Apărarea pilotului acuzat că a încercat să deturneze un avion. Ar putea avea legătură cu consumul de ciuperci „magice”

Miercuri, 25 Octombrie 2023, ora 07:36
1726 citiri
Apărarea pilotului acuzat că a încercat să deturneze un avion. Ar putea avea legătură cu consumul de ciuperci „magice”
Joseph D. Emerson, în vârstă de 44 de ani, a fost acuzat în instanţa federală de intervenţie asupra unui echipaj de zbor FOTO Twitter

Pilotul aflat în afara serviciului acuzat că a încercat să oprească motoarele unui avion al companiei Alaska Airlines în timpul zborului, duminică, a declarat că a suferit o cădere nervoasă şi a spus echipajului de zbor că trebuie să fie impobilizat, potrivit unei plângeri federale, transmite CNN.

Pilotul companiei Alaska Airlines, Joseph D. Emerson, în vârstă de 44 de ani, a fost acuzat în instanţa federală de intervenţie asupra unui echipaj de zbor, a anunţat marţi Parchetul american pentru Districtul Oregon.

Această acuzaţie vine în urma a zeci de acuzaţii din statul Oregon, inclusiv 83 de infracţiuni de tentativă de omor, 83 de acuzaţii de punere în pericol nesăbuit şi o acuzaţie de punere în pericol a unei aeronave, potrivit înregistrărilor.

El a pledat marţi nevinovat la toate acuzaţiile de stat.

Emerson a încercat să taie combustibilul la motoarele avionului în timp ce zborul se afla pe ruta din statul Washington către San Francisco, duminică, potrivit autorităţilor. Dar acţiunea rapidă a căpitanului şi a primului ofiţer al aeronavei a fost cea care a împiedicat ca motoarele să cedeze complet, a declarat compania aeriană.

Emerson a fost imobilizat de membrii echipajului de zbor, dar apoi a încercat să apuce mânerul unei ieşiri de urgenţă în timpul coborârii zborului, potrivit unui comunicat al biroului procurorului american.

Zborul a fost nevoit să devieze spre Portland, Oregon, unde suspectul a fost luat în custodie de poliţia din Portul Portland, a precizat agenţia într-un comunicat.

În timp ce se afla în custodie, Emerson i-a spus unui ofiţer de poliţie că a intrat în depresie în urmă cu aproximativ şase luni, potrivit unei declaraţii scrise de un agent FBI şi inclusă alături de plângerea federală. Emerson a negat că ar fi luat medicamente, se arată în declaraţia sub jurământ, dar a discutat despre ciuperci psihedelice cu ofiţerul care a răspuns la anchetă.

"Ofiţerul şi Emerson au vorbit despre utilizarea ciupercilor psihedelice, iar Emerson a spus că era prima dată când lua ciuperci", se arată în declaraţia sub jurământ.

Întrebat în mod specific dacă Emerson le-a spus ofiţerilor că se afla sub influenţa ciupercilor în momentul incidentului, un purtător de cuvânt al Procuraturii SUA din Oregon a declarat pentru CNN că acest lucru face parte din ancheta în curs.

În timp ce se afla în custodie, Emerson a declarat că "recunoaşte ceea ce a făcut".

"Nu mă lupt cu nicio acuzaţie pe care vreţi să mi-o aduceţi, băieţi", a spus el.

Emerson este reţinut fără cauţiune la închisoarea Multnomah County Jail şi a apărut marţi în instanţă purtând o uniformă albastră de puşcărie şi având mâinile legate la spate. Eliberarea sa nu a fost abordată la audierea de marţi, a declarat judecătoarea Jenna Plank de la Multnomah County Circuit Court, menţionând că dosarul său necesită o "audiere de eliberare mai solidă" în termen de cinci zile.

În registrele online nu figurează un avocat pentru Emerson, iar CNN a încercat să stabilească dacă acesta are reprezentare juridică atât în instanţa de stat, cât şi în cea federală.

Autorităţile nu cred că incidentul a fost un act de terorism sau de violenţă motivată ideologic, a declarat pentru CNN o sursă din cadrul forţelor de ordine familiarizată cu ancheta. Anchetatorii cred că acesta ar fi putut fi rezultatul unui episod de sănătate mintală, iar autorităţile se pregătesc pentru ca oficialii judiciari să ordone o evaluare a stării psihologice a inculpatului ca parte a procedurilor judiciare, a precizat sursa.

Un afroamerican a murit în timp ce era imobilizat de un poliţist în Ohio. Scena amintește de moartea dramatică a lui George Floyd. „Nu pot să respir”
Un afroamerican a murit în timp ce era imobilizat de un poliţist în Ohio. Scena amintește de moartea dramatică a lui George Floyd. „Nu pot să respir”
Un afroamerican, Franck Tyson, în vârstă de 53 de ani, care a ieşit recent de la închisoare, suspectat de faptul că era implicat într-un accident rutier, a murit în timpul arestării, pe 18...
Violențe la cele mai recente manifestaţii pro-palestiniene. Zeci de persoane au fost arestate la o universitate din Boston. „Insulte antisemite violente”
Violențe la cele mai recente manifestaţii pro-palestiniene. Zeci de persoane au fost arestate la o universitate din Boston. „Insulte antisemite violente”
Aproximativ 100 de persoane considerate a fi manifestanţi pro-palestinieni au fost arestate sâmbătă dimineaţa, 27 aprilie, în campusul unei universităţi din Boston. Tabăra lor a fost...
#pilot, #SUA, #deturnare avion, #proces, #ciuperci , #SUA