Amenajarea balconului sau terasei: 5 sfaturi de care sa tii cont

Advertorial
Marti, 20 Aprilie 2021, ora 17:11
9589 citiri
Amenajarea balconului sau terasei: 5 sfaturi de care sa tii cont
amenajare balcon FOTO: pexels.com

Poate ca te-ai mutat de curand intr-o locuinta noua si vrei sa amenajezi terasa intr-un mod care sa te reprezinte cat mai bine. Poate ca stai de ceva timp in apartamentul tau, dar te-ai plictisit de acelasi decor si simti nevoia de o schimbare.

Oricare ar fi situatia ta, balconul este oportunitatea perfecta pentru a crea un spatiu destinat relaxarii si starii de bine. Daca nu stii de unde sa incepi, iti oferim cateva sfaturi utile, pe care le poti pune in practica simplu si rapid!

1. Tine cont de orientarea geografica a balconului

Daca balconul tau este orientat spre est, vei simti caldura blanda a soarelui dis de dimineata, insa dupa ora pranzului, soarele va migra. Asadar, este indicat sa te concentrezi pe momentele din prima parte a zilei, amenajand balconul cu o masa si cateva scaune, unde sa poti lua un mic dejun insorit si sa iti poti bea cafeaua alaturi de partener.

Nu vei avea nevoie de umbrele sau alte amenajari pentru a obtine umbra, caci vei avea parte in mod natural de aceasta, in a doua parte a zilei, cand soarele bate cel mai puternic.

In schimb, daca balconul este orientat spre vest, dimineata nu va fi la fel de luminoasa si calduroasa, insa vei avea parte de un apus superb si de caldura soarelui toata ziua, incepand cu pranzul. Daca nu iti place caldura, poate ar fi indicat sa montezi obloane sau rulori exterioare, care sa atenueze din intensitatea soarelui. Totodata, poti amenaja un colt pentru bronzat si citit, cu un balansoar sau un fotoliu comod.

2. Nu neglija corpurile de iluminat

In deosebi vara, cel mai placut timp petrecut pe balcon sau terasa e dupa ce apune soarele, cand se mai domoleste caldura si poti sa stai sa te relaxezi cu o carte sau la un pahar de vin cu prietenii, astfel incat nu putem sa nu mentionam importanta alegerii corpurilor de iluminat in amenajarea spatiului exterior.

La Decoliving gasesti o mare diversitate de corpuri de iluminat pentru gradina si balcon, de la aplice moderne la spoturi decorative si stalpi de exterior de inspiratie clasica care te vor ajuta sa iti personalizezi terasa in stilul ales.

3. Gandeste-te la spatiile pentru depozitare

Rolul balconului nu trebuie neaparat sa fie doar de relaxare si intalniri cu prietenii. Unele persoane au nevoie de mai mult spatiu pentru depozitare, daca acesta nu exista in interiorul locuintei sau daca au hobby-uri care necesita tot felul de accesorii voluminoase.

Asadar, daca simti ca ai nevoie de mai mult spatiu, foloseste o parte a balconului pentru a o transforma in camara. Poti opta pentru dulapuri joase si incapatoare sau pentru rafturi inalte, in functie de lucrurile pe care trebuie sa le depozitezi acolo.

4. Solutii in caz de vreme nefavorabila

Daca ai un balcon deschis sau o terasa, este indicat sa folosesti scaune si mese pliabile, pe care sa le poti depozita cu usurinta in casa atunci cand ploua, ninge sau este extrem de frig.

De asemenea, daca balconul este semi-acoperit, asigura-te ca poti muta piesele de mobilier in zona acoperita, atunci cand vremea nu te lasa sa te relaxezi la soare.

5. Amenajarea unui balcon inchis

Daca balconul tau este inchis, probabil ca optiunea unei zone pentru relaxare sau luat masa nu pare sa aiba sens. Mai mult, probabil ca tanjesti la un asemenea spatiu, insa crezi ca este imposibil sa il obtii.

Cu toate acestea, poti amenaja balconul tau inchis intr-un mod foarte istet. Monteaza o placa lata de PAL sau de lemn chiar de-a lungul ferestrelor. Poate fi un pervaz elegant, din marmura sau PAL lucios, cu scaune inalte de bar, sau un pervaz DIY, din lemn vopsit sau pictat de tine, cu scaune suspendate, din ratan.

Acestea fiind spuse, ai la indemana o multime de solutii pentru o amenajare inteligenta a balconului tau. Urmeaza recomandarile de mai sus si vei fi mandru de rezultate!

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#balcon, #amenajare balcon, #idei amenajare balcon , #stiri life style