Viitorul Terrei si al Universului - predictii pe termen lung (Galerie foto)

Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 13:19
8518 citiri
Viitorul Terrei si al Universului - predictii pe termen lung (Galerie foto)

Daca ne-am saturat sa cautam raspuns la intrebarile "cine suntem", "de unde venim" si vrem sa ne concentram asupra celei ramase, "incotro ne indreptam", astrofizicienii au cateva raspunsuri. Atat legate de viitorul Terrei, cat si al Lunii sau Soarelui, ba chiar de soarta intregului Univers.

Conform FoxNews, in 42.000 de ani, Alpha Centauri va deveni cel mai apropiat sistem stelar fata de Soare.

In 50.000 de ani, actual perioada interglaciara se va sfarsi, trimitand din nou Pamantul intr-o era glaciara.

In 100.000 de ani, Pamantul va trece printr-o eruptie vulcanica majora, atat de mare incat 100 de mile cubice de magma vor fi aruncate din adancuri.

In 500.000 de ani, Terra va fi lovita de un meteorit cu un diametru de peste un kilometru, in caz ca nu se va reusi devierea lui.

In maximum un milion de ani, steaua gigantica Betelgeuse va exploda, lumina sa fiind vizibila de pe Terra.

In 8 milioane de ani, luna Phobos se va apropia de Marte atat de mult incat va fi dezintegrata.

In 50 de milioane de ani, coliziunea Africii cu Eurasia va crea un lant muntos similar celui himalayan.

Va urma fuziunea continentelor.

In 600 de milioane de ani, Luna va ajunge la o departare de Soare atat de mare incat eclipsele totale nu vor mai fi posibile.

In acelasi timp, luminozitatea Soarelui va face ca apa sa se evapore de pe Terra, iar nivelul de dioxid de carbon sa scada. Nici fotosinteza nu va mai fi posibila, asa ca majoritatea plantelor vor muri.

Peste 1,3 miliarde de ani, numai procariotele (creaturi unicelulare) vor mai putea trai.

Peste 3,3 miliarde ani, exista un risc de 1% ca orita lui Mercur sa se deformeze, astfel incat planeta sa intre in coliziune cu Venus, ducand la haos in sistemul solar. O coliziune cu Terra nu este exclusa.

Chiar si in lipsa acestei coliziuni, in 3,5 miliarde de ani, conditiile de la suprafata Terrei vor fi comparabile cu cele de pe Venus.

Dupa 5,4 miliarde de ani, rezervele de hidrogen se vor fi epuizat. Soarele incepe sa se transforme intr-un gigant rosu, una dintre utimele stadii ale existentei sale.

Dupa 8 miliarde de ani, Soarele va deveni o pitica alba, cu jumatate din masa sa actuala. Universul incepe sa fie dominat de gauri negre, putine obiecte cosmice dainuind.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#ciitor Terra, #viitor Univers NASA, #moarte Terra, #viitor Pamant, #Soare evolutie moarte, #Luna evolutie moarte, #Terra coliziune, #Pamant coliziune , #spatiu