10 grupari spirituale bizare (Galerie foto)

Marti, 19 Martie 2013, ora 12:46
8172 citiri
10 grupari spirituale bizare (Galerie foto)
Foto: Listverse.com

Pe langa religiile si culturile religioase consacrate, exista numeroase alte grupari spirituale, care mai de care mai bizare.

Urmatoarele 10 grupari spirituale prezentate de Listverse ti se vor parea amuzante, scandaloase sau interesante, in functie de toleranta religioasa.

Comunitatea Isis

Comunitatea cu sediul la castelul Clonegal din Irlanda a fost fondata de Olivia Robertson si are peste 24.000 de membri, de diferite religii. Scopul gruparii este acela de a promova femininul divin si de a educa adeptii in relatia pe care o pot forma cu o zeita.

Puterea voodoo

In cadrul The Voodoo Authentica Cultural Center sunt explicate vrajile voodoo si se ofera sfaturi celor care vor sa adopte aceasta practica. De multe ori, se face o confuzie intre voodoo si hoodoo, cea din urma fiind mai degraba o colectie de ritualuri magice si vraji, in vreme ce voodoo are la baza foarte multe reguli, ritualuri si traditii.

Druizii

Druizii au ca principii creativitatea, grija pentru mediul inconjurator si intelepciunea. Ei cred ca sunt personificari ale celor trei tipuri: cantaretul, samanul si inteleptul.

Puterile cantaretului stau in povestire si creativitate, samanul se bazeaza pe capacitatile sale de a vindeca, iar inteleptul tinde sa isi dezvolte din ce in ce mai mult intelepciunea interioara. Fiecare druid urmeaza in viata o cale diferita, desi scopul lor comun este acela de a avea grija de Pamant si de a strange fonduri pentru operele de binefacere.

Asatru

Acest cuvant islandez s-ar traduce prin "a crede in zei" si este numele unei religii scandinave care, potrivit adeptilor sai, in trecut acoperea mare parte a Europei.

Aceasta credinta avea in centru mai multi zei ai mitologiei scandinave si se folosea de rune pentru a prezice viitorul si pentru a realiza diferite ritualuri si vraji. Hitler si conducatorii nazisti erau interesati de aceasta religie ale carei principii includeau si superioritatea rasiala si raul. Zeii principali din Asatru sunt Odin, Thor si Frey.

Wicca

O religie moderna, bazata pe vrajitorie, ritualuri magice, un zeu si o zeita, Wicca, are la baza multe dintre vrajile curpinse in Book of Shadows de Gerald Gardner, o carte cu ritualuri magice.

Adeptii Wicca cred intr-o zeitate tripla: virgina, mama si femeia inteleapta, toate trei conectate la fazele lunii.

De asemenea, in cadrul aceleiasi grupari mai exista si un zeu cu coarne. Wica este populara printre adolescentii pasionati de vampiri, fiind raspandita si printre adultii din Statele Unite ale Americii si Marea Britanie. Regula principala este aceea de a te conecta cu natura, de a face tot ceea ce doresti, dar fara a leza pe cel de langa tine.

Geomantie

In geomantie se crede ca liniile de energie ale Pamantului ne pot influenta zilnic. Succesul personal, casa, serviciul - toate aceste aspecte pot fi influentate de conexiunile la energiiile Pamantului. Ba mai mult, se crede ca geomantia ar avea capacitatea de a-i vindeca pe cei care sufera de stres provocat de schimbarile din campul geomagnetic al Pamantului. In plus, geomantia presupune si ghicirea viitorului prin aruncarea unor pietre, bete sau nisip.

Satanismul in forma initiata de Anton LaVey

In data de 30 aprilie 1966, Anton LaVey a infiintat Biserica lui Satan, proclamandu-se el insusi mare preot. Dupa un alt mandat, in 2011, conducerea acestei grupari a fost preluata de Pete Gilmore care defineste satanismul ca o modalitate de gandire, avand la baza ateismul. Astfel, satanistii nu cred in Dumnezeu, dar nici in diavol sau vraji, mentioneaza Listverse.

Aetherius

Societatea Aetherius a fost fondata in 1955 de catre George King, un sofer de taxi care aspira la o spiritualitate inalta pentru umanitate. Acest scop putea fi realizat prin yoga si ascultarea maestrilor spirituali intelepti, veniti de pe alte planete pentru a-i ajuta pe pamanteni. In plus, adeptii Aetherius credeau ca fiecare poate evolua si vindeca, contribuind la "marele bine universal".

Raelism

Alaturi de Scientologie, Raelismul este o religie care se bazeaza pe credinta in extraterestri si OZN-uri. Adeptii Rae cred ca viata pe Pamant a inceput de la Elohim, un grup de extrateresti rai, care au mintit umanitatea cu privire la originea lor divina. Potrivit Rae, Buddha si Iisus se numara printre acesti "extraterestri". Gruparea a fost initiata de Calude Vorilhon, cunoscut si sub numele de Rae.

Mami Wata

Mami Wata sau Mama Pamant reprezinta o grupare care ii include pe toti cei atrasi de apa intr-o forma mistica. In plus, zeitatile din cadrul Wata sunt majoritatea feminine, jumatate peste, jumatate om.

Se crede ca aceste zeitati rapesc deseori oameni, pe care ii duc apoi in lumea subacvatica. Zeitele pot lua orice forma, chiar si infatisarea unui barbat.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#comunitati spirituale bizare, #comunitati religioase ciudate, #religii ciudate, #culturi religioase ciudate , #religii