Peste 600 de mașini second hand, oprite de la vânzare de Protecția Consumatorilor. Cum își înșelau samsarii clienții

Joi, 26 Octombrie 2023, ora 18:00
6557 citiri
Peste 600 de mașini second hand, oprite de la vânzare de Protecția Consumatorilor. Cum își înșelau samsarii clienții
Peste 600 de mașini rulate oprite de la comercializare în urma unui control ANPC la samsarii auto FOTO Facebook/Comisariatul Regional Ploiești

Peste 600 de autoturisme rulate au fost oprite de la vânzare în timpul unui control al inspectorilor pentru protecția consumatorilor din Prahova. Printre altele, inspectorii au descoperit, printre altele, că informațiile prezentate clienților și cele din documentele autovehiculului nu coincideau.

”Ca urmare a controlului tematic dispus de către Comisarul Șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Sud-Muntenia Ploiești, dl Ion Iordăchescu, în perioada 26 septembrie-20 octombrie 2023 comisarii din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor - Regiunea Sud-Muntenia au desfășurat o acțiune de verificare a respectării prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor la comercianții de autovehicule rulate.

Au fost verificați 41 de operatori economici, aplicându-se 49 de sancțiuni (27 avertismente si 22 amenzi în valoare de 123 000 lei)”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Sud-Muntenia Ploiești.

Pentru deficiențele constatate s-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare, până la remedierea deficiențelor, pentru un număr de 618 autovehicule.

Principalele deficiențe constatate au fost: 1.Autovehiculele rulate aflate la comercializare nu aveau afișate, sau erau incomplete, informațiile esențiale de care trebuie să beneficieze consumatorii (marca, capacitate cilindrică, tip combustibil, an de fabricație, anul primei înmatriculări, informații privind verificarea kilometrajului, existența eventualelor daune, numărul de proprietari anterior, termen de garanție, etc), arată sursa citată.

2. Nu se acorda garanția minimă legală de 1 an de zile pentru auto-rulate.

3. Nu existau contracte cu unități service autorizate, pentru asigurarea garanției.

4. Neconcordanță între informațiile prezentate și cele din documentele autovehiculului.

În perioada următoare instituția noastră va continua acțiunile de supraveghere si control a modului în care operatorii economici din domeniu respectă drepturile consumatorilor!

Cum recunoașteți carnea expirată? Atenționările ANPC de 1 Mai: Nu cumpăraţi produse neetichetate
Cum recunoașteți carnea expirată? Atenționările ANPC de 1 Mai: Nu cumpăraţi produse neetichetate
Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, le transmite consumatorilor că refuze produsele din carne tocată pentru care există îndoieli...
Cât costă taxa de pod de la Fetești-Cernavodă în 2024, cum se plătește și la cât se ridică amenzile
Cât costă taxa de pod de la Fetești-Cernavodă în 2024, cum se plătește și la cât se ridică amenzile
Taxa de pod de la Fetești-Cernavodă variază în funcție de categoria vehiculului și de numărul de treceri. Tarifele de trecere sunt stabilite în lei și includ TVA. Ele vor fi achitate...
#masini second hand, #anpc, #consumatori, #Amenzi, #masini rulate , #stiri sociale