Piturca, despre Lucian Bute si box

Duminica, 03 Iulie 2011, ora 17:52
1599 citiri
Piturca, despre Lucian Bute si box

Victor Piturca a vorbit pe larg despre Lucian Bute si box intr-un interviu acorda site-ului oficial al pugilistului roman.

Iata mai jos acest interviu, pe care il puteti gasi si pe site-ul www.lucian-bute.ro:

Domnule Victor Piturca, veti fi prezent la gala "Campion pentru Romania", in care boxeaza Lucian Bute?

Sper sa fiu. Mi-am achizitionat un bilet si daca nu voi avea nici o actiune pentru echipa nationala voi veni sa-l sustin pe Lucian. Sunt un mare amator de box.

De unde aceasta pasiune?

De mic mi-au placut doua sporturi: fotbalul si boxul. Mi-a placut mereu la box faptul ca in ring se confrunta doi barbati si la finalul meciului, dupa ce si-au impartit sute de pumni, cei doi dau mana sau chiar se imbratiseaza. Pe vremea mea il admiram pe Mircea Simon. Apoi mi-au placut Vastag si Doroftei.

V-a tentat vreodata sa practicati boxul?

Nu sunt facut pentru box. Imi place insa enorm sa privesc. Sambata seara, spre exemplu, am vazut meciul lui Klitschko cu Haye.

Ce ne puteti spune despre Lucian? Il cunoasteti foarte bine?

L-am intalnit prima data in Statele Unite acum 7 ani cred. A venit sa vada meciurile echipei nationale de fotbal. Ultima oara cand a venit acasa am stat mai mult de vorba cu el. Cred ca este un om extraordinar. Se observa foarte clar si din declaratiile lui ca este un tip deosebit.

Despre boxerul Lucian Bute ce ne puteti spune?

E un pugilist extrem de tehnic, din acest motiv imi place foarte mult. Nu incaseaza pumni in timpul unui meci si aceasta este o mare calitate. De lovit, loveste extrem de puternic. Cand da upercutul de stanga isi termina adversarii. Este un mare campion.

Poate fi comparat cu Nadia, Hagi sau Ilie Nastase?

Eu spun ca da. Este un mare campion al Romaniei si trebuie sa ne mandrim cu el. Boxul este un sport dur. Sa ajungi la nivelul la care este el e foarte greu.

Credeti ca este o mare presiune pe el ca boxeaza in Romania?

Il felicit intai ca a tinut sa lupte acasa in fata romanilor. Trebuie sa fie pentru noi toti o mandrie ca avem la Bucuresti un asemenea meci cu centura pe masa. Pentru el va fi un meci mai dificil, pentru ca nu se poate sa nu simta presiunea unui meci acasa. Din punct de vedere psihic, trebuie sa fie la cel mai inalt nivel. Cine stie box isi da seama ca in acest sport o clipa de neatentie poate fi fatala. Timp de 12 reprize trebuie sa fii foarte concentrat.

Puteti da un pronostic?

Important este sa castige si eu sunt convins ca va castiga. Nu conteaza cum, la puncte sau prin knock-out.

V-ati fi dorit sa aveti performantele pe care le-ati obtinut la fotbal in box?

Normal ca mi-as fi dorit. Eu am obtinut la nivel de club performante formidabile. Imi imaginez insa cat de frumos este sa fii campion mondial. Repet insa, e foarte greu sa ajungi unde e Lucian acum.

Poate fi el un exemplu, ca determinare, pentru fotbalistii pe care ii antrenati?

Lucian trebuie dat exemplu oricarui sportiv. Munca si modestia sunt doua calitati pe care Bute le are si care l-au facut un mare campion.

Lucian Bute va box pe 9 iulie, la Romexpo, cu francezul Jean Paul Mendy.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Victor Piturca, #lucian bute , #stiri Lucian Bute