Mircea Badea, duel mediatic cu Radu Moraru. De ce arbitreaza Turcescu? (Opinii)

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 07:33
5916 citiri
Mircea Badea, duel mediatic cu Radu Moraru. De ce arbitreaza Turcescu? (Opinii)

Un adevarat duel al declaratiilor belicoase se desfasoara in aceste zile intre fostul director general al "10 TV", Radu Moraru, si realizatorul Antena 3, Mircea Badea. Dupa anuntul falimentului iminent al "10 TV", manageriat de Moraru, Mircea Badea a inceput sa ia in baza, cum ar zice romanul neaos, capacitatile profesionale ale Nasului.

Intr-un text postat pe blogul personal, Mircea Badea lanseaza o serie de sudalme catre Radu Moraru, folosind un limbaj, intr-adevar, suburban si de mahala. In frazele domnului Badea apar cuvinte greu de reprodus in orice publicatie scrisa sau emisiune tv.

Sunt unii care, in goana dupa audienta demult pierduta, risca o amenda de la CNA, difuzand cuvintele blogosferice ale lui Mircea Badea. Nu mai departe de luni seara, in emisiunea proprie difuzata de postul B1 TV, jurnalistul Robert Turcescu a redat in prime time textul lui Mircea Badea.

Turcescu a atentionat audienta ca urmeaza momente in care minorii trebuie luati din fata televizorului, pentru ca telespectatorii vor vedea un document care arata ipocrizia si fatarnicia unui personaj adulat de marele public. Turcescu spunea ca este momentul ca aceasta poleiala, care a fost asezata pe spatele unor pseudovedete, sa fie putin frecata cu flexul pentru a vedea adevarata infatisare a personajelor care ne invadeaza locuintele prin intermediul televizorului.

Greu de inteles de ce a tinut Robert Turcescu sa difuzeze un material textual suburban la o ora de maxima audienta. Mircea Badea a postat un text pe blogul personal, un fel de jurnal propriu in format electronic. Nu-i un site cu pretentii informative, ci pur si simplu este un loc unde omul Mircea Badea isi expune ideile si trairile personale cotidiene.

Este liber sa-l citeasca oricine doreste, cum, de altfel, poate fi cu usurinta ignorat. Robert Turcescu a ales sa citeasca textul de mahala al lui Badea si, pe deasupra, sa mai goneasca si copiii din fata televizorului pentru a ne citi niste injuraturi bipuite.

Unde-i ipocrizia de aceasta data? Nu putea decurge emisiunea lui Robert Turcescu fara ca urechile noastre sa auda injuraturile lui Badea? Sau scopul a fost altul? Mi-aduc aminte ca, in momentul de maxima audienta a manelelor pe tv, la postul national erau invitati Adi Minune si Florin Salam, acompaniati de Bursuc, sub pretextul ca se discuta despre starea actuala a muzicii romanesti si succesul fulminant al manelelor.

Cu alte cuvinte, toate posturile comerciale dau manele, dar noi, postul national public, nu putem difuza asa ceva, dar va invitam sa urmariti bajbaielile gramaticale ale lui Salam. Se realiza audienta, dar sub un pretext constructiv.

Este importanta audienta pentru Turcescu? Din cifrele publicate periodic de Pagina de Media.ro, postul B1 TV inregistreaza audiente medii de 0,4-0,5. Emisiunea lui Turcescu se incadreaza probabil in limitele postului. Mircea Badea acumuleaza constant, la ore tarzii in noapte, peste 2 puncte de rating. Dintr-o analiza a cotidianului Adevarul reiese ca Badea a adus in jur de 7 milioane de euro trustului Intact, cu ajutorul emisiunilor realizate de-a lungul timpului.

Nu-i un secret ca, de cativa ani, exista o animozitate fatisa intre Turcescu si Badea, mai ales ca acesta din urma nu a pregetat sa "elogieze" contraperfomantele profesionale ale fostului director general de la Realitatea FM si 100% FM. Doua proiecte care au esuat cu succes.

Tot pe aceasta linie a intepaturilor mediatice, Robert Turcescu a lansat in urma cu ceva timp cateva cifre seci care aratau ca Badea si Gadea, realizatori ai trustului Intact, au acumulat datorii uriase la Fisc. Un gest condamnabil al lui Turcescu, deoarece, chiar daca ar fi reale, aceste cifre ar trebui sa fie confidentiale, iar la ele sa nu poata avea acces decat "proprietarul" lor.

In acest caz nu se mai discuta despre deontologia profesionala si limita pana la care se poate merge in anumite spete? Sau cand Marina Almasan era numita "maimuta" de catre Robert Turcescu este un moment scuzabil pentru ca nu era in direct? Sau, daca tot a citit Turcescu termenul de "gaozar" de pe textul lui Badea, mai stie realizatorul de la B1 cine a lansat acest epitet in spatiul public?

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#mircea badea radu moraru, #Badea Turcescu conflict, #Radu Moraru , #In gura presei