Vreme capricioasă în București. Cer înnorat, cu temperaturi de până la 15 grade Celsius

Luni, 11 Martie 2024, ora 12:31
1794 citiri
Vreme capricioasă în București. Cer înnorat, cu temperaturi de până la 15 grade Celsius
Cer înnorat în București FOTO Pexels

Vremea va fi, în general, închisă în Bucureşti pe parcursul următoarelor trei zile, dar valorile termice vor rămâne în teritoriu pozitiv, se menţionează în prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astfel, în intervalul 11 martie, ore 10.00 - 12 martie, ora 8.00, temporar va ploua slab, vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei şi în prima parte a nopţii (cu viteze în general de 35 - 45 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul a 15 grade, iar cea minimă va fi de 5 - 7 grade.

De asemenea, de marţi dimineaţa până miercuri, la ora 10.00, în Capitală, vremea se va menţine închisă şi temporar va mai ploua slab. Vântul va sufla moderat ziua, însă noaptea va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 13 - 14 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 5 grade Celsius.

ANM a emis, luni, o atenţionare Cod galben de vânt puternic, valabilă până marţi dimineaţa în 11 judeţe, respectiv o informare de precipitaţii şi intensificări ale vântului, ce vizează întreaga ţară, până miercuri.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 11 martie, ora 10.00 - 12 martie, ora 5.00, vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crişanei şi Carpaţii Meridionali, cu viteze în general de 55 - 65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăşi temporar 80 - 90 km/h.

În plus, în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali va ploua şi se vor acumula cantităţi de apă de 20 - 25 l/mp, izolat de peste 30 l/mp. La altitudini mai mari de 1.700 de metri, în Carpaţii Meridionali, îndeosebi la noapte, vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă şi va fi viscol.

Intensificări de vânt vor fi în cea mai mare parte a ţării, cu viteze în general de 45 - 55 km/h.

Potrivit meteorologilor, în perioada 12 martie, ora 5.00 - 13 martie, ora 10.00, va fi în vigoare o informare de vreme rea, cu precipitaţii moderate cantitativ în jumătatea de est a ţării, unde şi vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45 - 55 km/h. Totodată, cantităţile de apă vor fi de 15 - 20 l/mp şi izolat de peste 25 l/mp.

Circulația feroviară, dată peste cap după ce o locomotivă s-a stricat. De la Pitești până în București un tren a făcut peste 5 ore
Circulația feroviară, dată peste cap după ce o locomotivă s-a stricat. De la Pitești până în București un tren a făcut peste 5 ore
Bine ați venit în România! Avem o mică întârziere! Așa se salutau călătorii care mergeau cu trenul de la Pitești spre București după ce au aflat că au de așteptat câteva ore pentru a...
Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Meteorologii au anunțat că, în săptămânile următoare, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în unele perioade, mai ales în regiunile nordice. Veștile bune sunt și pentru...
#martie, #Bucuresti, #vremea, #prognoza meteo , #vremea