Contre intre Guvern si Avocatul Poporului: Asimilarea spitalelor COVID cu locurile de detentie este o deformare a realitatii, o alaturare de rea credinta a unor situatii care nu au nimic in comun

Joi, 11 Iunie 2020, ora 17:10

   

Contre intre Guvern si Avocatul Poporului: Asimilarea spitalelor COVID cu locurile de detentie este o deformare a realitatii, o alaturare de rea credinta a unor situatii care nu au nimic in comun
Guvernul a a transmis, joi, ca "asimilarea spitalelor destinate tratamentului SARS-COV-2 cu locurile de detentie este o deformare a realitatii, o alaturare de rea credinta a unor situatii care nu au nimic in comun" si cere Avocatului Poporului sa retraga solicitarea transmisa spitalelor.

"Guvernul Romaniei solicita Avocatului Poporului sa retraga solicitarile transmise spitalelor in care sunt internate persoane diagnosticate cu COVID-19 de a comunica informatii si documente justificative legate de modul in care sunt tratati pacientii si de organizarea institutiilor spitalicesti.

Executivul apreciaza implicarea Avocatului Poporului in monitorizarea respectarii drepturilor si libertatilor cetatenesti care deriva din legislatia nationala, precum si din tratatele internationale la care Romania este parte", a transmis, joi, Guvernul, printr-un comunicat d epresa.

Guvernul considera ca "asimilarea spitalelor destinate tratamentului SARS-COV-2 cu locurile de detentie este o deformare a realitatii, o alaturare de rea credinta a unor situatii care nu au nimic in comun".

"Pacientii nu sunt detinuti, iar medicii si intreg corpul medical nu sunt tortionari, asa cum s-ar putea intelege din anunturile pe care spitalele ar trebui sa le afiseze in locuri vizibile la solicitarea Avocatului Poporului.Consideram ca astfel de mesaje pot fi interpretate ca o forma de presiune inutila asupra personalului medical care asigura tratarea bolnavilor de COVID-19 si creeaza, in egala masura, perceptii negative pacientilor si familiilor acestora. Pacientii din Romania sunt protejati de Legea drepturilor pacientilor nr. 46/2003, iar scopul internarii unei persoane depistata pozitiv de COVID-19 este acela de a limita raspandirea virusului", a mai transmis Guvernul.

Exxecutivul a precizat ca apreciaza "efortul depus in aceasta perioada de personalul medical in contextul crizei COVID-19".

"Gasim injusta orice actiune care pune sub semnul intrebarii, fara justificare, activitatea acestuia", a precizat Executivul.

Avocatul Poporului a trimis spitalelor din tara o instiintare potrivit careia sunt monitorizate, prin Domeniul privind prevenirea torturii in locurile de detentie.

Citeste si: Avocatul Poporului explica de ce a inceput sa monitorizeze spitalele "impotriva torturii si a tratamentelor inumane"
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2872 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Comentariu inadecvat
topor
rank 2
Zau?
Oare marturiile celor care au stat in spital fara sa li se faca nici un tratament mai multe zile la rand, fara sa fie vizitati de un medic de la internare pana aproape de externare, sau, la care nu li s-a spus rezultatul testului decat dupa o saptamana, ca fiind negativ, iar la externare a iesit pozitiv si au mai stat in spital inca 2 saptamani fara sa li se mai faca un test si au fost trimisi acasa. Astea au aparut in presa, sau sa nu avem incredere deloc in presa? Sa credem doar ce ne spun oamenii invizibili din grupul de comunicare?
Si in timpul asta se cheltuiesc milioanede lei pentru inchirierea de spitale ce nu au fost folosite nici macar o zi, s-au transformat, cu alte milioane, sali de sport in spitale si bolnavii internati din zeci de spitale au fost dati afara fara o justificare pentru a transforma spitalele in spitale fantoma, care au tratat 5 oameni in 3 luni, bolnavii din mai multe localitati fiind trimisi la 80 de km sa fie tratati in spitale.
mikkael
rank 3
de ce confiscati telefonul?
la internati? daca explicati asta sunteti scutiti !ma lasi , idioti medievali !
MadWolf
rank 5
Asa ti-au zis tie Latrina 3 si luju.ro?
Asa ti-au zis astia, ca se confisca telefoanele?!?
Comentariu inadecvat
DAN-795
rank 5
INTENTIILE CINICE ale avocatului poporului sunt evidente si le
foloseste in scopuri altele decat cele pentru care a fost investit , fiind de fapt un purtator de cuvant al unui sinistru personaj care nu scapa niciun prilej sa ne aduca aminte ca apartine unei familii de turnatori diabolici ai fostei secutitati, cand trimetea coloane nesfarsite de romani , numiti dusmani ai poporului , sa moarra la canal .
Tot asa astazi , cei ce au alte pareri decat bolshevicii sunt si ei dusmani ai poporului , sau paraleli .

Foarte bine ar fi ca , acest inalt functionar , de avo al ..etc , al carui nume nu vreau sa-l mai pronunt sa i se dea altceva de facut sau , mai bine sa se odihneasca ...
Comentariu inadecvat
gheu
rank 5
Ce bine ca tu stii!
De cate ori ai citit constitutia, ca mi se pare ca faci parte din categoria militianului care stie sa scrie dar nu stie sa citeasca.
z123456
rank 5
prietene
te rog frumos, nu-i jigni pe militieni cu o astfel de comparatie.
mikkael
rank 3
tichilesti , ultima leprozerie din europa
exista in romania , unde bolnavul nu are drepturi !
gheu
rank 5
Stimate
Leprozeria romana a fost in Insula Serpilor. Erau izolati acolo sa nu infecteze pe altii. Daca mai sunt leprosi in Romania este normal sa fie izolati. Nu au dreptul sa iasa pe strazi dar nu cred ca nu sunt ingrijiti. Au dreptul la viata si sa o traiasca cum pot ei
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor