Oprah Winfrey și un moment groaznic din copilărie: ce a pățit la 14 ani și cum a reușit să treacă peste traumă

Sambata, 18 Noiembrie 2023, ora 16:23
2547 citiri
Oprah Winfrey și un moment groaznic din copilărie: ce a pățit la 14 ani și cum a reușit să treacă peste traumă
Oprah Winfrey

Considerată a fi una dintre cele mai puternice femei din lume, Oprah Winfrey a povestit că romanul epistolar "The Color Purple" al autoarei americane Alice Walker a ajutat-o să facă faţă traumei violului suferit la vârsta de 14 ani. Vedeta a făcut aceste declaraţii în cadrul unei prezentări organizate joi, la Los Angeles, ocazionată de o nouă ecranizare a operei de succes, transmite vineri AFP.

Noua adaptare, un musical, este a doua ecranizare pentru marele ecran a cărţii lui Alice Walker, după filmul din 1985 regizat de Steven Spielberg, în care vedeta americană de televiziune şi-a făcut debutul în cinematografie.

"The Color Purple" evocă greutăţile, suferinţa şi mai ales agresiunile sexuale cu care s-au confruntat numeroase femei de culoare din sudul teritoriului american la începutul secolului XX.

"The Color Purple a fost o binecuvântare în viaţa mea de la prima lectură, pentru că până atunci nu ştiam că există cuvinte pentru ceea ce mi se întâmplase", a declarat Oprah Winfrey, joi, cu ocazia unei proiecţii, la la Los Angeles.

"Am fost violată când aveam 14 ani, am avut un copil care a murit ulterior şi nu aveam cuvinte să explic asta", a spus Oprah Winfrey, care este în prezent considerată una dintre cele mai puternice femei din lume.

"The Color Purple" relatează povestea lui Celie, o tânără de culoare din Georgia rurală, în sudul Statelor Unite, care este violată de tatăl ei şi forţată să-şi abandoneze cei doi copii.

Celie este apoi constrânsă să se mărite cu un soţ abuziv, dar îşi găseşte puterea în interacţiunile cu alte femei care se confruntă cu traumele proprii.

Oprah Winfrey a povestit cum, după ce a aflat în anii 1980 că Steven Spielberg urma să regizeze adaptarea filmului, a "căzut în genunchi, literalmente" şi s-a rugat "în fiecare seară pentru oportunitatea de a fi în film".

Interpretarea rolului Sofiei i-a adus o nominalizare la Premiile Oscar. Filmul "mi-a schimbat viaţa", a declarat ea în faţa publicului, la Los Angeles.

Noua adaptare, produsă de Blitz Bazawule sub formă de musical, adoptă un ton mai lejer, adesea vesel şi optimist.

Steven Spielberg şi Oprah Winfrey se numără printre producătorii filmului Warner Bros, care urmează să fie lansat în cinematografele din Statele Unite în ziua de Crăciun.

"The Color Purple" este un roman epistolar publicat în 1982 de autoarea americană Alice Walker, recompensat cu Premiul Pulitzer pentru Ficţiune în 1983 şi cu premiul National Book Award pentru Ficţiune.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Oprah Winfrey, #the color purple, #Steven Spielberg , #stiri media