Radu Drăgușin a anunțat următorul obiectiv al echipei naționale

Vineri, 24 Noiembrie 2023, ora 05:47
1310 citiri
Radu Drăgușin a anunțat următorul obiectiv al echipei naționale
Radu Drăgușin FOTO facebook

Fundaşul Radu Drăguşin a afirmat, joi, că, după prezenţa la EURO 2024, următorul pas pe care trebuie să-l facă echipa naţională de fotbal a României îl reprezintă calificarea la Cupa Mondială.

"Noi eram siguri încă de la începutul campaniei că o să ne calificăm. Că am făcut-o de pe primul loc, cu cea mai bună apărare şi neînvinşi este rezultatul muncii noastre pe care am depus-o în fiecare zi şi ăsta este un lucru foarte important. Mi-am dorit foarte mult să ajungem la EURO şi uite că am reuşit. Nu mă gândesc neapărat la un adversar la EURO, ştim că acolo vor veni cele mai bune naţionale din Europa. Este mai puţin important să îţi doreşti să joci cu una sau alta. Cu siguranţă aştept să merg şi la un Campionat Mondial, acesta este următorul pas şi sperăm să fim prezenţi şi acolo", a declarat Drăguşin.

El a afirmat că a primit mii de mesaje de felicitare după victoria naţionalei cu Elveţia, scor 1-0, în urma căreia România a terminat preliminariile EURO 2024 pe prima poziţie în clasament: "Am primit mii de mesaje, majoritatea sunt de felul 'vă mulţumim că ne-aţi făcut fericiţi şi sunt mândru că sunt român'. Acest lucru m-a emoţionat foarte tare şi m-a făcut să înţeleg că într-adevăr am realizat un lucru foarte important. Am primit mesaje şi din Italia, chiar şi mister Alberto Gilardino (antrenorul echipei Genoa, n. red.) m-a felicitat. Sunt fericiţi pentru mine şi pentru România. A fost un moment unic pentru mine când tot stadionul mi-a scandat numele, mi s-a făcut pielea de găină. E important, pentru că înseamnă că oamenii mă apreciază".

Jucătorul echipei italiene Genoa spune că îşi doreşte un transfer la o echipă din campionatul Angliei, pe care îl urmăreşte, dar a precizat că deocamdată nu are vreo ofertă scrisă din partea cluburilor din Premier League.

"Pentru mine, cota de piaţă nu este un lucru care să mă motiveze, asta este treaba specialiştilor care stabilesc aceste cote. Pe mine nu mă influenţează în niciun fel. Anglia este campionatul care îmi place, care este pe placul meu. E un campionat pe care îl urmăresc şi sper ca într-un viitor să joc acolo. Dar acum sunt la Genoa şi singura echipă la care mi-am dorit întotdeauna să joc a fost echipa naţională. Nu a fost nicio ofertă scrisă de la cluburile din Anglia, sunt multe zvonuri, dar momentan nu este nimic scris. După EURO 2024 se poate întâmpla orice, dar am alte lucruri mai importante de făcut în acest moment. Voi lua o decizie atunci când va fi cazul", a adăugat fundaşul.

Radu Drăguşin a decis să investească banii pe care îi câştigă în fotbal, fiind conştient că viaţa de sportiv nu este una lungă şi că trebuie să-şi asigure viitorul.

"Eu un început pentru mine mi-a dat încredere pentru că este un proiect de viitor. E o inovaţie pe piaţă de imobiliare. Încep uşor, uşor să investesc, pentru că viaţa de fotbalist este scurtă, am înţeles acest lucru şi trebuie să fim siguri şi pe partea financiară, pentru că banii nu vor veni mereu", a mai spus Drăguşin.

Naţionala de fotbal a României a câştigat Grupa I a preliminariilor EURO 2024, după ce a învins formaţia Elveţiei cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Tricolorii s-au impus prin golul marcat de Denis Alibec (50) şi au terminat grupa neînvinşi, urmând să se afle în urna a doua valorică la tragerea la sorţi din 2 decembrie pentru grupele turneului final din Germania.

România va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

România nu s-a mai calificat la Cupa Mondială din 1998. Următoarea ediţie va avea loc în 2026, în Statele Unite, Canada şi Mexic, prima cu 48 de echipe, faţă de 32 câte au fost până acum.

Ianis Hagi tremură pentru un loc la Euro 2024: ”Este ceva ciudat la copilul ăsta”
Ianis Hagi tremură pentru un loc la Euro 2024: ”Este ceva ciudat la copilul ăsta”
Ianis Hagi a jucat în ambele meciuri amicale ale echipei naționale disputate în luna martie, dar nu a fost titular nici cu Irlanda de Nord (1-1), nici contra Columbiei (2-3), prezența sa la...
Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Selecționerul Edi Iordănescu a primit o veste neplăcută de la unul dintre cei mai în formă internaționali români, în perspectiva participării României la Euro 2024. Astfel, Olimpiu...
#Radu Dragusin, #Romania, #obiectiv, #nationala, #Cupa Mondiala 2026 , #stiri fotbal