Nicolas Sarkozy a ajuns la Bucuresti (VIDEO)

Miercuri, 02 Aprilie 2008, ora 18:18
1583 citiri
Nicolas Sarkozy a ajuns la Bucuresti (VIDEO)

Delegatia Frantei, condusa de presedintele Nicolas Sarkozy, a sosit miercuri, in jurul orei 18.00, pe Aeroportul International "Henri Coanda" din Bucuresti, pentru a participa la summitul NATO, anunta NewsIn.

El a venit singur, fara sotia sa, fostul model italian Carla Bruni si a fost intampinat de reprezentantii ambasadei franceze la Bucuresti.

Sarkozy, se afla pentru a doua oara in Romania, dupa vizita pe care a efectuat-o la inceputul lunii februarie, cand a semnat un parteneriat strategic cu tara noastra, primul dintre Franta si un stat din Europa de Est.

Este de asteptat ca, la reuniunea Aliantei de la Bucuresti, liderul francez sa sublinieze importanta tarii sale in NATO, anuntand suplimentarea contingentului francez in Afganistan cu inca circa 1.000 de militari.

Potrivit unor surse franceze, Sarkozy ar dori in schimb conducerea Comandamentului Fortelor Aliate din Sudul Europei (Allied Forces South Europe, AFSOUTH), aflat la Napoli.

Sarkozy este sustinatorul unei reveniri a Frantei in structura militara a NATO, in paralel cu consolidarea Europei apararii.

Reintegrarea completa a Frantei in structura militara a NATO nu se va realiza insa pana la urmatorul summit al Aliantei, din 2009, iar intre timp, Franta va incerca sa relanseze Europa apararii, cand va prelua presedintia prin rotatie a UE in al doilea semestru al acestui an.

Reuters a comentat, inaintea summitului de la Bucuresti, ca perspectiva revenirii Frantei in structurile de comanda militare ale NATO, dupa mai mult de doua decenii de absenta, este de natura sa schimbe echilibrul actual al relatiilor transatlantice, dominate de Statele Unite, Marea Britanie si Germania.

Prin comparatie cu Sarkozy, cancelarul german Angela Merkel se confrunta cu opozitia opiniei publice fata de misiunea din Afganistan si o coalitie fragila cu social-democratii, iar premierul britanic Gordon Brown a optat pentru o pozitie pe scena internationala mai discreta decat predecesorul sau, Tony Blair.

Sarkozy, spre deosebire de predecesorul sau si unii dintre omologii sai, si-a declarat fara complexe proamericanismul.

Pe de alta parte, Franta este una dintre tarile care s-au opus, la reuniunea ministrilor de Externe NATO de la inceputul lunii martie, includerii Georgiei si Ucrainei in Planul de Actiuni in vederea aderarii (Membership Action Plan, MAP).

Situație halucinantă în București: tramvaiele noi Imperio, scoase de pe o anumită linie. Străduțele care sunt prea mici și degradate pentru a putea circula
Situație halucinantă în București: tramvaiele noi Imperio, scoase de pe o anumită linie. Străduțele care sunt prea mici și degradate pentru a putea circula
Tramvaiele Imperio urmează să fie scoase temporar de pe linia 21 din București, în timpul lucrărilor de consolidate ale Hanului Solacolu. Unul dintre motivele pentru care STB a luată...
Când se va putea circula pe patru benzi pe bulevardul Ghencea din București. Primăria a atribuit încă un contract pentru finalizarea lucrărilor
Când se va putea circula pe patru benzi pe bulevardul Ghencea din București. Primăria a atribuit încă un contract pentru finalizarea lucrărilor
Primăria Municipiului Bucureşti a atribuit contractul pentru finalizarea obiectivului de investiţii Penetraţie Prelungire Ghencea-Domneşti şi supralărgirea bulevardului Ghencea, a anunţat...
#Sarkozy, #Bucuresti, #sosit , #stiri Nicolas Sarkozy