UPDATE: Cristian Boureanu, audiat la DNA

Marti, 06 Mai 2008, ora 10:45
1787 citiri
UPDATE: Cristian Boureanu, audiat la DNA

Deputatul PD-L Cristian Boureanu s-a prezentat marti la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru audieri in dosarul cu privire la fraudarea Loteriei Romane, informeaza Realitatea TV.

La iesirea de la DNA, Cristian Boureanu a declarat ca i-au fost aduse la cunostinta invinuirile care i se aduc, din care reiese ca acuzatia ar fi de abuz in serviciu, desi, potrivit opiniei sale, nu a fost direct implicat, ci acuzatiile sunt colaterale.

Boureanu a mai spus ca avocatii au inceput sa studieze documentele aflate la dosar si ca s-a solicitat procurorilor ca audierile sa fie amanate pana dupa incheierea campaniei electorale, tinand cont ca el candideaza la sefia Consiliului Judetean Arges.

Potrivit deputatului PD-L, documentele la care fac referire procurorii DNA "au fost semnate de toti specialistii. Noi am aprobat o propunere venita cu toata documentatia de la Loterie. Au fost zeci de documente semnate atunci". El a mai precizat ca "pachetul de invinuiti" numara in jur de zece persoane, printre care si actualul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Desi aflat intr-o situatie incomoda, Boureanu nu a pierdut prilejul de a-l ataca pe fostul sau presedinte de partid, presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu, remarcand faptul ca acesta viziteaza marti judetul Arges, chiar in ziua in care el a fost citat la DNA. "Nu a avut curajul sa vina in judet cand ma aflam si eu acolo", a spus Boureanu zambind, adaugand ca se grabeste sa se intoarca la Pitesti, pentru a continua lupta electorala.

Procurorii au declansat urmarirea penala in acest dosar ca urmare a unui control ANAF care arata ca Loteria a pierdut peste doua miliarde de lei in perioada 2003 - 2005.

Procurorii anticoruptie ancheteaza contractul semnat de Loteria Romana in 1992 cu firma greceasca INTRACON care s-a angajat sa livreze echipamente pentru automatizarea sistemelor Loteriei.

Contractul a fost completat opt ani mai tarziu printr-un act aditional considerat de procurori pagubos pentru Loterie. Astfel acest nou contract creste de la 8 la 10,5% cota din profit pe care Loteria o are de plata catre firma greceasca si deschide posibilitatea unei noi modificari a termenilor contractuali.

Din Adunarea Generala a Actionarilor, care a aprobat acest act aditional, faceau parte actualul deputat PD-L, Cristian Boureanu, in calitate de consilier al Ministerului de Finante, Ioan Nicolescu, inca secretar general in Ministerul de Finante, si Eugen Nicolaescu, actualul ministru al Sanatatii, pe atunci secretar general adjunct al Ministerului de Finante. Adunarea era prezidata de Nicolae Cristea, director al Loteriei.

Procurorii sustin ca acest act aditional s-a incheiat in conditii ilegale si ca cei patru se fac vinovati de abuz in serviciu, intrucat si-au insusit documentul fara sa fi existat vreun studiu economico-financiar pe care sa se fundamenteze aceasta decizie.

Drept urmare, valoarea exacta a contractului nu poate fi estimata nici acum in conditiile in care in 2006, Loteria mai avea de platit inca 8 ani cote de profit de 8% catre firma greaca, cu toate ca pana in anul anterior fusese deja acoperita 95% din valoarea initiala a contractului.

Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență. Ce acuzații i se aduc
Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență. Ce acuzații i se aduc
Cătălin Liviu Stănculescu, directorul Direcției Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a fost reținut pentru 24 de ore, vineri, 26 aprilie, de procurorii Direcției Naționale...
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministerul Energiei anunţă, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei,...
#DNA, #dosar, #loteria, #audieri, #Cristian Boureanu, #invinuit , #stiri Nationala Romaniei