Sindicalistii cer ca Marius Petcu sa fie judecat in libertate

Vineri, 13 Mai 2011, ora 13:59
1299 citiri

Colegii sindicalistului Marius Petcu fac apel la solidaritate si cer judecarea in libertate a fostului lider CNSLR Fratia.

Delegatii confederatiei au adoptat, vineri, o rezolutie prin care sustin cererea presedintelui autosuspendat de a i se asigura dreptul la un proces echitabil, potrivit Jurnalul National.

"Avand in vedere principiile fundamentale ale sindicalismului in lume si in Romania si anume unitatea si solidaritatea, apararea drepturilor celor reprezentati, precum si contribuirea directa la construirea unei societati democratice, congresul extraordinar al CNSLR Fratia, luand in considerare prelungirea exagerata a starii de arest a presedintelui autosuspendat al CNSLR, Fratia Marius Petcu, Congresul isi exprima dezacordul la continuarea judecarii acestuia de arest preventiv", se precizeaza in rezolutia Congresului.

Marius Petcu, inlocuit la conducerea CNSLR Fratia de Ion Samoila

Noul presedinte al CNSLR Fratia este Ion Samoila, presedintele Federatiei Termoelectrica. Acesta a fost ales joi in cadrul Congresului extraordinar desfasurat la Bucuresti, in conditiile in care fostul presedinte, Marius Petcu, este arestat sub acuzatia de luare de mita in forma continuata.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au respins, miercuri, cererea liderului sindical Marius Petcu de eliberare din arest sub control judiciar, intr-un dosar in care este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de luare de mita in forma continuata.

Marius Petcu ramane in arest - magistratii i-au respins cererea de eliberare

In rechizitoriul intocmit de procurorii DNA se arata ca, in perioada septembrie 2009 - martie 2011, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas Romania, Petcu a primit de la administratorul unei societati comerciale, denuntator in cauza, sume de bani totalizand aproximativ 1.400.000 lei, in schimbul atribuirii catre acea societate a unui contract de executie lucrari.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Marius Petcu CNSLR Fratia, #marius petcu arestat mita , #arestat