România, țara cu cea mai ieftină mâncare din Uniunea Europeană. Unde este cel mai scump să trăiești

Sambata, 20 Ianuarie 2024, ora 15:16
3352 citiri
România, țara cu cea mai ieftină mâncare din Uniunea Europeană. Unde este cel mai scump să trăiești
Romania este pe locul 10 mondial în privința consumului de calorii pe zi FOTO: restocracy

Bulgaria și România sunt printre cele mai ieftine țări din Uniunea Europeană, la alimente și băuturi non alcoolice.

Potrivit Eurostat, România este cel mai ieftin stat membru pentru grupa "Alimente și băuturi nealcoolice" (72%), urmată de Polonia (73%), iar la polul opus se află Danemarca și Luxemburg, având cel mai ridicat nivel al prețurilor pentru această grupă de produse (121%).

Bulgaria înregistrează cel mai scăzut nivel al prețurilor pentru grupele "Băuturi alcoolice și tutun" (66%), "Îmbrăcăminte și încălțăminte" (80%) și "Întreținerea locuinței, apă, electricitate, gaz și alți combustibili" (38%), urmată de Polonia, pentru grupele "Băuturi alcoolice și tutun" (73%) și "Întreținerea locuinței, apă, electricitate, gaz și alți combustibili" (39%).

Danemarca are cel mai ridicat nivel al prețurilor pentru produsele cuprinse în grupa "Îmbrăcăminte și încălțăminte" (133%), iar Irlanda este cea mai scumpă țară din UE la produsele din grupele "Băuturi alcoolice și tutun" (216%) și respectiv "Întreținerea locuinței, apă, electricitate, gaz și alți combustibili" (195%).

Bulgaria și România sunt printre cele mai ieftine țări din Uniunea Europeană la alimente și băuturi non alcoolice

Bulgaria și România au cel mai scăzut nivel al prețurilor dintre țările UE pentru grupa "Articole de mobilier, echipamente de uz casnic și întreținerea curentă a locuinței" (71%).

Ungaria rămâne cel mai ieftin stat membru pentru grupa "Transport" (70%), urmată de Polonia pentru grupa "Recreere și cultură" (62%), iar Bulgaria înregistrează cel mai scăzut nivel al prețurilor pentru grupa servicii de cazare și restaurante (50%).

Luxemburg are cel mai mare nivel al prețurilor pentru "Articole de mobilier, echipamente de uz casnic și întreținerea curentă a locuinței" (128%) dintre statele membre, iar Danemarca este cea mai scumpă țară din UE la grupele "Transport" (129%), "Recreere și cultură "(143%) precum și la serviciile de cazare și restaurante (154%), potrivit antena3.ro.

Cum recunoașteți carnea expirată? Atenționările ANPC de 1 Mai: Nu cumpăraţi produse neetichetate
Cum recunoașteți carnea expirată? Atenționările ANPC de 1 Mai: Nu cumpăraţi produse neetichetate
Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, le transmite consumatorilor că refuze produsele din carne tocată pentru care există îndoieli...
Ce alimente au cel mai mult plastic? Răspunsul care te va lua prin surprindere
Ce alimente au cel mai mult plastic? Răspunsul care te va lua prin surprindere
Nouăzeci la sută dintre probele de proteine animale și vegetale au fost testate pozitiv pentru microplastice, fragmente polimerice mici care pot varia de la mai puțin de 5 milimetri până la...
#pret mancare, #preturi Romania, #mancare, #bautura , #stiri sociale