Șeful de Stat Major din SUA dezvăluie secrete despre Rusia: Cea mai mare amenințare pentru Ucraina este ascunsă

Vineri, 21 Iulie 2023, ora 03:40
18408 citiri
Șeful de Stat Major din SUA dezvăluie secrete despre Rusia: Cea mai mare amenințare pentru Ucraina este ascunsă
Mark Milley spune că cea mai mare amenințare pentru Ucraina sunt câmpurile minate FOTO: Wikipedia

Războiul provocat de Putin în țara vecină în februarie 2022 are evoluții dramatice și neprevăzute, iar contraofensiva Ucrainei aflată în desfășurare se confruntă cu o rezistență semnificativă din partea armatei Moscovei. Generalul Mark Milley, Șeful Statului Major al SUA dezvăluie secrete de pe câmpul de luptă, spunând că ”cea mai mare amenințare la adresa Ucrainei, în acest moment, nu este puterea aeriană a Rusiei, ci câmpurile minate de către ea”.

În așteptarea atacurilor Ucrainei, forțele ruse au construit straturi de rețele defensive elaborate și fortificații în spatele liniei frontului, care se întind pe sute de kilometri în estul și sudul Ucrainei ocupate, potrivit Business Insider.

Când contraofensiva a început pentru prima dată la începutul acestei veri, elicopterele de atac rusești reprezentau o amenințare majoră pentru trupele terestre ucrainene și pentru blindajele lor grele, cum ar fi tancurile și vehiculele de luptă ale infanteriei. Dar acum, cea mai mare durere de cap a Ucrainei vine de jos, nu de sus.

Mutarea lui Putin unică în cei 24 de ani de putere: Șantajul monstruos la care NATO nu a răspuns VIDEO

„Pierderile pe care le suferă ucrainenii în această ofensivă nu provin atât de mult de la puterea aeriană rusă”, a declarat luni Șeful de Stat Major, generalul Mark Milley, reporterilor, la o conferință de presă. „Amenințările vin de la câmpurile minate – câmpuri minate care sunt acoperite cu foc direct de la echipele de vânători-ucigași antitanc, așa ceva”.

„Problema de rezolvat sunt câmpurile minate, nu aeronavele din aer, chiar în acest moment”, a spus Milley, așa că țările occidentale încearcă să ofere Ucrainei echipamente suplimentare pentru a ajuta la eliminarea acestor obstacole.

„Sunt încrezător că pot face acest lucru și mai ales dacă execută tacticile, tehnicile și procedurile pe care le-au fost învățate, pe care le fac și execută aceste operațiuni noaptea, ceea ce le-ar refuza rușilor posibilitatea de a-și folosi oricum puterea aeriană”, a adăugat el. „Deci adevărata problemă sunt câmpurile minate. Nu este acum puterea aeriană”.

O țară NATO prinsă în capcana din Marea Neagră: Putin și Zelenski, strategii de culise în preajma României

Oficialii ucraineni și membrii armatei au cerut în mod repetat partenerilor săi internaționali să îi ofere o putere aeriană mai mare - în special elicoptere de atac și avioane de luptă F-16 fabricate american - pentru a-și sprijini forțele terestre. Kievul a spus că mai multe țări europene vor începe să-și antreneze piloții în curând pe avioane, deși nu este clar când ar putea ajunge efectiv pe câmpul de luptă.

Milley a spus că cea mai bună opțiune în acest moment este de a continua echiparea trupelor Kievului cu sisteme de apărare sol-aer care pot ajuta la protejarea forțelor de asalt de sprijinul aerian apropiat rusesc, cum ar fi elicopterele de atac.

Câmpurile de mine împiedică forțele ucrainene să avanseze într-un ritm mai rapid. Curățarea minelor este un proces mortal și minuțios, iar unitățile trebuie să lucreze încet pentru a le naviga. În unele cazuri, trupele de la Kiev au fost chiar forțate să abandoneze tancurile pe care le-au primit din Occident și să facă progrese pe jos.

„În acest moment, ei își păstrează puterea de luptă și își croiesc încet, deliberat și constant drum prin toate aceste câmpuri minate”, a spus Milley. "Și este o luptă grea. Este o luptă foarte grea."

Declarație neașteptată a unui diplomat occidental. Știe mutarea surpriză a lui Putin de a opri războiul, în 5 minute
Declarație neașteptată a unui diplomat occidental. Știe mutarea surpriză a lui Putin de a opri războiul, în 5 minute
Războiul declanșat de președintele rus în Ucraina a depășit 790 de zile, însă deznodământul acestuia rămâne unul imprevizibil, chiar și pentru experți. Dar acum, un diplomat...
Fostul ministru britanic al Apărării către cancelarul german: „Liniile roșii ale Rusiei sunt șterse cu creta de pe tablă“
Fostul ministru britanic al Apărării către cancelarul german: „Liniile roșii ale Rusiei sunt șterse cu creta de pe tablă“
În contextul reticenței Germaniei de a trimite rachete Taurus cu rază lungă de acțiune către forțele armate ucrainene, fostul ministru britanic al Apărării Ben Wallace a declarat că Olaf...
#Mark Milley, #sef stat major sua, #amenintare Rusia, #razboi Ucraina, #razboi Rusia Ucraina, #Ucraina razboi, #campuri minate ucraina , #Razboi Ucraina