Antena 1 si OTV, amendate de CNA la cererea sotiei lui Petre Roman

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 20:43
3282 citiri
Antena 1 si OTV, amendate de CNA la cererea sotiei lui Petre Roman

Antena 1 si OTV au fost amendate, marti, de CNA la cererea sotiei lui Petre Roman. Silvia Roman a reclamat cele doua posturi Tv la CNA pentru emisiunile "Acces Direct" si "Dan Diaconescu Direct" din 27 si 28 septembrie, in care s-a spus ca l-a parasit pe sotul ei, Petre Roman, si ca a plecat de acasa impreuna cu copilul cuplului, aceste informatii neadevarate afectandu-i imaginea.

Intruniti in sedinta publica in data de 23.11.2010, membrii Consiliului National al Audiovizualului au hotarat sa aplice o amenda de 15.000 de lei postului Antena 1 si o amenda de 10.000 de lei postului OTV pentru emisiunile "Acces direct" si "Dan Diaconescu Direct".

Sotia lui Petre Roman a reclamat Antena 1 si OTV la CNA

Membrii Consiliului isi motiveaza decizia intr-un comunicat de presa, explicand ca in aceste emisiuni a fost abordat un subiect preluat din presa, care a adus un serios prejudiciu de imagine familiei Silvia si Petre Roman (art. 42 alin. 1 din Codul audiovizualului care reglementeaza dreptul oricarei persoane la propria imagine, precum si pe cele ale art. 36 alin. 1 si 2 din Codul CNA care reglementeaza dreptul oricarei persoane la respectarea vietii sale private si de familie).

Silvia Roman (Silvia Chifiriuc inainte de casatoria cu Petre Roman) a sesizat, prin intermediul unui cabinet de avocatura, Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cerand sanctionarea postului Antena 1, pentru emisiunea "Acces Direct" din 27 septembrie, si a televiziunii OTV, pentru programul "Dan Diaconescu Direct" din 28 septembrie.

Emisiunea "Acces Direct" a avut titlul "Sotia lui Roman a fugit? Silvia Chifiriuc ar fi plecat cu baietelul" si a fost moderata de Simona Gherghe. Potrivit sesizarii transmise CNA, in emisiune s-au facut afirmatii precum: "Toamna se numara despartirile la casele mari", "Se vorbeste despre o posibila depresie a Silviei Roman", "Fara nicio o explicatie, Silvia Chifiriuc l-ar fi luat pe micutul Petrus si dusa a fost", "Nimeni nu stie care sunt motivele si unde a plecat cantareata".

"Singura dovada a fost facuta de Antena 1 in modalitatea: Petre Roman nu a vrut sa comenteze aceasta stire", potrivit sesizarii trimise CNA de casa de avocatura care o reprezinta pe Silvia Roman.

Pe de alta parte, emisiunea "Dan Diaconescu Direct" a avut titlul "Silvia Chifiriuc a dat bir cu fugitii?", fiind realizata de Dan Diaconescu si Gabriel Badiu. Conform sesizarii, pe parcursul emisiunii au fost repetate fraze precum: "Silvia Chifiriuc a plecat de acasa", "L-a parasit pe Petre", "A luat si copilul cu ea".

Totodata, Silvia Roman spune in sesizarea transmisa CNA ca Antena 1 si OTV au refuzat sa-i transmita copii ale emisiunilor reclamate, fapt pentru care un drept la replica a fost "imposibil de exercitat".

OTV, amendat si pentru dosarul DNA al lui Dan Diaconescu

Consiliul a mai aplicat inca o amenda de 20.000 de lei postului OTV.

Pe parcursul a sase editii ale emisiunii "Dan Diaconescu Direct", in timpul dezbaterilor purtate in studio de moderator impreuna cu invitatii despre "dosarul DNA al lui Dan Diaconescu", s-au incalcat prevederile art. 71 alin. 1 lit. a si b din Codul de reglementare a continutului audiovizual referitor la asigurarea informarii corecte si a pluralismului si cele ale art. 42 (1) din Codul audiovizualului care reglementeaza dreptul oricarei persoane la propria imagine.

#Petre Roman, #silvia chifiriuc cna, #amenda cna silvia chifiriuc roman , #stiri media