Cum îți amenajezi casa de vacanță în 5 pași simpli

Advertorial
Luni, 19 Iunie 2023, ora 18:28
3831 citiri
Cum îți amenajezi casa de vacanță în 5 pași simpli
FOTO: pexels.com

Toată viața ai visat să ai o casă de vacanță la munte. Să respiri aer curat de câte ori vrei, fără grija că nu vei găsi cazare, să te bucuri de peisaje naturale și de liniștea care te ajută să te deconectezi de la agitația vieții cotidiene. Acum, visul tău a devenit realitate și ți-ai construit casa ideală sau ești pe cale să o faci. Ca să fii sigur că această casă îți oferă tot confortul de care ai nevoie, este esențial să acorzi o atenție sporită decorării interioare. Ți-am pregătit câteva idei care să te ajute, la momentul potrivit.

Pasul 1: Stabilește un stil

Casa ta de vacanță ar trebui să reflecte frumusețea și simplitatea, să te ajute să te recreezi și să te simți confortabil, de fiecare dată când ajungi aici. Poți opta pentru un stil clasic, cu mobilă din lemn masiv și covoare țesute manual, perdele și lustre simple, care să înfrumusețeze spațiul de vacanță. Livingul să fie spațios, să ai neapărat o canapea mare și confortabilă, câteva fotolii și neapărat un semineu pe lemne, lângă care să vă adunați toți cei dragi, în serile răcoroase.

Poți alege și un stil minimalist, cu condiția să alegi obiecte de calitate, de care să te poți bucura cât mai mult timp.

Pasul 2: Confort și funcționalitate

Casa de vacanță trebuie să fie nu doar plăcută estetic, dar și confortabilă și funcțională. Bucătăria complet utilată este unul dintre cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere. Alege electrocasnice potrivite ca design, dar și ca funcționalitate și consum de curent electric.

Poate reușești să îți pui și panouri solare, ca să devii și prosumator. Astfel, vei face o economie consistentă la factura de curent electric. De asemenea, alege lumina potrivită fiecărei încăperi: lumină caldă în dormitoare, lumini neutre, în living și baie, și lumină albă, în bucătărie. Alege lustrele și lampadarele în funcție de stilul casei.

Un alt aspect important este funcționalitatea băilor din casă. Alege căzi sau dușuri care se curăță ușor, dar care să se potrivească și cu designul pe care l-ai ales. De asemenea, asigură-te că ai suficiente spații pentru depozitare. Astfel, vei evita dezordinea și te vei putea bucura de spațiul casei tale.

Pasul 3: Decorarea exteriorului

Și afară, și în casă, este nevoie de amprenta ta personală, de ceva care să îți reprezinte personalitatea. În grădină, poți opta pentru gazon, pomi fructiferi și o alee din pietre de râu. Plantează-ți florile preferate și asigură-te că vei avea plante înflorite în fiecare sezon. Alege decorațiuni de grădină din materiale naturale, lemn sau bambus, și nu uita de câteva luminițe, pentru o atmosferă plăcută, seara.

Pasul 4: Personalizarea casei

Adaugă o notă personală decorului, prin includerea unor elemente care să reflecte personalitatea și gusturile membrilor familiei. Acestea pot fi obiecte adunate în călătoriile tale, opere de artă care îți plac sau fotografii de familie. Personalizarea face ca spațiul să fie cu adevărat al tău.

Pasul 5: Respectă mediul înconjurător

În cele din urmă, nu uita de mediul natural, frumos și fragil, în care se află casa ta de vacanță. Respectă natura prin alegerea unor materiale și soluții eco friendly și prin minimizarea impactului asupra mediului. Încearcă să reciclezi și să sortezi gunoiul pe categorii. Alege-ți un compostor, ca să toci resturile alimentare și să faci compost pe care să îl poți folosi la plantele din grădină.

Prin urmare, decorarea casei de vacanță de la munte presupune mai mult decât alegerea unui stil estetic. Este vorba despre crearea unui spațiu în care să te poți reconecta cu natura, să te relaxezi și să te bucuri de timpul petrecut cu cei dragi.

Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#lifestyle, #amenajare casa, #decor casa, #decor interior , #decoratiuni interioare