Prostituata, proxenetul-concubin și jocurile de noroc. Intervenție în forță a polițiștilor. Cât va sta la închisoare agresorul

Autor: N.G.
Miercuri, 06 Martie 2024, ora 23:11
2885 citiri
Prostituata, proxenetul-concubin și jocurile de noroc. Intervenție în forță a polițiștilor. Cât va sta la închisoare agresorul
Femeia a fost agresată de concubinul-proxenet FOTO Arhivă Ziare.com

Un proxenet din Sibiu, care a agresat două femei și un bărbat într-un apartament din Alba Iulia, a fost condamnat la închisoare cu executare. Una dintre femei și soțul acesteia și-au retras plângerile în instanță. Cazul a fost descoperit după o intervenție în forță a polițiștilor și jandarmilor, în urma unui apel la 112, în noaptea de 18 spre 19 septembrie 2023.

Potrivit procurorilor, începând cu luna mai, anul 2022, una dintre victime și inculpatul Darius Barbu se aflau într-o relație de concubinaj. Timp de aproximativ 1 an de zile, (perioada septembrie 2022 – septembrie 2023) victima a practicat prostituția pe raza mai multor localități din țară, cum ar fi Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Deva și Alba Iulia, aceasta activitate fiind înlesnită de către inculpat prin aceea că asigura transportul între locații și asigura protecția, stând în altă cameră în timp ce persoana vătămată întreținea relații sexuale contra cost cu diferite persoane.

De asemenea, în perioada de timp în care persoana vătămată a practicat prostituția, inculpatul a obținut foloase de natură patrimonială de pe urma acestei activități, în sensul că o parte din sumele de bani încasate rămâneau la acesta. Împreună cu concubine bărbatului, mai practica prostituția și o altă femeie, iar ultima locație în care cele trei persoane au fost, înainte de a ajunge la Alba Iulia, a fost Deva.

În Alba Iulia cele două persoane au practicat prostituția timp de aproximativ nouă zile într-un apartament situat pe Bulevardul Transilvaniei.

„La data de 19.09.2023, în jurul orei 2:00, pe fondul pierderii unei sume importante de bani la jocurile de noroc, inculpatul B. s-a întors din oraș în apartamentul în care persoana vătămată F. practica prostituția, moment în care a început să o lovească cu pumnii și picioare în zona feței și a corpului. De asemenea, acesta a lovit-o pe persoana vătămată cu capul de perete.

Ulterior, inculpatul și-a îndreptat atenția către persoana vătămată M. și soțul acesteia, A., și le-a cerut acestora să iasă afară din apartament. În momentul în care cele două persoane părăseau apartamentul, inculpatul le-a lovit, respectiv pe persoana vătămată M. a lovit-o cu pumnul în zona feței, iar pe persoana vătămată A. cu pumnul în zona coastelor”, se precizează într-un comunicat de presă al parchetului.

Bărbatul a forțat-o pe prima victimă să rămână, în continuare, în apartament, dar a fost reținut după o intervenție în forță a polițiștilor. Acesta a scăpat de două fapte de amenințare și două de lovire, după ce cei doi soți și-au retras plângerile prealabile. A fost condamnat, însă, la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru proxenetism și lipsire de libertate în mod ilegal, victima fiind fosta sa concubină.

Pedeapsa finală este de 5 ani și 3 luni după gratii, magistratul adăugând și o condamnare din 2020, primită la Sibiu, care la momentul respectiv a fost suspendată sub supraveghere. Instanța a scăzut din pedeapsă perioadele cât s-a aflat în arest și a menținut starea de arest la domiciliu a inculpatului. Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia, din 4 martie 2024, poate fi contestată cu apel.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#prostituata, #proxenetism, #inchisoare cu executare, #prostitutie , #justitie