Percheziţii DNA la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu. Suspiciuni de achiziții făcute ilegal și abuz în serviciu UPDATE

Vineri, 30 Septembrie 2022, ora 10:58
6543 citiri
Percheziţii DNA la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu. Suspiciuni de achiziții făcute ilegal și abuz în serviciu UPDATE
Au loc zeci de percheziții la baza americană de la Kogălniceanu FOTO Facebook / Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

Procurorii DNA efectuează cercetări la baza militară americană de la Mihai Kogălniceanu. Sunt vizați angajați civili și patroni ai unor firme care au făcut diverse achiziții.

UPDATE 11.15 Procurorii DNA au făcut joi, 29 septembrie, 26 de percheziţii la locuințele unor persoane fizice şi la sedii de firme, cu sprijin din partea autorităţilor judiciare SUA.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie. În cursul zilei de 29 septembrie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, s-au efectuat 26 de percheziţii domiciliare în câteva zeci de locaţii reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”, a transmis vineri DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea autorităţilor judiciare SUA.

”Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, precizează instituţia.

Știre inițială:

În această anchetă amplă au intervenit și procurorii americani. De altfel, militarii americani vor fi audiați de anchetatorii din Statele Unite. Infracțiunile ar viza fapte de corupție și abuz în serviciu.

Baza militară Kogălniceanu nu este la primul scandal penal. În noiembrie anul trecut, procurorii DIICOT au făcut mai multe percheziții privind furt de motorină chiar din baza militară și susțineau că, începând cu 2017, mai multe persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat care se ocupa cu furtul calificat de combustibil lichid care aparținea Statelor Unite.

Până în prezent, dosarul nu a fost finalizat. În ceea ce privește noul dosar, care de această data este instrumentat de procurorii DNA, este deocamdată deschis în rem.

Așadar, au fost descoperite faptele, nu și persoanele iar în cursul zilei de astăzi, mai multe persoane vor fi audiate la sediul DNA Constanța, urmând să se stabilească și un prejudiciu în acest caz.

Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministerul Energiei anunţă, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei,...
Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență. Ce acuzații i se aduc
Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență. Ce acuzații i se aduc
Cătălin Liviu Stănculescu, directorul Direcției Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a fost reținut pentru 24 de ore, vineri, 26 aprilie, de procurorii Direcției Naționale...
#perchezitii, #DNA, #baza militara, #baza Mihail Kogalniceanu, #infractiune , #perchezitii DNA
Comentarii
Poza BaronulRed
BaronulRed
rank 4
Așa ceva ... 😊😂🤣😜!!!
Poza cozmin
cozmin
rank 3