Super-podul de la Brăila va fi dat în circulaţie parţial și cu restricții în ajun de Crăciun. Condiția pe care a pus-o constructorul

Marti, 04 Octombrie 2022, ora 11:43
8743 citiri
Super-podul de la Brăila va fi dat în circulaţie parţial și cu restricții în ajun de Crăciun. Condiția pe care a pus-o constructorul
Podul de la Brăila, dat în folosință parțial la finalul anului 2022 FOTO Facebook pod suspendat Brăila

După negocieri între CNAIR şi constructor, acesta din urmă îşi asumă să dea podul spre circulaţie în decembrie 2022, dar doar cu o parte a drumurilor de acces şi cu restricţii de tonaj.

Restul podului va fi pus în folosință în vara anului 2023. Totuşi, constructorul nu renunţă nici la posibilitatea că, dacă nu se vor îndeplini toate cerinţele şi nu se va da la timp tot amplasamentul de şantier, termenul final poate fi tot 2025.

Deşi au negociat şi au căzut la învoială în multe situaţii, totuşi între constructor şi CNAIR sunt deschise 12 procese în instanţă pe criteriile tehnice la care nu au căzut de acord, potrivit monitoruldegalati.ro.

Deşi e optimist, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, nu exclude nici penalizări sau rezilierea contractului dacă certificatele negative primite de constructor, ultimul la finalul acestei săptămâni, tot vor curge.

„Am văzut în aceste zile, chiar săptămâni, mesaje diferite. Termenele le ştie toată lumea, deschiderea circulaţiei la sfârşitul acestui an pe variantele explicate. Au fost discuţii despre soluţiile tehnice, unele au fost depăşite. Eu mă aştept, şi tocmai de aceea va fi detaşată o echipă condusă de directorul CNAIR aici la pod, astfel încât graficul, vă rog să-l filmaţi şi să-l pozaţi foarte bine, pe care şi l-a asumat constructorul să fie pus şi în practică. Eu mă aştept ca pe 19-20 decembrie, cu concursul celor de la CNAIR, acolo unde lucrurile pot fi închise în cadru legal, să fie închise, unde nu există şi partea cealaltă, cea care ţine de instanţe. Este real şi că certificatele negative pod duce la reziliere. O să emitem un nou rând de certificate negative”, a precizat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Nu mai puţin de 12 procese sunt între cele două entităţi, beneficiar şi constructor.

Cristian Pistol, șeful CNAIR, a recunoscut că, într-adevăr, instituția pe care o conduce mai are de predat ultima parte a amplasamentului de şantier, dar acest lucru îl va face în maxim o lună. Asta reproşează şi constructorul, care nu exclude nici prelungirea termenului final la 2025, dacă vor mai apărea probleme.

„În continuare 2025, conform programului de lucrări cu productivităţile aferente înseamnă 2025, pentru că noi am luat măsuri de accelerare să terminăm mai repede, ăsta e alt subiect. Dar tot astăzi nu este predat tot şantierul, este un nonsens cât spui pe o parte că trebuie dat în 36 de luni, dar nu ţi-ai îndeplinit astăzi, după 42 de luni, toate obligaţiile pe care le ai în contract”, a explicat Dragoş Burlan, director tehnic constructor, potrivit Monitorul de Galați.

Pas important pentru realizarea unui nou lot din Autostrada Unirii. În cât timp va fi gata și ce lungime va avea FOTO
Pas important pentru realizarea unui nou lot din Autostrada Unirii. În cât timp va fi gata și ce lungime va avea FOTO
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat vineri, 26 aprilie, lansarea licitației pentru un nou lot al A8 (Autostrada Unirii). Potrivit anunțului făcut pe Facebook, CNAIR a...
Un TIR plin cu cereale s-a răsturnat la ieşirea de pe podul peste Dunăre, la Brăila. Circulația a fost afectată
Un TIR plin cu cereale s-a răsturnat la ieşirea de pe podul peste Dunăre, la Brăila. Circulația a fost afectată
Un TIR încărcat cu cereale s-a răsturnat, vineri dimineaţă, 26 aprilie, la ieşirea de pe podul suspendat peste Dunăre. Circulaţia în zonă se desfășoară pe o singură bandă din...
#pod Braila Dunare, #pod suspendat Braila Dunare, #Braila, #grindeanu, #cnair , #trafic rutier
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Podul a fost construit... mai lipsesc drumuletzele de acces... :)))