Cum afecteaza tehnologia relatiile

Luni, 21 Martie 2011, ora 09:17
2205 citiri
Cum afecteaza tehnologia relatiile
Foto: loving.ro

Au apus vremurile in care te asezai pe scaun cu un stilou in mana sa scrii pe foaia de hartie o scrisoare cuiva drag. Nici nu incepeai bine primele randuri, ca rupeai foaia si scriai alta. Expolozia tehnologiei a schimbat radical modul in care interactionam zilnic unii cu altii.

Aceste mijloace de comunicare ascund, insa, si unele pericole. Utilizarea postei electronice si a SMS-urilor ca miloace principale de comunicare poate deschide drumul spre neintelegeri si frustrari, conform unei analize prezentate de site-ul de stiinta Helium.

Putem interpreta gresit unele mesaje din simplul motiv ca nu vedem expresia celui care il scrie sau pentru ca nu ii auzim vocea. Parti importante ale comunicarii sunt tonul vocii, intentia si conotatia, adica ceea ce vrei sa spui folosindu-te de aceste mijloace aditionale. Acestea nu pot fi integrate intr-un mesaj scris pe telefonul mobil, chiar daca avem la dispozitie emoticon-urile, acele fete care merg de la zambet pana la furie.

Ochii care nu se vad... se iubesc mai mult

In plus, este destul de neplacut sa il poti contacta pe celalalt oricand si oriunde. Telefonul a devenit un obiect nelipsit din buzunarul oricui. Unele cuvinte spuse in graba pot si ele dauna relatiei voastre. Nu toti apreciaza mesajele de dragoste pe care unii le trimit toata ziua.

Si, sa fim sinceri, cat de mult ii este celuilalt dor de tine daca il suni din ora in ora? La un moment dat, totul devine enervant. Absenta si tacerea sunt uneori factori foarte importanti in "reimprospatarea" unei relatii.

Este nevoie si de o oarecare "izolare" unul de altul pe timpul zilei. Daca tot folosesti aceste mijloace moderne de comunicare cu partenerul, este bine sa discutati in prealabil avantajele si dezavantajele pe care ele le prezinta. Veti preintampina, astfel, multe neintelegeri si va veti bucura din plin de tehnologie.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#sex dragoste casatorie relatii, #femei barbati telefon sms , #relatii