il transmiti sa ajunga asa cum trebuie la partener trebuie sa il spui cu mult calm. Cand unul se lasa dus de val, partenerul poate reactiona violent pentru ca el a fost ranit inainte de a intelege ce trebuie.

Insista pe continutul mesajului pe care vrei sa il transmiti. Nu transforma o discutie intr-un joc al atacurilor, ci mergi in cautare de solutii.

3. Vorbiti de la egal la egal

Comunicarea este sanatoasa si mai placuta atunci cand un partener nu are o "putere verbala" mai mare asupra celuilalt. Avem de multe ori tendinta de a ne impune ideile cu orice pret. In schimb, daca vorbiti de pe picior de egalitate, puteti sa spuneti ca ati construit ceva impreuna si ca ambii sunteti "castigatori" intr-un anume sens.

Nu trebuie niciodata ca unul din parteneri sa fie cel care asculta si sprijina pe celalalt la nevoie, iar celalalt sa il ignore daca are o problema. Respectandu-va partenerul va respectati pe voi!

4. Nu lasati sa treaca timpul pentru a va spune ce nu va convine

Conflictele izbucnesc de cele mai multe ori cand rabdarea unuia din parteneri ajunge la epuizare. Decat sa stati pana se umple paharul si nu mai puteti sa suportati, ar fi mai bine sa ziceti exact in momentul cand va deranjeaza ceva. Va fi mai putin neplacut sa dezbateti acest subiect la momentul producerii decat ulterior.

Vorbiti in mod clar si calm despre toate frustrarile pe care le aveti.

5. Cautati solutii impreuna

Cea mai buna metoda de a trece peste o disputa este sa gasiti impreuna raspunsurile

pentru nelamuririle care duc la certuri minore sau dezacordul profund in relatie.

Fiecare partener trebuie sa poata vorbi fara a fi intrerupt, judecat sau ridiculizat. Fiecare solutie trebuie sa fie auzita. Fiti creativi, exprimati-va ideile pentru a rezolva problemele una cate una. Impreuna puteti sa faceti si micile "ajustari" ale relatiei, care sunt inevitabile.

Care este avantajul acestei abordari? Fiecare partener merge in cautarea de solutii astfel incat sa nu il raneasca pe celalalt. Acest modalitate va tine departe frustrarile, neintelegerile si acuzatiile nefondate.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#probleme dragoste, #disputa relatie, #rezolvati probleme impreuna , #intalniri