”M-ați ratat!”. Un cunoscut corespondent militar român din Ucraina s-a ales cu mașina incendiată după un accident suspect

Duminica, 06 August 2023, ora 11:06
7404 citiri
”M-ați ratat!”. Un cunoscut corespondent militar român din Ucraina s-a ales cu mașina incendiată după un accident suspect
Mașina lui Hossu a luat foc FOTO Facebook

Corespondentul militar Radu Hossu, care relatează de pe frontul din Ucraina de la începutul războiului, a fost implicat într-un incident rutier aparent minor, în județul Mureș, în urma căruia mașina sa, inițial tamponată ușor, a luat foc.

Într-o postare pe Facebook, Hossu relatează:

”Mă aflam la intrare în Acățari, mergeam spre Cluj și apoi (speram) spre Ucraina, în coloană, la nici 30 km/h când (în același timp pare că simt o împinsătură din spate - poate doar mi s-a părut), cineva din față cu vreo două mașini frânează brusc. Doamna din fața mea frânează brusc și eu frânez, dar ne atingem (avariile la Duster se văd în prima poză).

Primul instinct e să fug la dânsa și să vad dacă e bine. Îmi spune că este doar un pic amețită de la tetieră și că a avut cervicala ruptă în alt accident. O întreb dacă sun la 112 dacă nu se simte bine, pentru că numa' de mașini nu îmi păsa în momentul când am auzit că avusese probleme grave înainte. Îmi spune că nu e nevoie, că e bine.

Își sună soțul, eu mă duc să văd dacă am documentele de amiabilă, pentru că în momentul ăla numa' la posibilul impact din spate nu mă gândeam. Eu nu am, dânsa nu are. Soțul dânsei spune (prin telefon) haideți să-l facem online sau daca vreți haideți încă 10 minute dacă merg mașinile, și îl facem la mine acasă.

Accept. Mă bucur că rezolvăm problema. Mașina mergea fără probleme, era doar îndoită un pic capota cum vedeți din poză și bara scoasă din cleme, dar cam atât.

Cobor dealul de la Corunca (la intrare în Târgu Mureș) când mi se aprinde martorul "STOP", mă opresc după încă aproximativ 50 de metri. Trag maneta de ridicat capota pentru că părea că iese una abur de sub capotă. Un martor se oprește peste drum și amândoi încercăm să ridicăm capota, blocată pentru că prinderea era îndoită probabil, moment în care se aude prima explozie sub capotă.

Totul în 20-30 de secunde de la scoaterea primei urme de fum/abur, până la prima explozie.

Ne îndepărtăm. Iau bagajele din mașină și alte lucruri din mașină în care aveam și jucării airsoft moment în care se aude a doua explozie puternică, care practic distrus mașina și începe incendiul ÎN mașină. Un pompier în civil încearcă și el pănă la venirea Pompierilor să facă ce poate. Îi spune doamnei că poate ar fi bine totuși să se ducă la UPU. Recomandarea a fost una bună, pentru că dânsa nu are nimic (investigații Computer Tomograf, investigațiile Unității de Primiri Urgențe), lucru declarat și în scris Poliției Judiciare.

Vin pompierii, salvarea. Se stinge incendiul. Doamna ajunge la UPU, declară că "nu dorește să depună plângere penală în cauză". Practic nu există vătămare, doar daune materiale. Asta e cel mai important.

Martorul care m-a ajutat să încercăm să deschidem capota mă întreabă: ai fost lovit în spate? "Nu știu, parcă, nu știu, de ce?" răspund eu. Îmi spune că el a văzut o lovitură în spate în zona bării. Ridic din umeri și îi spun că și dacă s-a întâmplat asta, al III-lea implicat nu e nicăieri.

Sun la Autonom să le prezint situația. Le trimit poza cu impactul și apoi clipurile cu Dusterul torță. Un reprezentant de al lor îmi spune că mașina nu doar a fost inspectată, înainte de a-mi fi înmânată să plec în război cu ea, ci verificată extrem de bine tocmai pentru ca practic să nu mă lase în drum. Toată lumea de la ei de la tehnic (să nu uităm, am fost luni de zile cu un Duster de al lor în zona de front și pe FRONT, care de mai multe ori mi-a salvat viața, iar înainte a fost cu un jurnalist de război) pare că ridică o sprânceană.

Ceva e putred în Danemarca, ar zice cineva. În Duster, așa cum mi-a fost înmânat nu era nimic putred, vă garantez.

Eu sunt bine. Mașina este după cum o vedeți în poze. Doamna din mașina pe care am atins-o este bine după toate investigațiile. Autonom m-au ajutat enorm și în situația de față.

Cum spunea Ronald Reagan când ținea un discurs în Berlin înainte de căderea Zidului Berlinului după ce a bubuit un balon care suna ca un foc de armă:

"Missed me!" - m-ați ratat!”

Radu Hossu este cunoscut pentru implicarea sa în sprijinirea Ucrainei. Postările sale de pe Facebook despre situația de pe front sunt citite de zeci de mii de urmăritori, drumurile sale cu ajutoare în zona frontului au devenit frecvente.

Lecția de viață a unei românce care îi va pune pe mulți pe gânduri. "Vedeți dacă nu cumva aveți chiar tot ce vă trebuie"
Lecția de viață a unei românce care îi va pune pe mulți pe gânduri. "Vedeți dacă nu cumva aveți chiar tot ce vă trebuie"
Majoritatea oamenilor se află într-o alergătură continuă, din dorința de a avea mereu mai mult. Adesea ne comparăm cu cei din jur și avem o stare de insatisfacție legată de viață. Unii...
Răsturnare de situație în cazul ministrului ucrainean al Agriculturii. Reținut pentru corupție, Mîkola Solski a fost eliberat și reinstalat în funcție
Răsturnare de situație în cazul ministrului ucrainean al Agriculturii. Reținut pentru corupție, Mîkola Solski a fost eliberat și reinstalat în funcție
Mîkola Solski, ministrul ucrainean al Agriculturii, plasat în detenţie vineri, 26 aprilie, cu privire la acuzaţii de corupţie de dinaintea intrării în Guvern, a fost eliberat aproape...
#radu hossu, #masina, #incendiu, #suspect , #incendiu