Cornel Nistorescu implineste 62 de ani

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 18:20
2583 citiri
Cornel Nistorescu implineste 62 de ani

Cornel Nistorescu, unul dintre cei mai cunoscuti si acizi jurnalisti din media romaneasca postdecembrista, implineste, miercuri, 62 de ani,

Nistorescu s-a nascut pe 15 decembrie 1948 in localitatea Turmas din judetul Hunedoara. Dupa ce a absolvit Facultatea de Filologie a Universitatii 'Babes-Bolyai' din Cluj (1974) a lucrat ca redactor la 'Viata Studenteasca' (1974-1980), 'Scanteia Tineretului' (1980-1983), 'Flacara' (1983 - perioada de glorie a publicatiei sub conducerea lui Adrian Paunescu)

Dupa 1990 s-a lansat fulminant in noua mass-media autohtona, alaturi de colegul de generatie, Ion Cristoiu, contribuind major la democratizarea acesteia si adaptarea la noile realitati, in faza de pionierat.

A fondat impreuna cu Mihail Carciog trustul de presa 'Expres', pe care l-a si condus aproape sapte ani, in perioada cand ziarele apareau in tiraje impresionante si se vindeau ca 'painea calda'.

In 1997, dupa demisia lui Ion Cristoiu, a devenit directorul 'Evenimentului Zilei', cel mai citit si influent ziar din acea vreme.

A pus bazele primului post national privat de radio - Europa FM, si a postului local Total FM.

Actualmente conduce publicatia online 'Cotidianul' (o vreme a coordonat si editia scrisa a ziarului cu acelasi nume).

Invitat la numeroase emisiuni tv, interventiile sale, pe subiecte fierbinti ale zilei, avand pe langa un efect de 'bisturiu chirurgical' si o savoare aparte a discursului in sine.

Imediat dupa atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 - o pagina neagra pentru democratie - Cornel Nistorescu a scris un articol memorabil, cuvintele jurnalistului roman emotionand si fiind pe buzele tuturor americanilor in acele zile dureroase.

Citam cateva fragmente: "De ce sunt americanii atat de solidari intre ei? Nu seamana unul cu celalalt nici daca ii vopsesti! Vorbesc toate limbile pamantului si alcatuiesc un amalgam ametitor de civilizatii. Unele sunt aproape disparute, altele incompatibile intre ele, iar in materie de credinte religioase nici Dumnezeu nu le mai tine socoteala. Si totusi, tragedia americana a facut din trei sute de milioane de oameni o mana stransa pe inima.

N-a sarit nimeni sa acuze Casa Alba, armata si serviciile secrete...N-a fugit nimeni sa scoata banii din banci. Nu s-a inghesuit nimeni pe strazile vecine sa caste gura. Americanii au dat fuga sa doneze sange si s-au oferit ca voluntari...au ridicat steagul national pe ruinele fumegande, pe cladiri, pe autoturisme...au izbucnit in cantecul lor traditional: God Bless America! ....Numai libertatea poate face asemenea minuni!".

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#Cornel Nistorescu biografie, #jurnalisti romani postdecembristi , #jurnalisti