Șoferii care se cred proprietari pe locuri de parcare gratuite: "Când îți găsești ștergătoarele rupte, muți mașina și le rupi la primul care parchează acolo"

Marti, 14 Noiembrie 2023, ora 10:33
100378 citiri
Șoferii care se cred proprietari pe locuri de parcare gratuite: "Când îți găsești ștergătoarele rupte, muți mașina și le rupi la primul care parchează acolo"
Loc de pe stradă blocat "rezervat" cu bidoane FOTO / Facebook Parchez Ca Un Bou

Problema locurilor de parcare este o problemă pentru cei care locuiesc în orașele mari, mai ales pentru cei care nu au unde să lase mașina pe timpul nopții.

Unii plătesc o taxă la primărie pentru un loc de parcare, în timp ce alții achită sume considerabile când cumpără un apartament în clădirile noi.

Cei care nu au prins locuri amenajate de autoritățile locale le împart pe cele de pe marginea străzii la mica înțelegere cu cei care locuiesc în zonă.

"Sunt locurile la liber pe stradă, dar aproape în fiecare zi mă trezesc că mă sună cineva"

Situațiile greu de gestionat sunt cele în care unii șoferi se consideră proprietari pe locurile gratuite. Este cazul relatat de un tânăr în mediul online.

"Măi oameni buni, n-am mai întâlnit așa nație de oameni cum sunt românii, cu precădere bucureștenii.

M-am mutat într-o chirie și sunt locurile la liber pe stradă, dar aproape în fiecare zi mă trezesc ori că mă sună cineva să mut mașina, că parchează el acolo de 30 de ani, ori ștergătoare ridicate/ rupte, ori lovită, chiar nu știu ce să mai fac. Menționez că n-am numere de București, dar locuiesc și lucrez aici de 4 ani.

Cu poliția nu rezolvi nimic că n-ai dovezi dacă pățește mașina ceva, ce-i de făcut?", a întrebat acesta pe Reddit.

"Mai aștepți 50 de ani până mor toți proprietarii pe viață"

Problema nu le este străină celor care au comentat. În lipsa martorilor, camerele de bord pornite în timpul nopții par a fi singura soluție, după cum au menționat mulți.

"Eu când am pățit asta și mi-a zis unul că el parchează de 30 de ani acolo i-am răspuns: Păi și nu e destul? Nu vă ajunge? Mai se schimbă vremurile. A ieșit cu scandal dar asta e, aveam casco la mașină."

"Mai aștepți 50 de ani până mor toți proprietarii pe viață."

"Păi stai așa vere, că după aia vin copiii lor și invocă moștenirea locului de parcare. Râdem glumim, dar eu am auzit un maimuțoi d-ăsta care era indignat că „familia lui” (în speță taică-su și el) parchează pe un loc de pe trotuar de 20 de ani de zile, știe tot cartierul, cum de și-a permis nush ce străin să lase mașina acolo?"

"Camera de bord față spate cu kit de parcare inclus. Am pe ambele mașini. Eu sunt în aceeași situație cu tine și sunt proprietar. Până n-am făcut scandal, dosare penale și chemat poliția de fiecare dată, nu s-au potolit."

"Când îți găsești ștergătoarele rupte, muți mașina și rupi ștergătoarele la primul care parchează acolo."

"Fă plângere la poliție de fiecare dată"

"Schimbă-ți domiciliul pe București, implicit numerele de la mașină. Fă plângere la poliție de fiecare dată când se întâmplă ceva. Tu poți să spui pe cine suspectezi. Nu e treaba ta să spui cine e vinovatul sau să aduci probe. Dacă ai ceva filmări cu atât mai bine. Ești parte civilă la eventualele daune și după ce se soluționează cazul cu vinovați, recuperezi prejudiciul. Te iei la ceartă cu vecinii în parcare? Înregistrează-i și chema poliția. Fă plângere. Nu înțeleg ce altceva ai vrea să faci. Tot ce poți să faci este să respecți legea și să ai sânge rece. Nu e ușor, dar nici imposibil."

"Nu e evident că aia de te sună îți atacă mașina? Soluția e să îți iei camera față spate cu mod de parcare să îți înregistreze când îți mai ridică ștergătoarele."

"Plângeri peste plângeri"

"Faci plângeri peste plângeri. Refuză să te ajute? Mergi direct la parchet și îți spui speța + faptul că poliția de la secția X nu te ajută, iar dacă suni la poliție iar dispecerul nu te ajută, comunici faptul că vei întocmi un raport la parchet pe motivul că nu e respectată legea, iar organele nu aplică legea. Cât despre mașină și idioți.... bro, eu am un vecin la casă care crede că partea carosabilă din față porții e a lui, că și cum nu e voie să parchezi acolo, deși marcaj există. Lumea e atât de sclerozată încât își pun singuri monopol pe un spațiu public și merită arși bine de tot că să se potolească cu apucăturile de baroni pe moșie."

"Am pățit foarte des ce spui tu aici. Rezolvarea a fost mereu la fel. Eu le spun foarte frumos să parcheze acolo unde au plătit, dacă nu vor, să sune la poliție să vedem ce se întâmplă. Legat de mașină, asta este într-adevăr o problemă, mai ales când ții mult la ea. Soluția cred că ar fi o cameră de filmat și o atenționare scrisă mică undeva în colțul parbrizului, eu am o cameră de bord, dar funcționează doar când pun contactul, dar foarte mulți când o văd la oglindă probabil că se sperie, n-am pățit niciodată să-mi găsesc mașina lovită sau ștergătoarele ridicate".

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#locuri parcare, #gratuit, #cearta, #vecini, #razbunare, #stergator parbrize , #soferi