Vremea în martie. Meteorologii anunță temperaturi excelente pentru prima lună de primăvară

Marti, 27 Februarie 2024, ora 08:51
2913 citiri
Vremea în martie. Meteorologii anunță temperaturi excelente pentru prima lună de primăvară
Meteorologii anunță o lună martie mai caldă decât normal FOTO Ziare.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis, marți, 27 februarie, prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Meteorologii spun că luna martie va fi mai caldă decât în mod obișnuit.

26 februarie – 4 martie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptâmână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar la nivelul întregii țări.

4 – 11 martie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord- vestice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali.

11 – 18 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

18 – 25 martie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cu excepția regiunilor sud-estice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor putea avea o tendință ușor excedentară.

Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Meteorologii au anunțat că, în săptămânile următoare, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în unele perioade, mai ales în regiunile nordice. Veștile bune sunt și pentru...
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
#prognoza meteo, #meteo martie, #prognoza martie , #prognoza meteo