Un propagandist rus concediat scoate la iveală adevărul: Kremlinul va cădea și țara intră în colaps

Marti, 24 Octombrie 2023, ora 01:04
8089 citiri
Un propagandist rus concediat scoate la iveală adevărul: Kremlinul va cădea și țara intră în colaps
Putin și Satanovski, ultimul prognozând căderea Kremlinului FOTO: Newsweek

Evgheni Satanovski, președinte al Institutului pentru Orientul Mijlociu din Moscova și un fost expert al televiziunii ruse de stat, care a fost concediat recent, scoate adevărul la lumină. El a spus într-o înregistrare video că Kremlinul va cădea, iar Rusia se va prăbuși până în anii 2030, deoarece Putin nu este etern.

Propagandistul lui Putin de la televiziunea de stat a fost dat afară recent, după ce el i-a făcut ”bețivi” pe Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, și pe diplomatul Mihail Bogdanov, de la aceeași instituție rusă, potrivit Newsweek.

Evgheni Satanovski, președintele Institutului pentru Orientul Mijlociu din Moscova, a spus că „oportunitatea colapsului țării va fi undeva în anii 2030, pentru că [președintele rus Vladimir] Putin nu este etern; îmbătrânește”.

Probleme mari pentru Putin: Vești groaznice legate de submarinul nuclear rusesc K-278 VIDEO

„Ca întotdeauna, liderii puternici sunt urmați de cei slabi, iar Putin este foarte puternic în ceea ce privește deținerea puterii – deși ceea ce cred despre modul în care conduce țara este un subiect separat”, a adăugat el. "Va pune în locul lui niște indivizi mici și slabi. [Fostul președinte rus Dmitri] Medvedev a fost un exemplu".

Medvedev a ocupat funcția de președinte rus între 2008 și 2012 din cauza constituției ruse care îi interzicea lui Putin (la acea vreme) să aibă al treilea mandat consecutiv. El a schimbat locurile cu Medvedev ca prim-ministru, înainte de a reveni la președinție. În 2020, Putin a schimbat constituția pentru a putea rămâne la putere în continuare.

Prima breșă în armura politică a lui Putin a venit la începutul acestui an, când s-a confruntat cu o rebeliune armată din partea liderului grupului Wagner, acum decedat, Evgheni Prigojin. A fost cândva un membru de încredere al cercului apropiat al președintelui rus, înainte de a deveni extrem de critic față de eșecurile militare ale Moscovei în Ucraina.

Descoperire memorabilă a arheologilor: Un oraș pierdut scufundat, găsit după 8.000 de ani VIDEO

După cum au remarcat experții la acea vreme, revolta lui Prigojin – care a fost la jumătatea drumului spre Moscova înainte de a se opri marșul – a străpuns percepția invincibilității lui Putin în ochii rușilor și a multora din întreaga lume.

Predicția lui Satanovski vine după ce a fost demis ca expert obișnuit de pe canalul de stat al televiziunii Rusia-1, unde a apărut de obicei ca un un partener de discuții alături de purtătorul de cuvânt al Kremlinului Vladimir Soloviov.

Satanovski a acuzat-o pe purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, că este o ”bețivă” antisemită și a declarat într-un interviu că ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Mihail Bogdanov, este un „bețiv fără speranță”.

Politologul a susținut încă din februarie că scopul final al Rusiei a fost „denazificarea și demilitarizarea Statelor Unite”, precum și eliminarea mijloacelor militare americane din națiunile NATO din apropierea graniței cu Rusia.

Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
Fostul ministru britanic al Apărării către cancelarul german: „Liniile roșii ale Rusiei sunt șterse cu creta de pe tablă“
Fostul ministru britanic al Apărării către cancelarul german: „Liniile roșii ale Rusiei sunt șterse cu creta de pe tablă“
În contextul reticenței Germaniei de a trimite rachete Taurus cu rază lungă de acțiune către forțele armate ucrainene, fostul ministru britanic al Apărării Ben Wallace a declarat că Olaf...
#putin inlaturat putere, #Putin Kremlin, #colaps rusia, #Rusia colaps, #Vladimir Putin, #Putin indepartat oligarhi, #rusia kremlin , #Rusia