Serviciile Secrete dezvăluie planurile ascunse ale lui Putin: Patru priorități și țările țintă pentru Rusia

Sambata, 25 Noiembrie 2023, ora 04:30
23785 citiri
Serviciile Secrete dezvăluie planurile ascunse ale lui Putin: Patru priorități și țările țintă pentru Rusia
Putin are 4 priorități pentru viitor susțin Serviciile Secrete FOTO: Yahoo

Vladimir Putin are planuri ascunse de viitor, iar în prezent Rusia se concentrează pe patru priorități, susțin Serviciile Secrete Externe ale Ucrainei. Chiar dacă totul este pus în slujba războiului din Ucraina, liderul de la Kremlin nu uită să țintească mai multe țări din fosta Uniune Sovietică, pe care le-ar putea cotropi în anii care urmează.

Șeful Serviciului de Informații Externe al Ucrainei, Oleksandr Lytvynenko a dezvăluit care sunt punctele cheie pe care le are în vedere președintele rus Vladimir Putin, potrivit Yahoo.

Obiectivul nr. 1 al lui Putin este de a asigura stabilitatea internă în Rusia, de a mobiliza populația și economia și de a crește producția de arme și echipamente militare. ”Kremlinul a asigurat până acum stabilitatea economică și controlul asupra proceselor socio-politice”, a scris Lytvynenko.

Evoluție dezastruoasă pentru Ucraina: O țară din Orientul Mijlociu îl înzestrează pe Putin cu o armă ucigătoare

„Câmpul politic a fost curățat: opoziția liberală și de extremă dreaptă (așa-numitele „turbo-patrioți”) a fost distrusă sau marginalizată”. Până în 2026, producția militară a Rusiei ar trebui să susțină ostilități la scară mare de mare intensitate, iar în 2028, agresorul ar trebui să restabilească capacitățile militare pe care le avea începând cu 2022, spune Lytvynenko. „Pentru asta este conceput bugetul rus pentru 2024-2026”, a scris el.

Obiectivul nr. 2 a Kremlinului este de a forma o coaliție de state, o „coaliție majoritară”, alternativă la Occident. Acest format „Global South+” ar trebui să promoveze modele alternative la Occident (politice, economice, financiare, umanitare, valorice etc.).

„Scopul Federației Ruse în construirea unei coaliții majoritare este de a „normaliza Occidentul”, de a-l transforma într-o altă regiune (euro-atlantică) cu perspectiva de a încorpora în continuare țările occidentale în regiunile lor (America de Nord, Europa, Est). Asia) și Statele Unite într-o altă țară lider mondial”, a adăugat Lytvynenko.

Secretul păstrat cu sfințenie de Israel din 1968: O țară NATO dezvăluie adevărul, racolând și Rusia de partea ei

„În opinia lor, Occidentul este o natură puternică, dar care se retrage.” Pentru a face acest lucru, agresorul trebuie, printre altele, să intensifice șantajul nuclear, să rupă voința Occidentului de a se confrunta și să convingă elitele occidentale că „pierd cu siguranță” și ar trebui să „se retragă pașnic”.

Rusia creează conflicte în Orientul Mijlociu și Balcani

Rolul cheie în acest sens va fi jucat de întărirea puterii militare a Rusiei, Chinei și a altor țări ale coaliției majoritare. În același timp, rezultatul războiului rus împotriva Ucrainei este de importanță globală și va fi un impuls puternic pentru schimbarea echilibrului global într-o direcție sau alta.

Obiectivul nr. 3 al lui Putin este să se pregătească pentru viitoare agresiuni împotriva altor țări, a spus Lytvynenko. Prioritatea actuală este Moldova și statele baltice: Lituania, Letonia, Estonia – toată partea de vest a fostei URSS. „Kremlinul a început deja o astfel de muncă”, a scris el.

Putin primește o grea lovitură: Un bun prieten al său, aliat cu SUA, îl părăsește

„Motivul este încălcarea drepturilor vorbitorilor de limbă rusă (în primul rând în Letonia și Estonia). Moscova vorbește deja despre opresiunea vorbitorilor de rusă din statele baltice și despre dreptul popoarelor la autodeterminare”.

După expulzarea diplomaților-spioni ruși, rușii se infiltrează activ în țările europene, în special din Sud, cu agenții lor, creând afaceri, ONG-uri etc. Sunt semne de pregătire a unei infrastructuri de activități subversive pentru un război major.

Obiectivul nr. 4 cu care se confruntă Kremlinul este de a stârni conflicte în Orientul Mijlociu, Africa și Balcani, crede Lytvynenko. Abordarea agresorului asupra conflictului din Orientul Mijlociu este cunoscută, dar nu trebuie să uităm de Africa. Execuția publică a liderului PMC Wagner, Evgheni Prigojin, nu înseamnă că Kremlinul „a abandonat modul de operare Prigojin pe continent”, a scris el.

Evoluție surpriză: O țară puternică rupe relațiile cu Israelul și cere mandat de arestare pentru Netanyahu

Rusia formează un „corp expediționar” care implică nu numai rămășițele lui Wagner, ci și Statul Major al Rusiei, Serviciul de Informații Externe al Rusiei și Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, a spus Lytvynenko.

Rușii caută să profite de slăbirea pozițiilor Occidentului, în special ale Franței, în regiunea Sahel din Africa și pe continent în general. „Vorbim despre resurse naturale, încercări de a limita accesul europenilor la uraniu, petrol și gaze și de a scăpa de sursele de aprovizionare alternative la Rusia”, a spus el.

Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
Veste groaznică dată lui Putin de un fost prim-ministru: Se îndreaptă spre înfrângere, doar un om l-ar mai putea salva
Veste groaznică dată lui Putin de un fost prim-ministru: Se îndreaptă spre înfrângere, doar un om l-ar mai putea salva
Vestea de săptămâna trecută a fost, fără îndoială, primită cu ușurare la Kiev și cu durere la Kremlin. Congresul SUA a întrerupt în cele din urmă blocajul de șase luni și a aprobat...
#planuri Putin, #planuri Putin Rusia, #razboi Ucraina, #Rusia razboi, #Rusia Ucraina, #servicii secrete Ucraina, #ucraina rusia , #serviciile secrete