Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a anunțat vineri, 21 octombrie, că instanța a decis că cele 12 hectare de teren retrocedate în 2005 de Adriean Videanu rămân pierdute ”definitiv și irevocabil”.
”Săptămână neagră pentru Sectorul 3: instanța a decis, definitiv și irevocabil, că cele 12 hectare din #ParculIOR rămân pierdute.
Un moment foarte trist, după ani de zile în care ne-am zbătut singuri să demonstrăm evidența și anume că acel teren este parte din parcul nostru și că nu trebuia niciodată retrocedat.
Nu vreau să spun mai multe acum așteptăm să vedem motivarea instanței”, a scris Robert Negoiță pe Facebook.
Ana Ciceală, consilier municipal din partea USR, a comentat de asemenea decizia instanței, susținând că este ”strigător la cer că un expert plătit cu 1.200 lei a evaluat pentru instanță că acolo nu a fost amenajat niciodată parc”.
”Primăria Sectorului 3 a pierdut ieri irevocabil la Înalta Curte o parte din inima cartierului Titan, bucata de 12 hectare retrocedată în 2005 de Videanu. Profund nedrept, mă abțin cu greu sa comentez hotărârile instanțelor pe acest caz și voi comenta separat modul defectuos în care au susținut cauza în instanță Primăria Sectorului 3 și s-au ”apărat” cei de la PMB de-a lungul celor zece ani de procese. Este strigător la cer de exemplu că un expert plătit cu 1200 lei a evaluat pentru instanță că acolo nu a fost amenajat niciodată parc!”, a scris Ana Ciceală pe Facebook.
Ciceală a anunțat și că va încerca să afle ce alte posibilități legale de anulare a acestei dispoziții de retrocedare mai sunt și că Robert Negoiță ar trebui să contribuie cu suma de expropriere.
”În lipsa unor instrumente legale cu șanse rezonabile de reușită, cred că a venit vremea să salvăm inima verde a cartierului Titan și să expropriem în baza legii exproprierilor de utilitate publică acest teren. O inimă nu poate supraviețui dacă tai o bucată din ea, așa că e timpul să alocăm bugetul necesar pentru păstrarea ei pentru toți bucureștenii.
Iar Robert Negoiță și Primăria Sectorului 3 ar trebui sa contribuie cu suma de expropriere, în loc să gireze și să dirijeze companiile Primăriei S3 care au omorât oameni, la propriu (vezi Algorithm Rezidential și cei doi oameni morți la Biblioteca Națională) cu lucrări ilegale, să înlocuiască borduri anual sau să betoneze zeci de hectare de spatii verzi și în genere să iroseasca banii cetățenilor sectorului 3 în cel mai administrativ greșit mod deja de 10 ani.
Ca ordin de mărime, la un calcul la prima vedere, suma totală de expropriere ar fi puțin peste 4% din bugetul anual al Primăriei Sectorului 3 și mai puțin de o pătrime din bugetul anual de investiții al Sectorului 3”, a mai scris Ciceală.
Totul se reduce la “cascaval".
... Vezi tot