Cele mai ciudate alimente din lume (Galerie foto)

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 18:36
13351 citiri
Cele mai ciudate alimente din lume (Galerie foto)

Este un lucru bine stiut ca obiceiurile alimentare difera in functie de regiune, insa anumite zone ale lumii se disting prin specialitati cu adevarat surprinzatoare.

Iata cateva alimente considerate ciudate sau chiar dezgustatoare de cei straini de traditia culinara din zonele respective, potrivit Regimes.net.

Balutul reprezinta un intermediar intre oul si carnea de rata. Oul de rata fertilizat este lasat sa incubeze aproximativ doua saptamani, timp in care embrionul se dezvolta aproape in intregime. Apoi oul este fiert, iar continutul este mancat direct din coaja rupta.

Este consumat sub diferite denumiri in mai multe tari din Asia, insa este deosebit de apreciat in Filipine, unde pare a fi la fel de popular ca hot-dog-ul in America. Filipinezii il cumpara direct de la vanzatorii stradali si il consuma insotit de bere.

Popularitatea balutului este data de faptul ca este considerat afrodiziac. Cine nu este obisnuit cu traditia respectiva, greu de crezut ca va accepta sa soarba lichidul care inconjoara embrionul, apoi sa simta cum i se strivesc in gura ciocul si oasele puiului de rata oprit din evolutie.

Vinul din pui de soareci este privit ca o bautura vindecatoare in China si Coreea. Puii de soareci sunt inecati in sticle sau damigene pline cu alcool de orez. O conditie importanta este ca puii respectivi sa nu aiba mai mult de doua sau trei zile, pentru a nu lasa fire de blana in bautura. Se considera ca dupa un an, timp in care este tinuta la intuneric, licoarea capata proprietati vindecatoare, in special in caz de boli de ficat si raceli.

Escamoles este un fel de mancare tipic mexicana, reprezentata de o salata preparata din oua de furnici gigantice negre. Recoltarea "ingredientelor" este deosebit de periculoasa, deoarece furnicile respective sunt veninoase si foarte agresive. Insa sunt multi care traiesc de pe seama acestui job riscant, deoarece acest fel de mancare este foarte apreciat pentru gustul sau delicios, motiv pentru care mai este numit si "caviar de insecte".

Fugu este un peste otravitor din apele Japoniei. Ficatul si intestinele sale contin o substanta neurotoxica, numita tetrodoxina, care provoaca paralizia rapida a muschilor, ducand la moarte prin asfixiere, deoarece nu exista antidot.

De aceea, doar anumiti bucatari pot pregati acest peste, dupa cursuri de formare care pot dura si doi ani. In ciuda acestui lucru, in Japonia se semnaleaza in mod regulat decese cauzate de otravirea prin consumul de fugu.

Preparatele din acest peste sunt considerate o delicatesa si li se atribuie si proprietati afrodiziace.

Tarantulele prajite reprezinta o specialitate din Cambodgia, aparand in timpul unei perioade de foamete. Astazi, sunt considerate o delicatesa. De aceea, in fiecare zi, autocare cu turisti straini vin in zonele unde exista aceasta traditie culinara, pentru a degusta felul de mancare caruia i se atribuie proprietati revigorante. Paianjenii din aceasta specie, prajiti sau pusi pe gratar, sunt apreciati pentru picioarele crocante si abdomenul fraged.

Surstromming reprezinta o specialitate suedeza, pregatita din hering din Marea Baltica, insa printr-o metoda surprinzatoare: pestele este pescuit primavara, apoi lasat sa fermenteze in saramura pentru o luna, dupa care este inchis in cutii in care continua fermentarea.

Atunci cand se deschide o astfel de conserva este indicat sa se faca in aer liber, din cauza faptului ca miros puternic a putred. Companiile aeriene au scos din meniuri aceasta specialitate, considerandu-le potential explozive.

Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei a afirmat că este optimistă şi convinsă că bucureştenii doresc un primar dinamic, eficient, care să fie permanent pe teren, în mijlocul...
Firea la depunerea oficială a candidaturii pentru Primăria București: ”Propunem o colaborare cu toţi colegii de la sectoare, indiferent de culoarea politică” VIDEO
Firea la depunerea oficială a candidaturii pentru Primăria București: ”Propunem o colaborare cu toţi colegii de la sectoare, indiferent de culoarea politică” VIDEO
Gabriela Firea a declarat duminică, 28 aprilie, la depunerea candidaturii pentru un nou mandat de primar general al Capitalei, că ea şi echipa sa propun o administraţie dinamică şi o...
#specialitati culinare ciudate, #vin soareci China, #balut Filipine, #Surstromming Suedia, #escamoles Mexic, #tarantule prajite Cambodgia, #Fugu Japonia, #mancaruri traditionale ciudate , #ciudat
Comentarii
Poza GABIERUL
GABIERUL
rank 5
Multa Lume Amarata ... :)):)):))