Mihai Necolaiciuc, audiat la DNA (Video)

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 10:32
1336 citiri
Mihai Necolaiciuc, audiat la DNA (Video)
Foto:telenews.ro

Fostul director al CFR, Mihai Necolaiciuc, a fost dus miercuri la Directia Nationala Anticoruptie pentru audieri, informeaza Antena 3.

Judecatoria Sectorului 1 a confirmat, miercuri 20 aprilie, si al treilea mandat de arestare emis in lipsa pe numele fostului director al CFR Mihai Necolaiciuc, acesta urmand sa fie dus in arestul Politiei Capitalei.

Anterior, un alt judecator s-a pronuntat pe alte doua mandate emise in 2007, in lipsa, pe numele lui Mihai Necolaiciuc.

In baza mandatelor, fostul director al CFR a fost arestat pentru 30 de zile, incepand de miercuri.

Necolaiciuc, arestat pentru 30 de zile.

Fostul director al CFR, Mihai Necolaiciuc, condamnat pentru coruptie in Romania, a fost extradat din SUA.

Necolaiciuc e in custodia autoritatilor americane din iunie 2009, a anuntat Antena 3.

Mihai Necolaiciuc a fost arestat, pe 18 iunie 2009, de agenti federali americani, in West Palm Beach, Florida, dar nu pentru acuzatiile care i se aduc in Romania, ci pe motiv de incalcare a legilor imigratiei. Fostul director CFR e acuzat oficial de un prejudiciu total de 111 milioane dolari in 16 dosare penale, detinea doua apartamente de 400.000 de dolari din City Place Tower.

Necolaiciuc a devenit celebru dupa ce a cheltuit sume enorme din banii CFR-ului, prin achizitii inutile si aberante, la preturi de zeci sau chiar sute de ori mai mari. Asa au ajuns sa se cumpere pentru calea ferata costume de scafandru, trandafiri de 1 milion de euro sau suruburi cu milioane de lei vechi bucata. Cea mai absurda si costisitoare a fost insa modernizarea complexului Astoria din Snagov. Aici, doar pentru piscina s-au cheltuit 1.5 milioane de euro, in conditiile in care intregul complex este evaluat azi la 1.3 milioane de euro.

El a lasat in urma datorii ale CFR de 500 de milioane de euro.

Avocatul sau, Gheorghita Mateut, spune ca era inevitabila punerea in executare a mandatelor.

"Nu a fost audiat, dupa prezentarea materialului va fi si audiat. (...) Avem procedura de verificare a celui de-al patrulea mandat, vom merge la Judecatoria sectorului 1. Era inevitabila punerea in executare a mandatelor, clientul meu urmeaza sa faca declaratii. Se considera nevinovat si va da explicatii atunci cand va fi audiat".

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Necolaiciuc audieri DNA, #Necolaiciuc aducere DNA , #stiri Mihai Necolaiciuc
Comentarii