Ambasada americană la Beirut, ținta unor proteste violente. SUA își evacuează personalul neesențial VIDEO

Miercuri, 18 Octombrie 2023, ora 17:03
1446 citiri
Ambasada americană la Beirut, ținta unor proteste violente. SUA își evacuează personalul neesențial VIDEO
Protestele au izbucnit după atacul care a lovit un spital din Gaza FOTO Captură video

Zeci de persoane atacă miercuri, 18 octombrie, ambasada SUA din Beirut, capitala Libanului, transmite CNN. Protestele au loc în contextul conflictului dintre Israel și gruparea Hamas.

Atacatorii folosesc pietre și dispozitive improvizate pe care le aruncă în gardurile care împrejmuiesc reprezentanța diplomatică americană. Statele Unite au avertizat cetățenii americani să nu călătorească în Liban după ce protestatarii au încercat să incendieze ambasada.

Membrilor familiilor personalului guvernamental american și personalului neesențial al ambasadei li s-a permis să părăsească Libanul după ce ambasada din Beirut a fost ținta unor protestatari care au provocat un incendiu în complex.

Protestele au izbucnit după ce gruparea Hezbollah din Liban a denunţat ceea ce grupul a spus că este atacul mortal al Israelului asupra unui spital din Gaza şi a cerut miercuri „o zi de furie fără precedent”, în timp ce protestele au izbucnit în afara SUA.

Hezbollah-ul, susținut de Iran, care a purtat un război cu Israelul în 2006, a făcut apel pentru ziua de protest la Beirut într-o declarație marți seara, după ce oficialii palestinieni au declarat că sute de oameni au fost uciși în atacul asupra spitalului.

La câteva ore după începerea protestului, Departamentul de Stat a emis un avertisment „nu călătoriți” „din cauza situației imprevizibile de securitate legată de schimburile de rachete, rachete și artilerie între Israel și Hezbollah sau alte facțiuni militante armate”, potrivit avertismentului.

În aviz se menționează că „au izbucnit demonstrații de amploare în urma violențelor recente din Israel și Gaza”.

Acesta a continuat: „Cetățenii americani ar trebui să evite demonstrațiile și să manifeste prudență dacă se află în apropierea unor adunări sau proteste mari, deoarece unele dintre acestea au devenit violente.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Armata israeliană a prezentat un „plan de evacuare” a civililor din Gaza aflați în „zonele de luptă”
Armata israeliană a prezentat un „plan de evacuare” a civililor din Gaza aflați în „zonele de luptă”
Armata israeliană a prezentat un plan de "evacuare" a civililor din "zonele de luptă" din Fâşia Gaza, a anunţat luni biroul lui Benjamin Netanyahu, care este în continuare hotărât să...
Un regizor israelian, amenințat cu moartea după Berlinală: "Nu ştiu ce încearcă Germania să facă cu noi"
Un regizor israelian, amenințat cu moartea după Berlinală: "Nu ştiu ce încearcă Germania să facă cu noi"
Un cineast israelian care a câştigat unul dintre cele mai importante premii la Festivalul de Film de la Berlin a declarat că descrierea oficialilor germani a ceremoniei de premiere ca fiind...
#proteste liban, #proteste beirut, #Ambasada SUA Beirut, #proteste violente, #Gaza, #Israel, #conflict Israel Palestina , #Liban