Cât de cumpătați sunt clujenii în vacanță: "Am sindrom de stres post traumatic când e vorba de prețuri"

Duminica, 28 Mai 2023, ora 02:19
6401 citiri
Cât de cumpătați sunt clujenii în vacanță: "Am sindrom de stres post traumatic când e vorba de prețuri"
Imagine din Cluj Napoca FOTO captură YouTube

Cluj Napoca se află în topul orașelor cu prețuri mari din România. Prețurile mari din oraș sunt rezultatul unei combinații de factori care au influențat piața imobiliară și costurile generale ale vieții în oraș. În ultimii ani, Cluj-Napoca a devenit un centru important pentru industria IT și pentru studenți, ceea ce a condus la o cerere crescută pentru proprietăți imobiliare și servicii.

Investitorii străini au văzut potențialul economic din zonă și au adus fonduri și proiecte în oraș, ceea ce a contribuit la creșterea prețurilor imobiliare.

Cluj-Napoca este un oraș scump în ceea ce privește costul vieții, inclusiv alimente, transport, servicii și divertisment.

"Aș vrea să știu dacă mă încadrez în bugetul pregătit"

Locuitorii din oraș au devenit foarte calculați din cauza prețurilor mari. Cel puțin așa mărturisește o tânără care își ia toate măsurile de precauție pentru a se asigura că îi ajung banii pentru o excursie de doar două zile, în Sighișoara, după cum a scris pe Facebook.

"Am o întrebare mai...ciudățică. Știți cumva în ce paletă de prețuri se încadrează restaurantele din centrul Sighișoarei? Vreau să merg cu copilul de 1 iunie, două zile, o noapte de cazare, și aș vrea să știu dacă mă încadrez în bugetul pregătit sau nu. Fiind din Cluj, am sindrom de stres posttraumatic când e vorba de prețurile restaurantelor, de-aia întreb.

Repet: doar mâncare, nu și cazare. Cu cazarea m-am lămurit", a scris femeia pe grupul Vacanțe sub 500 de euro.

"Mai ales că sunteți din Cluj, nu ar trebui să va sperie"

În comentarii, aceasta a primit mai multe sfaturi de la membrii grupului.

"Mai ales că sunteți din Cluj, nu ar trebui să va sperie prețurile din altă parte."

"Tocmai de-aia mă sperie, că știu că se poate", a răspuns autoarea postării.

"În cetate prețurile sunt mai mari, dar dacă coborâți, prețurile vor scădea. În 2021, 2 persoane am cheltuit pe masă undeva în jur de 120 lei - 130 lei."

"Paleta e cam așa:

1.cam scump.

2.mamă, ce scump

3.aoleu, ce al dracu de scump e"

"Ca idee, pizza la Cluj 45 lei, iar la Sighișoara 28 lei, mai mare și mai bună."

"Dacă ați supraviețuit prețurilor din Cluj, veți supraviețui oriunde"

"Doamnă, aveți perfectă dreptate. Eu sunt timișorean întors de curând de la Cluj Napoca, unde nu-mi vine să cred că ceafa cu garnitură și bere e cca 100 lei."

"Lăsați, că și în Timișoara orice fel de mâncare normal, gen gulaș, pui cu sos, nu finesse, era cam 79 lei, de garnitură și bere nici nu mai rețin. 3 ciorbe, 2 feluri 2 și 1 clătita + 2 pahare de bere și 2 pepsi 250 ml= 348 lei + tips. E drept că în restaurantul ăla eram doar noi, am și glumit, i-am mulțumit soțului că l-a închiriat doar pentru mine, ăla drăguț din centru, care înțeleg că are cam 110 ani sau ceva p-acolo, ieftin."

"Ca o glumiță, dacă ați supraviețuit prețurilor din Cluj, veți supraviețui oriunde, după ce am petrecut câteva zile în frumosul dvs oraș, simt că pot rezista la orice "asalt" al prețurilor."

"Decât să mergi 2 zile și să fii stresată, mai bine mergi o zi relaxată. Nu vreau să fiu rău. Nu sunt nici bogat, nici sărac, dar nu suport genul acesta de abordare."

"Sunt în mod sigur mai mici decât în Cluj, așadar mergi liniștită și bucurați-vă de ziua copilului."

"Se mănâncă foarte bine in Sighișoara și la prețuri super decente. Aș spune sub cele din Sibiu, iar calitatea peste."

Comercianţii de carburanţi din Ungaria au primit termen două săptămâni pentru a reduce preţurile. „Sunt prețuri de război”
Comercianţii de carburanţi din Ungaria au primit termen două săptămâni pentru a reduce preţurile. „Sunt prețuri de război”
Guvernul din Ungaria a acordat comercianţilor de carburanţi două săptămâni pentru a reduce din proprie iniţiativă preţurile la combustibili la nivelul mediei regionale. Ministrul a...
Tot mai multe orașe din Italia s-au săturat de supraaglomerare. Măsurile anunțate în zone turistice îndrăgite de români
Tot mai multe orașe din Italia s-au săturat de supraaglomerare. Măsurile anunțate în zone turistice îndrăgite de români
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment menit să descurajeze turiştii să sosească în perioadele de vârf,...
#preturi, #Cluj Napoca, #clujeni, #turisti, #stresati , #stiri sociale