Încă un ”obiect neidentificat” a fost doborât de americani, după ce a zburat din Alsaka până în Canada VIDEO

Duminica, 12 Februarie 2023, ora 07:43
5886 citiri
Încă un ”obiect neidentificat” a fost doborât de americani, după ce a zburat din Alsaka până în Canada VIDEO
Atât Biden, cât şi Trudeau au autorizat doborârea obiectului FOTO Twitter

Un „obiect neidentificat” a fost doborât de un avion militar american deasupra spaţiului aerian canadian, a anunțat premierul Justin Trudeau.

„Am ordonat doborârea unui obiect neidentificat care a încălcat spaţiul aerian canadian. @NORADCommand a doborât obiectul deasupra Yukonului”, a scris Trudeau pe Twitter, precizând că avioanele canadiene şi americane au acţionat îmmpreună, iar un F-22 american a tras cu succes asupra obiectului”

Ulterior, Casa Albă a confirmat că Trudeau şi preşedintele american Joe Biden au autorizat acțiunea, iar Pentagonul a precizat că obiectul a fost observat pentru prima dată în Alaska vineri seară.

Trudeau a declarat că a vorbit cu Biden sâmbătă şi că forţele canadiene vor derula operaţiunea de recuperare a obiectului doborât.

Obiectul doborât sâmbătă marchează a treia oară într-o săptămână când aeronave americane au doborât un obiect în spaţiul aerian nord-american. Incidentul de sâmbătă urmează doborârii unui alt obiect neidentificat vineri în Alaska şi doborârii unui presupus balon de supraveghere chinezesc pe 4 februarie de către un avion de luptă american F-22.

Atât Biden, cât şi Trudeau au autorizat doborârea obiectului, conform unei note a Casei Albe referitoare la convorbirea celor doi lideri, care „au discutat despre importanţa recuperării obiectului pentru a stabili mai multe detalii despre scopul sau originea acestuia”.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder a transmis că obiectul doborât sâmbătă a fost observat pentru prima dată în Alaska vineri seară. Două avioane de luptă F-22 „au monitorizat obiectul” cu ajutorul Gărzii Naţionale Aeriene din Alaska, se arată în declaraţia lui Ryder, urmărindu-l îndeaproape şi analizând ”natura obiectului”.

„Monitorizarea a continuat astăzi, pe măsură ce obiectul a traversat spaţiul aerian canadian, avioanele canadiene CF-18 şi CP-140 s-au alăturat acţiunii pentru a evalua în continuare obiectul. Un F-22 american a doborât obiectul pe teritoriul canadian folosind o rachetă AIM 9X”, a adăugat el.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#obiect neidentificat, #doborat, #americani, #Canada , #Statele Unite
Comentarii
Poza alex-7
alex-7
rank 5
Joe are vise urate ...un razboi cu China ii mai trebuie !
V
VitoriaLipan
rank 1