Cum va fi vremea în mini-vacanța de Sfânta Maria. Zonele în care se face frig noaptea și dimineața

Sambata, 12 August 2023, ora 10:32
2225 citiri
Cum va fi vremea în mini-vacanța de Sfânta Maria. Zonele în care se face frig noaptea și dimineața
În Capitală se vor atinge 32 de grade sâmbătă FOTO Pixabay

În minivacanța de Sfânta Maria vremea va fi caldă și frumoasă în sudul țării, însă nopțile și diminețile vor fi foarte reci în regiunile intracarpatice.

În restul țării temperaturile vor atinge pragul caniculei.

”O vreme în general frumoasă, cu nopți și dimineți reci. Mâine (n.r: sâmbătă, 12 august) vom mai consemna valori ale temperaturilor minime de numai 6-8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, 18-20 grade pe litoral și în zona Deltei, în timp ce în restul țării, mai ales în sud, valori apropiate de 19-20 grade.

La nivelul temperaturilor maxime, dacă mâine vorbim de valori cuprinse între 23 până la 31 de grade, iar luni și marți, acestea vor fi în creștere ușoară, până la 32 grade Celsius", anunțat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) la Antena 3 CNN.

Valori de temperaturi mai scăzute se înregistrează în zonele centrale nordice, cel mult 17-18 grade, în timp ce în regiunile extracarpatice, în extremitatea de vest a țării sau în partea sud, sud-est și est, valori care depășesc 25 de grade în pragul unei zile de vară, cel mai cald fiind în Capitală, 29 grade.

Sâmbătă, 12 august, valorile de temperatură, comparabile cu cele din intervalul precedent, vor caracteriza o vreme răcoroasă în vest, centru şi nord, precum şi la munte, mai ales în orele dimineţilor. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, dar cu înnorări temporare după-amiaza, când pe alocuri în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali şi izolat în rest, cu precădere în dealurile sudice vor fi ploi slabe, de scurtã durată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 31 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade, mai ridicate pe litoral şi în deltă, până spre 20 grade. La începutul şi sfârşitul intervalului, izolat, mai ales în depresiuni, va fi ceaţă.

Vremea în Capitală

În București, vremea se va menţine predominant frumoasă, cu valori termice în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi mai mult senin, trecãtor cu înnorări, dar probabilitate mică de ploaie slabă – în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 29-30 de grade, iar cea minimă se va situa între 14 și 17 grade.

Cum va fi vremea duminică

Temperaturile vor creşte uşor în timpul zilei şi se vor situa în jurul celor specifice perioadei în cea mai mare parte a ţării, duminică, 13 august, iar în sud, sud-est şi pe arii mai restrânse în vest vor caracteriza o vreme călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar după-amiaza în zona Carpaţilor Meridionali, izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 32 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi până în jurul a 20 de grade în dealurile Crişanei, pe litoral şi în deltă. În orele dimineţilor, cel mai probabil în depresiuni, izolat va fi ceaţă.

În Capitală se vor atinge 32 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Minima termică va fi de 14-17 grade, cu cele mai mici valori în zona periurbană.

Vremea pe 14 august

Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi maxime de la 27 grade pe litoral şi în depresiuni până în jurul a 33 de grade în Câmpia Română şi Câmpia de Vest. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil la senin, iar vântul slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe litoral. Din orele serii, înnorările se vor accentua treptat în regiunile sudice unde pe alocuri vor fi averse, însoţite de oraje şi izolat de rafale ale vântului. Minimele termice vor fi cuprinse între 13 şi 22 grade, mai scăzute în zonele depresionare, spre 7 grade în estul Transilvaniei unde se va forma ceaţă.

În București, maxima se va situa în jurul a 33 grade, iar minima va fi de 17-18 grade. Cerul va fi mai mult senin ziua, apoi se va înnora, iar în a doua parte a nopţii vor fi posibile averse.

Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Meteorologii au anunțat că, în săptămânile următoare, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în unele perioade, mai ales în regiunile nordice. Veștile bune sunt și pentru...
Vara vine mai repede în Capri. Una dintre cele mai selecte insule din Europa e îmbrăcată acum în galben și verde și înconjurată de albastru REPORTAJ
Vara vine mai repede în Capri. Una dintre cele mai selecte insule din Europa e îmbrăcată acum în galben și verde și înconjurată de albastru REPORTAJ
Pe o listă a celor mai exclusiviste locuri din Europa, demne de vizitat din martie până în noiembrie, insula Capri ocupă un loc de cinste. Este refugiul ideal după sau în timpul unui...
#prognoza meteo, #minivacanta sfanta maria, #temperaturi, #frig , #prognoza meteo