Aqua Magic la Craiova

Joi, 19 Februarie 2009, ora 15:45
4492 citiri
Aqua Magic la Craiova
Foto arhiva

Municipalitea craioveana a elaborat un proiect de hotarare ce prevede transformarea Parcului Lunca Jiului intr-o zona de agrement asemanatoare cu parcul Aqua Magic din statiunea Mamaia, potrivit primarului Antonie Solomon.

Conform proiectului tehnic elaborat de executivul Primariei, municipalitatea intentioneaza sa amenajeze in parcul aflat la marginea orasului doua bazine de inot, dintre care unul de dimensiunile unui bazin olimpic, terenuri de sport, restaurante si un lac si un rau in miniatura.

"In curand, craiovenii nu isi vor mai permite sa mearga la mare sau la munte, tocmai de aceea vrem sa reabilitam aceasta zona de agreement, unde se vor putea distra pe bani putini", a declarat primarul Antonie Solomon pentru NewsIn.

Conform proiectului tehnic, unul dintre bazinele de apa, destinat copiilor, va avea tema Piratii din Caraibe si va cuprinde o barca cu pirati cu topogan, un crocodil gigant, o insula a piratilor si palmieri. Celalalt bazin va avea dimensiunile unui bazin olimpic: 50 x 21 m.

Pe plaja din parcul Lunca Jiului, municipalitatea craioveana intentioneaza sa amenajeze si terenuri de sport (fotbal pe plaja, tenis cu piciorul si volei) si "un lac si un rau in miniatura, ce consta intr-un canal cu apa curgatoare cu viteza mica si o zona de relaxare in apa".

"Iluminatul se va realiza cu corpuri tip LED, care sunt foarte bune pentru camerele de supraveghere ce vor fi instalate in perimetrul parcului", se precizeaza in proiectul tehnic.

Parcul Lunca Jiului se afla la iesirea din oras, aproape de raul Jiu, langa cartierul de romi denumit Mofleni si se intinde pe o suprafata de peste 20 de hectare. Proiectul Primariei Craiova cuprinde reabilitarea a 30.000 de metri patrati din suprafata totala a parcului.

Durata de executie a lucrarilor a fost estimata la 13 luni, lucrarile urmand sa inceapa in iunie 2009. Valorea totala a investitiei se ridica la 42.298 mii lei, suma care a fost deja curpinsa in lista de investitii a municipalitatii pentru anul 2009. Finantarea proiectului se va realiza integral din bugetul Consiliului Local Craiova.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#bazin olimpic Craiova, #Aqua Magic Craiova , #stiri Mamaia