Monstru marin uriaș prins în Cambodgia: Cel mai mare din lume din apele dulci VIDEO

Miercuri, 22 Iunie 2022, ora 04:58
13461 citiri
Monstru marin uriaș prins în Cambodgia: Cel mai mare din lume din apele dulci VIDEO
O pisică de mare uriașă a fost prinsă în Cambodgia FOTO / USA Today

Râul Mekong din Cambodgia este renumit pe tot globul pentru că găzduiește o multitudine de specii, iar acum un pescar a dat cu adevărat lovitura vieții, când a capturat un monstru, considerat cel mai mare pește de apă dulce din lume.

Creatura, care a cântărit 300 de kilograme a fost o pisică de mare cu lungimea de 4 metri.

Uriașul monstru marin este supranumit de localnici ”Boramy” sau ”Lună plină”, în limba khmeră, datorită formei sale rotunde. Captura imensei pisici de mare constituie un record mondial, anteriorul fusese stabilit în Thailanda (2005), cu un somn de 293 de kilograme, potrivit Daily Mail.

Monstrul a fost prins de Moul Thun, un pescar în vârstă de 42 de ani, pe râul Mekong. O echipă de cercetători care paritcipă la proiectul ”Wondewrs of the Mekong” au ajutat la etichetarea electronică, măsurararea și cântărirea pisicii de mare, înainte ca aceasta să fie eliberată înapoi în valurile râului.

Fenomen catastrofal lovește Statele Unite: Amenință 100 de milioane de oameni

Ea urmează să fie monitorizată privind mișcarea și comportamentul din adâncul apei. ”Speciile mari la nivel global sunt pe cale de dispariție. Sunt specii de mare valoare. Durează mult timp până ajung la maturitate.

Dacă sunt pescuite înainte de maturitate, ele nu au șansa să se reproducă. Mulți dintre peștii mari sunt migratori, așa că au nevoie de suprafețe mari pentru a supraviețui. Aproximativ 70% dintre peștii uriași de apă dulce de la nivel global sunt amenințați cu dispariția și toate speciile din râul Mekong din Cambodgia”, a spus Zeb Hogan, șeful cercetării din cadrul proiectului.

O forță misterioasă descoperită în spațiu: O entitate necunoscută acționează împotriva lumii noastre VIDEO

Eticheta pisicii de mare, care conține un semnal acustic, va permite experților să înțeleagă mai bine comportamentul acestei specii - stingray – de-a lungul râului care trece prin China, Myanmar, Laos, Thailanda, Cambodgia și Vietnam.

#monstru marin, #pisica mare video, #Cambodgia, #peste urias rau Maeklong, #peste urias, #specii cale disparitie , #fenomen