Comandant al Jihadului Islamic eliminat într-un atac țintit. Acesta ar fi pregătit un alt atac

Vineri, 23 Februarie 2024, ora 12:51
1916 citiri
Comandant al Jihadului Islamic eliminat într-un atac țintit. Acesta ar fi pregătit un alt atac
Un membru de rang înalt al Jihadului Islamic a fost ucis într-un atac țintit FOTO Captură video

Un palestinian, un membru de rang înalt al Jihadului Islamic, acuzat de implicare în mai multe atacuri antiisraeliene, a fost ”eliminat” într-un atac cu dronă, joi seara, în tabăra de refugiaţi din Jenin, în Cisiordania ocupată, anunţă vineri armata israeliană.

Acest atac l-a ţintit pe ”Yasser Hanoun, un locuitor din Jenin şi un terorist din Jihadul Islamic, care a fost deţinut cu privire la implicarea sa în activităţi militare ale organizației teroriste”, anunţă într-un comunicat armata israeliană.

El ”se pregătea să comită alt atac”, acuză Tshalul.

Maşina la bordul căreia se afla a fost lovită pe o stradă, în tabăra de refugiaţi dens populată din Jenin, situată lângă oraşul cu același nume, în nordul Cisiordaniei.

La faţa locului, ceea ce a mai rămas din maşina distrusă ardea în mijlocul drumului, la câţiva metri de un imobil, a constatat joi seara AFP.

”Două rachete succesive au lovit maşina”, a declarat AFP Usayd Shelbi, un martor prezent la momentul atacului, care a cauzat, a precizat el, explozia armelor de la bordul vehiculului.

Ministerul Sănătăţii al Autorităţii Palestiniene a anunţat joi seara un ”bombardament al unei maşini în tabăra de la Jenin”, soldat cu un mort şi numeroşi răniţi.

Atacuri sângeroase - ale coloniştilor israelieni împotriva palestinienilor, ale palestinienilor împotriva israelienilor şi raiduri zilnice ale armatei israeliene - se multiplică în Cisiordania de la începutul Războiului din Fâşia Gaza, la 7 octombrie.

Peste 360 de persoane au fost ucise în Cisiordania de către forţe israeliene, potrivit Ministerului Sănătăţii de la Ramallah, de la începutul războiului, la 7 octombrie, lansat de Israel în urma unui atac fără precedent al mişcării islamiste palestiniene Hamas în sudul Israelului.

La sfârşitul lui ianuarie, trei palestinieni - doi membri ai Jihadului Islamic şi unul al Hamas - au fost ucişi de agenţi israelieni deghizaţi în medici, în Spitalul Ibn Sina din Jenin, o operaţiune denunţată de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UE va extinde sancțiunile împotriva Iranului, după atacul de sâmbătă noaptea asupra Israelului
UE va extinde sancțiunile împotriva Iranului, după atacul de sâmbătă noaptea asupra Israelului
Ca reacţie la atacul iranian de sâmbătă noaptea asupra Israelului, unele state membre ale UE au cerut extinderea sancţiunilor împotriva Iranului, a anunțat marți, 16 aprilie, șeful...
Rămăşiţele unei rachete iraniene, prezentate de armata israeliană. A fost interceptată în timpul atacului de sâmbătă noaptea VIDEO
Rămăşiţele unei rachete iraniene, prezentate de armata israeliană. A fost interceptată în timpul atacului de sâmbătă noaptea VIDEO
Rămăşiţele unei rachete balistice, interceptată deasupra Israelului în atacul iranian de duminică dimineaţă, 14 aprilie, au fost prezentate reporterilor de armata israeliană (IDF),...
#razboi Gaza Hamas Israel, #comandant jihad islamic ucis, #Jihad islamic, #Palestina Israel razboi, #Cisiordania , #Israel Palestina