Un bărbat de 37 de ani, declarat în moarte cerebrală, s-a trezit în timp ce medicii se pregăteau să-i recolteze organele

Duminica, 12 Martie 2023, ora 10:17
6993 citiri
Un bărbat de 37 de ani, declarat în moarte cerebrală, s-a trezit în timp ce medicii se pregăteau să-i recolteze organele
Un bărbat în vârstă de 37 de ani, în moarte cerebrală, s-a trezit când medicii se pregăteau să-i preleveze organele FOTO Insider

Ryan Marlow, un american în vârstă de 37 de ani, pastor la Grace Baptist Church din localitatea North Wilkesboro (Carolina de Nord), s-a trezit din comă în timp ce medicii se pregăteau să-i recolteze organele.

Pacientul fusese declarat din greșeală în moarte cerebrală.

O mișcare a degetului său de la un picior a determinat-o pe soția lui, Megan Marlow, să intervină și să ceară mai multe teste, după cum relatează Insider.

„M-am simțit disperată și panicată. Cine sunt eu în fața acestui grup de medici și asistente?” s-a întrebat Megan la un moment dat. „Dar știam în inima mea că nu pot trece până la capăt, știind că au făcut deja o greșeală odată.”

Un diagnostic necruțător

Pastor de aproape 17 ani, Ryan a mers pentru prima dată la spital în august 2022, plângându-se de simptome de amețeală. În urma unor teste efectuate pe 26 august anul trecut, el a fost internat din cauza unei infecții bacteriene, fiind diagnosticat cu listeria, afecțiune care a evoluat apoi într-o leziune cerebrală. Mai târziu, în aceeași lună, medicii l-au declarat în moarte cerebrală.

În următoarele două săptămâni, pastorul și-a pierdut din ce în ce mai mult mobilitatea în diferite părți ale corpului până când și-a pierdut în cele din urmă capacitatea de a înghiți, forțând medicii să-l intubeze.

Deși este o infecție bacteriană gravă, listeria poate fi tratată cu antibiotice. În urma diagnosticului și nedormită de câteva zile, Megan s-a dus acasă pentru a se odihni, pregătindu-se pentru ceea ce presupunea că va fi o recuperare ușoară pentru soțul ei.

Însă Ryan a suferit un accident vascular cerebral hemoragic chiar în acea noapte. Când soția sa a ajuns la spital în dimineața următoare, a fost anunțată că soțul ei este mort din punct de vedere medical.

După ce i-au confirmat starea prin intermediul a trei teste, medicii i-au spus lui Megan că soțul ei a suferit „o moarte neurologică” și că este „decedat clinic”. Un medic chiar notase ora oficială a morții pe certificatul de deces al lui Ryan, a explicat Megan.

În calitate de donator de organe, Ryan a fost lăsat pe suport vital până când s-ar putea găsi persoane potrivite unui transplant. Procedura de prelevare a organelor sale a fost stabilită pentru două zile mai târziu: luni, 29 august.

Între timp, Megan s-a întors acasă și a început să planifice înmormântarea soțului ei.

Ulterior, în seara zilei când Ryan era programat pentru operația de prelevare a organelor, Megan a primit un apel uluitor de la spital. S-a dovedit că soțul ei era încă în viață, i-ar fi spus doctorul.

Cazul lui Ryan a fost atât de rar, încât spitalul a chemat un grup de experți pentru a-i revizui starea, iar profesioniștii medicali au descoperit că, de fapt, nu era deloc „decedat clinic”. Totuși, doctorul a avertizat că Ryan a suferit o leziune cerebrală severă, traumatism din care era puțin probabil să-și revină.

Megan a aflat apoi de la doctor că singurul lucru pe care această descoperire l-ar schimba va fi ora oficială a morții lui Ryan, care va fi acum înregistrată a doua zi, atunci când acesta va fi extubat după prelevarea organelor.

O descoperire incredibilă

Megan nu a dorit să meargă la spital în acea marți, 27 august, zi în care soțul ei urma să fie îndepărtat de la aparatele de susținere a vieții, așa cum ea însăși a mărturisit într-un videoclip postat în direct pe Facebook. În cele din urmă, ea a decis să meargă, datorită sentimentului obsesiv că „trebuia să fie acolo”.

Când Megan a ajuns la spital, a avut alt șoc. Nepoata sa i-a spus că picioarele lui Ryan au început să se miște mai devreme în acea dimineață, în timp ce membrii familiei vizionau videoclipuri cu cei trei copii ai săi cântând și râzând. „Monitoarele de care pastorul era atașat au marcat o ușoară schimbare a bătăilor inimii sale atunci când Ryan a auzit vocile copiilor”, a explicat Megan.

Atunci, îndurerata soție a intrat în salon, a scos pe toată lumea afară și i-a spus lui Ryan toate lucrurile pe care voia să i le spună în acele momente: „Dacă ești acolo, este timpul să lupți, pentru că voi cere mai multe teste. O să mă lupt afară, tu trebuie să lupți înăuntru”.

O tomografie a arătat că exista încă un flux de sânge în creierul pastorului. De fapt, Ryan nu era în moarte cerebrală, ci în comă. Procedura de prelevare a organelor a fost oprită cu doar câteva minute înainte să înceapă.

Pastorul a stat încă o lună în terapie intensivă, înainte de a fi transferat la o unitate de îngrijire pe termen lung din statul Tennessee, unde a rămas în comă. Ryan s-a trezit în cele din urmă pe 6 octombrie. Două luni mai târziu a fost transferat la un centru de dezintoxicare din statul Georgia, unde a început să învețe din nou să-și folosească partea dreaptă a corpului.

După șase luni istovitoare, Ryan s-a întors acasă în Carolina de Nord luna trecută și și-a petrecut ultimele două săptămâni continuându-și progresul lent, dar constant, alături de familia sa.

Pentru moment, Ryan folosește limbajul semnelor pentru a comunica. Megan a spus că a învățat să dea din cap și să le arate copiilor săi degetul mare în semn de OK.

Eveniment Quarterly Report

Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat marţi, după angajarea în Parlament a răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare, că o moţiune de cenzură nu are...
Marcel Ciolacu anunță impozitarea cu 70% a averilor ilicite: ”Vom confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune” VIDEO
Marcel Ciolacu anunță impozitarea cu 70% a averilor ilicite: ”Vom confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune” VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că Guvernul va creşte masiv amenzile, va confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune şi va impozita cu 70% tot ce înseamnă avere...
#moarte cerebrala, #prelevare organe, #medici, #pastor , #America
Comentarii