Papa Francisc, apel către părinţii care văd o orientare sexuală diferită la copiii lor: "Nu ar trebui să-i blameze, ci dimpotrivă să le ofere sprijin"

Miercuri, 26 Ianuarie 2022, ora 14:25
1876 citiri
Papa Francisc, apel către părinţii care văd o orientare sexuală diferită la copiii lor: "Nu ar trebui să-i blameze, ci dimpotrivă să le ofere sprijin"

Papa Francisc a afirmat miercuri, 26 ianuarie, că părinţii copiilor gay nu ar trebui să-i blameze, ci dimpotrivă să le ofere sprijin, relatează Reuters.

Afirmaţiile fac parte din comentariile spontane rostite în cadrul audienţei generale săptămânale în legătură cu dificultăţile pe care le întâmpină părinţii în creşterea copiilor.

Astfel de situaţii includ "părinţi care văd o orientare sexuală diferită la copiii lor şi modalitatea în care să o abordeze, cum să fie alături de copii şi să nu se ascundă în spatele unei atitudini de condamnare", a spus Papa Francisc.

Suveranul pontif a afirmat cu o ocazie anterioară că persoanele gay au dreptul de a fi acceptate de familiile lor ca şi copii, fraţi sau surori.

A mai afirmat de asemenea că, deşi Biserica nu poate accepta căsătoriile între persoane de acelaşi sex, poate sprijini legile privind parteneriatul civil, care au drept scop oferirea partenerilor gay drepturi comune în probleme precum pensiile, asistenţa medicală şi probleme de succesiune.

Anul trecut, biroul doctrinar al Vaticanului a emis un document care spune că preoţii catolici nu pot binecuvânta relaţiile între persoane de acelaşi sex, o decizie care a provocat dezamăgire în rândul catolicilor gay.

În unele ţări, cum ar fi Statele Unite şi Germania, parohiile şi preoţii au început să binecuvânteze parteneriatele între persoane de acelaşi sex în locul căsătoriei, existând apeluri adresate episcopilor pentru a le instituţionaliza de facto.

Vocile conservatoare din Biserica Catolică, care numără 1,3 miliarde de credincioşi, au spus că papa Francisc - care a trimis mesaje de recunoştinţă preoţilor şi călugăriţelor care slujesc şi pentru catolici homosexuali - face afirmaţii contradictorii pe tema homosexualităţii, ceea ce derutează o parte dintre credincioşi.

Luna trecută, un departament de la Vatican şi-a prezentat scuze pentru ''că a provocat tristeţe în rândul comunităţii LGBTQ'' prin înlăturarea de pe pagina sa de internet a unui link către un material al unui grup care susţine drepturile persoanelor homosexuale în pregătirea unui reuniuni la Vatican pe tema viitorului Bisericii, care va avea loc în 2023.

Potrivit Bisericii, persoanele gay trebuie tratate cu respect, iar în timp ce actele homosexuale sunt păcătoase, tendinţele homosexuale nu sunt considerate imorale.

Citeste si:
Surpriză pentru Simona Halep! Cine a venit să o susțină la Roland-Garros FOTO
Surpriză pentru Simona Halep! Cine a venit să o susțină la Roland-Garros FOTO
Simona Halep va lua startul la Roland-Garros, urmând să joace luni în turul 1. Românca va juca împotriva germanei Nastasja Schunk, locul 167 WTA, care a pierdut în primul tur al...
Cum să te comporți cu adolescenții pentru a deveni adulți de succes. Sfaturi esențiale de la specialiști
Cum să te comporți cu adolescenții pentru a deveni adulți de succes. Sfaturi esențiale de la specialiști
Momentul în care un copil ajunge la adolescență reprezintă, probabil, cea mai mare provocare din viața de părinte. Această perioadă din viața unui copil este intens observată și...