Ce noutati ne pregatesc Jocurile Olimpice de la Soci

Joi, 06 Februarie 2014, ora 09:37
2584 citiri
Ce noutati ne pregatesc Jocurile Olimpice de la Soci
Foto: Infoniac

Jocurile Olimpice de iarna, care in acest an incep la 7 februarie si se termina la 23 februarie, nu sunt la fel de mari precum cele de vara. Concret, Jocurile de iarna includ 15 sporturi, iar cele de vara 41 sporturi.

Cu toate acestea, Jocurile de iarna isi au frumusetea lor, iar rusii n-au precupetit nici fonduri, nici eforturi ca sa le dea toata amploarea si grandoarea de care sunt in stare. In plus, stapanii Siberiei sunt ispititi sa asocieze iarna insasi cu tara lor, cu poporul lor si cu obiceiurile lor, chiar daca locatia jocurilor este plasata mai spre partea calduroasa a tarii, ca sa se simta oaspetii bine, noteaza portalul infoniac.

Merita citate cateva particularitati care fac ca jocurile din acest an sa se deoebeasca mult de cele din anii trecuti, dand Cezarului ce-i al Cezarului, respectiv dreptul rusilor de a se lauda cu ce au facut si ce mai fac de acum incolo.

Exorbitantul cost al Jocurilor

Rusii nu s-au zgarcit, iar Jocurilor din acest an le-au alocat 50 miliarde dolari, depasind prevederile initiale de 12 miliarde. Pentru comparatie, merita amintit faptul ca ultimele Jocuri de iarna, care au avut loc la Vancouver, au costat 8 mliarde, iar suma parea fantastica la acea data.

Reprezentare

Niciodata in Istoria Jocurilor Olimpice de iarna n-au fost reprezentate atat de multe tari, ca in acest an. In total, si-au anuntat partciparea 88 state, printre care exoticele Paraguay si Zimbabwe, care participa pentru prima oara la asemenea intrecere.

Aflux de sportivi

De randul acesta,cele mai mari tari au trimis cei mai multi sportivi. Din Rusia, vor concura 225 participanti, din SUA 230, iar din Canada 220.

Mascotele jocurilor

Rusii cauta todeauna o mascota care sa-i reprezinte spcific, iar ursuletul n-a lipsit nici altadata. De randul acesta Jocurile de la Soci vor fi reprezentat prin trei mascote: ursul alb cu fular la gat, iepurasul alb cu papion si leopardul zapezilor, cu cingatoare la brau. Cingatoarea, papionul si fularul sunt toate albastre.

Noi concursuri

Jocurile de la Soci vor veni cu concursuri in premiera. Sunt anuntate deja 14 concursuri de tip nou, inclusiv noi tipuri de echipe mixte de patinaj artistic, sport care a facut totdeauan deliciul publicului. Nu vor lipsi sariturile artistice cu schiurile pentru femei.

Medalii in premiera

Sportivilor care vor fi medaliati cu aur in ziua de 15 februarie, li se va inmana in premiera o medalie din aur, purtand inclusa in ea bucati din meteoritul cazut la Celiabinsk, in ziua de 15 februarie 2013. Pentru colectionarii de raritati, este sigur ca asemenea medalii vor ajunge la preturi impresioante. Ramane de vazut daca vor exista medaliati dispusi sa le vanda.

Caracteritiscile medaliilor

Este sigur ca medaliile cu bucatele din meteorit in ele vor constitui unul din puncele de atractie ale evenimentelor'de la Soci. Si au de ce. Fiecare medalie cantareste intre 460 si 531 de grame, iar manopera pentru excutia ei a durat 18 ore. Cea mai mare medalie are diametrul de 10 cm. Vor fi atribuite in total 98 seturi, alcatuite din 1.800 medalii.

Medaliile de aur obisnuite

Medaliile de aur atribuite in alte zile decat 15 februarie sunt executate din... argint. Argintul este insa placat cu aur, iar costul unei asemnea medalii urca la 6.000 dolari. Medalii din aur pur nu se mai excuta de mult nicaieri. Utima oara, au fost aribuite la Stockolm, in anul 1912.

Stafeta cu flacara olimpica din 2014

Ca sa ajunga la Soci, stafeta cu flacara olimpica a parcurs distanta de 65.000 km. Ea a fost transportata, dupa caz, cu trenul, masina, avionul sau cu sania tasa de reni, trecand prin 2.900 localitati.

Despre Soci

Unii nu stiu ca Soci nu este o locatie asezata acolo unde bate viscolul napraznic sau unde bantuie iarna ruseasca. Asa ceva n-ar fi atractiv. Soci este unul din cele mai calde orase care au gazduit pana acum J.O. de iarna. Orasul este cunoscut in intreaga Rusie prin climatul sau subtropical, iar iarna temperatura scade rareori sub 12 grade C.

Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că va decide dacă va candida sau nu la scrutinul prezidenţial în funcţie de rezultatul alegerilor comasate - locale şi europarlamentare - din 9 iunie....
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
#Jocuri Olimpice medalii, #Jocuri Olimpice premii, #Jocuri Olimpice Soci , #stiri Olimpiada iarna 2014