Miron Mitrea, audiat la DNA

Joi, 18 Septembrie 2008, ora 14:00
1660 citiri
Miron Mitrea, audiat la DNA

Miron Mitrea s-a prezentat, joi, la DNA pentru a fi audiat de procurorii anticoruptie.

Dupa ce fostul parlamentar a spus ca nu stie de ce a fost chemat la sediul DNA si ca va oferi mai multe detalii dupa de ce va sta de vorba cu procurorii, la iesire, el a facut aceste precizari.

Potrivit spuselor lui Mitrea, el a fost citat in calitate de martor pentru a da o declaratie in dosarul privind finantarea campaniei electorale din 2004, in care este cercetat Adrian Nastase.

Procurorii anticoruptie au cerut aviz de urmarire penala intr-un dosar ce priveste constructia unei case ce apartine mamei sale, fiind acuzat pentru luare de mita, casa fiind construita de trei firme apartinand lui Sergiu Sechelari, informeaza Realitatea Tv.

Mitrea nu a fost chemat in legatura cu urmarirea penala care ar trebui inceputa in cazul sau in dosarul in care este acuzat de luare de mita.

In acel caz, documentele care atesta demisia din Parlament a lui Miron Mitrea vor fi trimise de catre Biroul Permanent al Camerei Deputatilor la Parchet in cursul acestei saptamani, fapt ce va permite inceperea urmaririi penale impotriva demisionarului.

Valeriu Zgonea, secretarul Camerei Deputatilor, a afirmat, pe 10 septembrie, ca demisiei efective ii urmeaza o procedura relativ complicata, care poate intarzia oficializarea renuntarii lui Mitrea la functia de parlamentar.

Directia Nationala Anticoruptie asteapta un raspuns oficial de la presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, privind depunerea demisiei de catre Miron Mitrea, pentru a putea continua procedurile in cazul social-democratului, au declarat, pentru NewsIn, reprezentantii DNA.

Social-democratul Miron Mitrea si-a prezentat, pe 3 septembrie, demisia in fata plenului Camerei Deputatilor, motivandu-si gestul ca singura modalitate de a iesi din situatia "neonoranta" in care a fost pus, si a reclamat, cu acest prilej, "abuzurile care se intampla intr-o anumita parte a procuraturii".

Miron Mitrea a anuntat, pe 13 august, ca va demisiona din Parlament, din cauza respingerii cererii DNA privind inceperea urmaririi sale penale si le-a multumit colegilor care au votat in favoarea solicitarii Directiei Nationale Anticoruptie.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au sesizat, pe 21 aprilie, Camera Deputatilor cu privire la solicitarea de incepere a urmaririi penale in cazul lui Miron Mitrea.

Citește și:
Pedeapsa primită de o inspectoare antifraudă pentru șpaga de 100.000 de euro. Mita, găsită într-o plasă roz cu Mickey Mouse: ”Şi aşa am picat de fazan”
Pedeapsa primită de o inspectoare antifraudă pentru șpaga de 100.000 de euro. Mita, găsită într-o plasă roz cu Mickey Mouse: ”Şi aşa am picat de fazan”
Georgiana Popa, fost inspector în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală București, trimisă în judecată pentru trafic de influență, a fost condamnată de Tribunalul București la...
Bărbați arestați după ce au ținut captivi doi minori pe care i-au agresat și i-au forțat să presteze munci agricole
Bărbați arestați după ce au ținut captivi doi minori pe care i-au agresat și i-au forțat să presteze munci agricole
Doi bărbaţi de 28 şi 30 de ani din satul Căldărăşti, comuna Pogoanele, judeţul Buzău au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile pentru lipsire de libertate în mod illegal şi supunerea...