Ziare.com

Seitan: Efectele pozitive ale legii pensiilor nu vor fi vazute in acest an

Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 19:00

   

Seitan: Efectele pozitive ale legii pensiilor nu vor fi vazute in acest an
Legea unitara a pensiilor isi va produce efectele pozitive in 2011, cand deficitul bugetului de pensii va cobori la un miliard euro, de la 1,5 miliarde in prezent, a declarat miercuri ministrul Muncii.

"Categoric, legea nu-si va face efectele pozitive in acest an, insa masurile propuse in proiectul facut public dupa discutiile cu organismele internationale si cu partenerii sociali vor duce la un plus al bugetului asigurarilor sociale in 2011. Bugetul destinat platii pensiilor va trebui subventionat anul viitor de la bugetul de stat doar cu 1 miliard de euro, fata de 1,5 miliarde euro, in prezent", a afirmat Mihai Seitan.

"Daca presiunea pe bugetul pensiilor se va diminua, o sa putem creste pensiile in timp cu 10%", a precizat ministrul.

El a mai spus ca toate pensiile speciale primite de pensionarii militari, din politie si din serviciile secrete urmeaza a fi recalculate. Ministrul a subliniat, insa, ca vor fi recalculate "doar pensiile persoanelor care vor intra in sistemul public de pensii si nu a persoanelor care contribuie deja la bugetul asigurarilor sociale".

Pe de alta parte, ministrul Muncii a mentionat ca a decis sa plafoneze contributiile la bugetul asigurarilor sociale la cinci salarii medii pe economie, "pentru a nu mai exista pensii foarte mari platite de stat".

"Persoanele care castiga mai mult de cinci salarii medii pe economie pot contribui la sisteme facultative de pensii daca vor sa castige mai mult cand ies din campul muncii. Am decis sa introduc acest plafon pentru ca exista persoane care ar putea castiga de la stat pensii foarte mari", a spus Seitan.

"In prezent sunt castiguri din pensii de 200 de milioane de lei vechi, tocmai pentru ca nu a existat un plafon pentru plata contributiilor", a subliniat el.

Sursa: rNews

Articol citit de 1124 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

abuzuri

De unde d.racu ai aparut seitane?Fiecare aparitie a ta pe sticla ,aduce fiori pensionarilor.Nu crezi ca ar fi mai bine sa te mai odihnesti putin?

 

Efecte pozitive!

A,efectele pozitive ale legii pensiilor se vor vedea mai tarziu....
Exact ca avionul - cu cat se ridica mai sus cu atat se vede mai mic.Bravo dle Seitan,te-a pupat Boc pe frunte de aia stii sa le explici asa bine.
Scuze pentru tardiv.

 

Cum a spus Stefan cel Mare?

Daca ar fi sa-l parafrazam pe Stefan cel Mare a propos de dl Seitan, "efectele pozitive ale pensiilor nu vor fi vazute in acest an, si nu de voi, nici de urmasii vostri, ci de urmasii urmasilor urmasilor ... vostri!" De unde se scot cifrele acestea naucitoare privind deficitul fondului public de pensii, cand executia bugetului asigurarilor sociale de stat la 31.10.2009 a inregistrat un sold negativ de 669.203.769 lei, adica cca 170 mil. euro, dupa datele publicate de Casa Nationala de Pensii? De ce nu se face o analiza temeinica, corecta, plecand de la datele de bilant si tinand cont si de sistemul pensiilor obligatorii administrate private, care s-au introdus tot ca sa se salveze situatia "dezastruoasa" a sistemului public de pensii?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor