Drama unei mame în vârstă de 70 de ani care își caută fiul neîncetat, de 25 de ani. "Tatăl lui a murit cu numele lui pe buze"

Luni, 25 Martie 2024, ora 03:40
10301 citiri
Drama unei mame în vârstă de 70 de ani care își caută fiul neîncetat, de 25 de ani. "Tatăl lui a murit cu numele lui pe buze"
Ioana Gheorghe speră că fiul său este în viață și se va întoarce acasă FOTO / arhivă personală

O mamă, în vârstă de 70 de ani, din Lugoj, trăiește o adevărată dramă. Ioana Gheorghe își caută neîncetat fiul, dispărut de două decenii și jumătate. Laurențiu Vasile Gheorghe, care ar trebui să împlinească 49 de ani, în 8 aprilie, a plecat în 1999 spre Grecia, în căutarea unui loc de muncă. De atunci, nu s-a mai întors acasă.

Femeia își amintește ziua în care Laurențiu a plecat, pe 17 martie 1999. „I-am dat bani de buzunar și l-am rugat să se întoarcă acasă dacă nu îi merge bine. Ploua și nu m-a lăsat să merg cu el la gară. L-am îmbrățișat și m-am uitat de pe geam după el”, povestește Ioana Gheorghe.

Bărbatul care îl aștepta pe Laurențiu în Grecia i-a sunat pe părinți, să le spună că băiatul nu a ajuns.

Și-a sunat părinții din Istanbul

În data de 25 martie se împlinesc exact 25 de ani, de la ultima veste primită de Ioana de la fiul său.

“Pe 25 martie m-a sunat. Era în Istanbul, mi-a spus că e cu niște români, dar nu știu cu cine. Atunci mi-a cerut să-i găsesc adresa unor cunoștințe. Pe atunci încă erau telefoanele cu cartele și am auzit cum s-a întrerupt convorbirea, pentru că i se terminase cartela. Am apucat să-i spun să se întoarcă acasă, dar s-a întrerupt și nu s-a mai auzit nimic”, povestește mama îndurerată.

Din acel moment, Ioana nu a mai aflat nimic despre Laurențiu. A făcut demersuri neîncetat pentru a-și găsi copilul, dar fără succes. A cerut ajutor la autorități, inclusiv la toți președinții țării, dar fără niciun rezultat concret.

“Autoritățile nu m-au ajutat deloc. Eu m-am adresat și Direcției Generale a Pașapoartelor de la București cu diverse memorii și îmi dau răspuns că nu pot, conform unui articol, să-mi dea nicio relație despre el, fără consimțământul lui. Poliția, în afară de faptul că l-au dat dispărut, nu au făcut mai nimic. Mi-au spus că atunci când a plecat de acasă era major și că e opțiunea lui să facă ce dorește”, spune femeia.

Cum ar arăta Laurențiu

Ioana Gheorghe povestește că, în acești 25 de ani, au fost câteva persoane care, după apelurile ei, i-au transmis că l-ar fi văzut pe Laurențiu în diferite locuri.

“Au fost mai mulți care mi-au spus că l-ar fi văzut, dar fără dovezi și când am insistat nu au mai spus nimic. Mi-au spus că l-au văzut în Norvegia, că l-au văzut în Germania, la Frankfurt, dar am sunat la poliția de acolo și mi-au spus să mă adresez Poliției Române. Degeaba, nimeni nu m-a ajutat”, afirmă Ioana Gheorghe.

Cu ajutorul unor specialiști, după fotografii mai vechi, a fost simulat chipul lui Laurențiu, cum ar putea arăta în prezent.

Pentru a da de urma fiului său, Ioana Gheorghe a învățat la bătrânețe să folosească și rețelele sociale. A creat pe Facebook un grup intitulat „Gheorghe Vasile Laurențiu MISSED”, unde face periodic apeluri să-și găsească fiul.

“Tatăl lui a murit, în urmă cu trei ani. S-a stins cu dorul lui, cu numele lui pe buze. Eu vreau doar să-l mai văd o dată, înainte să mor. Dacă trăiește și vede mesajele mele, îl rog să vină acasă, orice probleme are, le putem rezolva. Dacă are probleme cu banii, avem o casă, putem să o vindem, doar să vină acasă să-l mai văd măcar o singură dată”, este apelul tulburător al femeii, în vârstă de 70 de ani.

Spune că nu renunță. Își continuă căutarea, își postează mesajele și fotografii ale fiului său pe internet și speră că, într-o zi, va primi răspunsul mult așteptat.

O nouă tenismenă de top a intrat în ”clubul mămicilor” din WTA. E campioană olimpică și fost număr 4 mondial
O nouă tenismenă de top a intrat în ”clubul mămicilor” din WTA. E campioană olimpică și fost număr 4 mondial
Campioana olimpică la tenis Belinda Bencic, în vârstă de 27 de ani, a devenit mamă. Sportiva elveţiană a adus pe lume, marţi, o fetiţă care se numeşte Bella. Bencic are de câţiva...
Un bebeluș de 15 luni a fost ucis de doi câini din rasa pitbull. Mama a fost și ea rănită în timp ce încerca să-l salveze
Un bebeluș de 15 luni a fost ucis de doi câini din rasa pitbull. Mama a fost și ea rănită în timp ce încerca să-l salveze
Un bebeluș de 15 luni din Italia, provincia Salerno a fost atacat și ucis de doi pitbulli. Mama a fost și ea rănită în timp ce încerca să-l salveze pe cel mic. Din primele date reiese...
#mama, #disparut, #fiu, #cautare, #apel , #disparitie