Cunoscut actor român, despre bătaia de joc din casele de cultură: "Am jucat într-un frig incredibil. 500 de oameni au aplaudat cu mănuși pe mâini"

Marti, 12 Decembrie 2023, ora 14:57
4724 citiri
Cunoscut actor român, despre bătaia de joc din casele de cultură: "Am jucat într-un frig incredibil. 500 de oameni au aplaudat cu mănuși pe mâini"
Actorii din distribuția piesei de teatru "Dă-i bătaie", aflați în turneu național FOTO Zile și Nopți

Casele de cultură ale sindicatelor de pe teritoriul României sunt administrate într-un stil discreționar și în dispreț față de actul artistic, arată confesiunea unui cunoscut actor român.

Afirmațiile au venit la capătul unui spectacol de teatru jucat în seara zilei de luni, 11 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor "Constantin Tănase" din Vaslui.

"Mergem din oraș în oraș și pot să vă spun cu mâna pe inimă, după ani de zile de turnee, că cine conduce Asociația națională a caselor de cultură a sindicatelor din România a făcut enorm de mult rău. Nu înțeleg de ce sunt lăsați să-și bată joc de tot. Nu știu cine e șef acolo. Casele de cultură sunt în paragină de 25 de ani. Vreți să le faceți săli de jocuri de noroc. Spuneți-ne, măcar sa știm! Aud mereu că din cauza acestei asociații nu se poate face nimic. Cu ghilimelele de rigoare, niște “criminali”. În seară asta (n.r. - 11 decembrie) la Vaslui am jucat într-un frig incredibil. 500 de oameni au plătit bilet și au stat îmbrăcați în sala și au aplaudat cu mănuși pe mâini", a scris cunoscutul actor român Marius Manole, într-o postare pe Facebook.

Acesta a jucat la Vaslui în piesa "Dă-i bătaie", alături de Mirela Oprisor, Medeea Marinescu, Diana Roman, Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu și Șerban Pavlu.

Unul dintre spectatorii prezenți la spectacol a replicat la comentarii: "Am aplaudat fără mănuși, din respect pentru așa actori, pentru așa spectacol! Ați fost atât de adevărați! Am râs, m-am indignat și acum meditez la această lume în care trăim și pe care o acceptăm așa cum este: cu urâtul din ea, cu frigul, cu politicieni corupți. Îmi rămâne deocamdată bucuria spectacolului și speranța că pe ici, pe colo, avem puterea să facem frumosul să existe".

Postarea lui Marius Manole a generat sute de reacții, multe dintre acestea descriind haosul și bătaia de joc întâlnite frecvent la casele de cultură ale sindicatelor din alte orașe ale României.

"Îmi pare rău, dar de exemplu în Casa de Cultură Constanța nu mai pun piciorul, tocmai din această cauză! Frig, mizerie, se aude în timpul spectacolului muzică tare de la etaj. O catastrofă! Mi-am jurat că nu mai joc în această sală pentru că este inadmisibil ca spectatorii să plătească bilet, iar tu ca actor să nu poți dărui ce ai de dăruit pentru că nu te auzi de discoteca de la etaj sau pentru că e frig sau pentru că luminile sunt precare", a scris la un comentariu actrița Oana Pellea.

"La Suceava, casa de cultura s-a transformat în crâșmă. Patron - fiul primarului, care mai vrea un mandat", scrie altcineva.

"Și la Pitești, la fel săptămâna trecută. Biata doamna Emilia Popescu a înghețat pe scena în furou. Mi-a fost mie rușine, ca cetățean al orașului", a replicat un alt comentator.

"Casa de cultură din Câmpulung Moldovenesc, construită în anii '70, parțial și prin chetă publică. Astăzi cu sala închisă de ani buni, și restul spațiilor mărunțite și închiriate către: sală de jocuri, sală de fitness, restaurant, Biserica Vertical, restaurant, xerox și... sediul partidului AUR!", se arată într-un alt comentariu.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Marius Manole, #Casa de Cultura, #spectacol teatru frig, #da i bataie , #teatru